söndag 27 november 2011

San Diego och Thanksgiving=)

Hej!


I torsdag eftermiddag anlände vi till soliga San Diego runt fyra tiden på eftermiddagen. Gary va på jobbet och Roger hade stått hela dagen i köket och lagat thanksgiving dinner. Vi hjälpte honom med det lilla han vill släppa kontrollen över. Gary kom hem någon halvtimme efter oss och kl 18 kom alla gästerna. Det var Mary från Garys jobb och hennes föräldrar, Paula (deras granne), Gaila (Rogers bästa vännina) samt några till. 




Roger hade gjort så mycket mat...! Vi bjöds på kalkon, stuffing, potatismos, tranbärssås, gravy, pumpasmör, yampudding, pumpa och majsbröd, majspudding, sauterade paprikor, varm frukt i en urgröpt pumpa, selleri med färskost, pumpabröd, tapenade och ost. Till dessert fick vi sötpotatispaj, pumpapaj och holländsk äppelpaj. Innan vi började äta så fick vi lära oss att det inte finns något nyttigt med denna dagen. Du ska äta alldeles för mkt mat och när du inte tror att du får ner mer ska du äta ännu mer! Haha. Alla maten var så 
otroligt god! Vi har nu ätit leftovers i 3 dagar! Haha.




Det lustiga var dock att alla gästerna gick innan kl 22... Och det var helt normalt! Så vi satte oss istället ner med vars ett glas vin och spelade "Hollywood spelet" och något poker/yatzy spel som Gary alltid har spelat med sin familj på Thanksgiving.


I fredags var vi uppe tidigt och var på San Diego Zoo. Gary berättade så mycket om alla djur, om deras beteenden och livsstil. Roger berättade mängder om historiska ting kopplade till alla djuren. Så intressant. Ingen information som du direkt får på en vanlig guidad tur! 




Zoot är uppbyggt i en boatisk trädgård och uppdelat i alla världens världsdelar. Så du har dom afrikanska djuren, asiatiska, arktiska m.m. Skit häftigt! EN favorit var helt klart apan som red och busade med flodhästen. Haha.




Efter en mycket trevlig dag på zoo drog vi kosan hemmåt och åt ost, kex och drack vin. Sen bestämde vi oss för att inte gå ut och valde istället att äta left overs från dagen innan och spela spel hela kvällen! Jag älskar ju ordspel så vi spelade ett spel som hette Catch the Phrase. Sjukt kul! Jag och Lovisa vann första omgången och andra omgången blev like. Vi slutade mitt i. Sunny, deras granne kom förbi. Hon hade varit på date och ville prata av sig. Så vi satt där och bara pratade tills vi upptäckte att klockan nästan var halv fyra på 
morgonen....! Gah! Dax att sov! 





I dag har vi sightsat runt i San Diego, självklart med bästa guiderna EVER i Rogers cab! Kan det bli coolare?




VI började uppe vid Cabrillo national monument som är en utsiktsplats som du ser hela SAn Diego ifrån: Du ser även så långt bort som till Mexiko.



Tidvattenpooler med intressant djurliv hann vi även se däruppe. Sen körde vi till Coronado halvön, en del av San Diego och gick längs med strandpromenaden. DÄr hade dom en isbana där folk åkte skridskor mitt på stranden=).




Därefter var vårt mål ett pensionerat militärfartyg, hangarfartyg. Coolt att se ett i verkligheten. Där stod mängder av olika helikoptrar och stridsflygplan på fartyget. Jag och Lovisa försökte kopiera en fantastisk staty. Men vi skrattade så mycket att vi inte fick till det! Haha.


Sen var vi ute och åt middag på en restaurang som hade väldigt spännande meny. Jag och Roger kunde inte bestämma oss så vi delade på två rätter. Vi tog en vit fisk med risotto och rostade frostiesfilngor samt en vegetarisk hamburgare på corn samt mozarella. Mums. Sen blev vi guidade en kortis runt The Gaslamp som är dom hippa inne kvarteren här. Det var ingenting för oss så efter en liten promenad och ett besök på en irländsk pub tog vi 
bilen hem igen!


Idag söndag ska vi besöka Gary på sitt jobb på SeaWorld!!!!!! Längtar!!!! EN dröm går i uppfyllelse att få träffa späckhuggarna och delfinerna=). WIeeeeeeeee!

Pöss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar