onsdag 30 november 2011

Sea World!

I söndags var vi äntligen på SeaWorld! Ett av dom ställena jag verkligen längtat till=). Finaste Roger har lärt sig våra morgonrutiner efter två veckor ihop så han kom in med en kopp kaffe till mig och en te till Lovisa när vi höll på att göra oss i ordning och packade våra väskor för NY. Är det inte helt fantastiskt? Denna underbara morgonen pratade jag också med Annika på Viber=): Så skönt att höra din röst vännen! Saknar dig=). När vi vara klara för att sparka igång dagen så satte vi oss ner i köket och åt ännu en av Rogers fantastiska frukostar! denna morgonen hade han gjort omelett på kalkon, ägg och ost. Till det fick vi stekt potatis och avokado! Mums! Vi kan inte ha det bättre! 

När Roger var klar tog vi vår bil till SeaWorld!!!! WIeeeee. Vi körde hemliga vägar in på parkeringen så att vi slapp betala för den...! Roger är en expert på finurliga ting=). Han har bland annat inte köpt toalettpapper på två år....! Haha. Well, det fösta vi besökte var Vinterdjuren. Det började med en animerad helikoptertur över antarktis. Sen kom vi ut mitt bland isbjörnar, baluga whales och sjölejon och även pingviner!


Kl 11 åt vi en tidig lunch med Gary. Vi möte upp honom på hans avdelning vid delfinerna och fåglarna och gick sedan till en foodcort och åt lite mer kalkon=). Haha! Kl 15 skulle vi möta upp Gary igen för att träffa hans bebisar. Men innan dess såg vi späckhuggarna! 


Oj vilken maffig show! Vilka djur! Detta har ju varit en stor dröm sedan jag var liten så jag måste erkänna att jag var lite nervös! Haha. Men det var helt fantastiskt! Eftersom vi hade så otroligt bra väder denna dagen (tycker synd om er där hemma som jagats av Berit...) så satte vi oss i zoonen där man kan bli blöt! Och det blev vi...! Dom hade en del i showen där späckhuggarna simmade runt i poolen och stänkte vatten på publiken! Haha. Det var sååååå kul!


Efter den showen gick vi vidare till showen med sjölejonen. Det var en show uppbyggd på små sketcher där sjölejonen var bovar som jagade varandra, dom till och med dansade hiphop! Garys gamla vännen uttrarna medverkade också! Det var en gullig show men inte alls lika bra som den med skäckisarna!


Gary hade fixat en påse med polletter så att vi kunde spela spel i arkaden. Jag körde ett basketspel och sedan körde vi ett dansspel. Det där när man ska trampa på pilar till en låt. Gud vad dålig jag var....! Haha!


Kl 15 möte vi Gary vi två burar bredvid den foodcorten vi åt lunch. Där fick vi träffa hans tjej, en otroligt vacker fågel! Kommer inte ihåg vad arten hette. Men den var så söt! 


Gary berättade om fågeln, om vad den gjorde i showen, va den åt, hur den levde m.m. samtidigt som vi fick mata den och klappa den! 


VI hann också med att kolla på hajar, sköldpaddor, åka linbana, kolla på konstiga fiskar, äta glass och njuta av tillvaron! Självklart hann vi också med att hålla våra zoombies igång! Haha. Roger och Gary har introducerat mig för Zoombi farm ett spel på Iphonen som är riktigt beroende framkallande. Det har gått otroligt bra för min del (säker för att jag haft dom bästa lärarna) så jag har lyckat ta mig upp till level 9 och fått hela 3st hjärnor. Något som Gary försökt komma till i 2 veckor... Han var lite avundsjuk! Haha! 


Med glassen (i form av en späckhuggare) sprang vi till Blue Horizone Stadium där Gary har sin show. Idag skötte han fåglarna i showen. Han håller även på att lära sig delfinakten. Så nästa gång vi är här kommer vi nog få se honom i det=). Showen här var uppbyggd som en muskal. Handlade om en flicka som som drömde om en värld med delfiner och fåglar. Musiken var specialskriven för denna showen. Riktigt bra! Showen innehöll allt. Akrobatik, vattenkonster, delfiner, alla möjliga fåglar! 



Mary, som vi firade thanksgiving med gjorde konster med delfinerna.


Gary stod uppe på läktaren och dirigerade vart fåglarna skulle flyga. Häftigt att se honom i action!

Efter showen mötte vi Gary backstage. Och där kom även Mary. Hon frågade om vi hade lust att bekanta oss lite med hennes vänner, dom fyra manliga delfinerna. Och självklart ville vi det! Vi fick mata dom med fisk och så lärde vi oss hur vi vi skulle göra för att få delfinerna att vinka till oss genom att vinka med pekfingrarna.


VI fick också lära oss att få dom att prata med oss genom att göra cirklar med fingrarna. Oj, va mycket dom hade på hjärtat! Haha. 

Mary snackade lite med grabbarna och frågade om dom vill ställa upp på foto med oss och det tackade inte dom sociala sötnosarna nej till. Så vi satte oss på vid poolkanten och så gjorde Mary ett tecken åt dom att en efter en kom upp på den vita vip-brädan och posade med oss in i kameran=).


Siste men inte minst så kastade vi lite snöboll med dom, något som tydligen var väldigt roligt! En efter en kom fram till kanten och vill ha en snöboll att fånga i munnen! Haha. Så coolt! 


Sen vinkade vi hej då till våra nya vänner och gick vidare till poolen bredvid där vi hälsade på en pilotval på 4år. Den hade får två år sedan blivit räddad från havet och hade levt på rehabiliteringen i 2år. För sex månader sen fick han flytta ut till delfinpoolen. Mary och Gary berättade att själva showerna är bara en liten del av den processen dom har med att jobba med delfinerna (eller alla djuren för den delen). Det krävs många års förberedelser för att en delfin ska kunna medverka i en show. Dom flesta djuren i showerna är runt 20-40år gamla. Just nu håller man då på att vänja den lilla pilotvalen till att få röra den och kunna ta prover m.m.


Vi avslutade dagen i parken med att shoppa lite. Gary hade en massa rabatt i butikerna så vi passade på=). Jag funderade på vad min nya dröm nu skulle vara då drömmen om späckhuggarna gått i upplevelse. Både Gary och Roger tyckte att den borde vara att komma tillbaka och hälsa på snart igen! Och det är klart vi ska! Vi sa till dom att vi funderat på nästa höst igen (vi har ju årskort på Universal Studios, haha) och det tyckte grabbarna var underbart! Haha. Dom till och med föreslog att v skulle komma över halloween och sedan följa med dom på en av deras vinresor i Norra Kalifornien som dom gör varje år! Haha. Så vi får väl helt enkelt planera in det!


Sen åkte vi hem och hämtade våra väskor, lassade in dom i Garys bil, körde vår bil till avlämningen på flygplatsen och hoppade in i Garys bil. Sen åkte vi ner till the Seamarket vid hamnen och åt en fantastisk middag på alldeles färsk fisk! Mums! Roger beställde in ritblock till oss som vi underhåll oss med undertiden vi väntade på maten...! Haha. 

Efter middagen köra dom oss till flygplatsen och vi kramades länge! Tänk vilken fantastisk resa vi haft pga av dom! Vi sa inte hej då utan, vi ses snart igen!!!!!!! 


We miss you already!!!

KRAM så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar