onsdag 23 november 2011

LA me Love!

Hej!

Nu har det gått ett antal dagar utan något inlägg. Sorry!

I onsdags körde vi från San Francisco, längst hela Highway 1 så otroligt vackert! Nästan lite läskigt att köra längst dom smala krokiga vägarna med stup på ena sidan.... 


Vi körde ner till Paso Robles och sov över hos en av Rogers vänner David som driver zoot ZOO TO YOU. Han var gullig och ställde upp med fritt boende för oss en natt i arbetsrummet på själva zoot. När vi kom dit mitt i natten och kom in i sovrummet så luktade  det verkligen apa... Det var bra längesedan det var städat och vädrat där.... Haha. Men vi stod ut, gick och la oss och var snabba som sjutton på att duscha, packa ihop och komma ut ur huset på torsdag morgon. 


Efter att vi varit iväg och ätit frukost på Cowgirls Café så fick vi en privat visning av zooet av David. Han berättade att alla djuren på gården är djur som blivit övergivna eller olagligt importerade i landet. David och hans kollegor tar därför hand om djuren och använder dom för utbildning i skolor. Han hade tigrar, björnar, lejon, apor, fåglar, ormar, krokodiler, kängrur, skölpaddor, prärievargar... Ja typ allt! Vi lämnade David en donation till zoot som tack för gästfriheten.


Och vi fick äran att umgås med alla han fina vänner! Bland annat försökte en kängru att krama mig och samtidigt naffsa i sig min tröja. Lemuren var också otroligt söt. Hans hälsning var att slicka mig rakt upp i näsborren! Så där lagom skönt=). haha. 


Sist så tog jag mod i mig själv och bekantade mig med en alligator och med den lilla skorpinjonen.


Efter detta fortsatte färden mot LA. På vägen stannade vi i den lilla danska hålan Solsvagn och i Santa Barbara där vi åt hummer och musslor till middag. Runt nio på kvällen anlände vi till Roger och Gary i Long Beach söder om LA. Vilket mottagande! Grabbarna kom ut ur huset med stora öppna armar och gav mig en gigantisk kram! Haha. Tänk va roligt att vi träffades på Island Pride för 5år sedan och nu står vi här med dom igen och sa spendera kommande vecka tillsammans! Kvällen bjöds på vin, ost och kex och massa härligt snack om ditten och datten. Jag hade köpt med mig en bok om ABBA innehållande 4st dvder som tack för att vi får bo här. Så trevligt!


Dagen där på, fredag, så åkte vi hemifrån tidigt på morgonen för att åka till Magic Mountain och alla bergodalbanor. Men det var stängt... Så istället tog Gary med oss till Universal studios där vi spenderade hela dagen med en massa attraktioner och shower. Min favorit var helt klart Waterworld! Helt grym föreställning! 


Vi åkte också ett tåg som tog oss igenom alla studios på Universal och där fick vi åka mitt igenom inspelningarna på Desperates Houswifes. Senare samma kväll begav vi oss till LA Operan och såg Bring it on - the musical. Så bra! Vilka cheerleaders. Roger enda kommentar var att det liknade hans vardag. Roger jobbar nämligen som historialärare på high school i Orange County. Efter föreställningen åkte vi tillbaka hem till Long Beach och kurade ner oss ute på altanen framför brasan och drack mycket gott vin!


På lördagen gjorde vi ett nytt med Magic Mounntain och lyckades. Shit vilka berg och dalbanor dom hade! Vi åkte nästan alla! Det inkluderade en som man låg ner på under rälsan, en man stod upp i och en med sju loopar och 4st twists.... Fy! Haha.


Efter en dag på nöjesfältet så bjöd vi ut Roger och Gary på en restaurang som Roger rekommenderat. Den låg uppe i Hollywood Hills och hade en utsikt över hela LA. Helt sjukt vackert! Vi åt sushi som smakade gudomligt gott! 


Efter maten tog vi oss ner till downtown LA för några timmar ute i nattlivet i West Hollywood. Vi började med besök på ett gayställe som Roger och Gary brukar gå till. Jag fick dock gå tillbaka till bilen och lämna kameran för det var policy på att kameror var förbjudna... Ser jag ut som en papparatsi? Haha. Efter några goda drinkar så gick vi vidare till ett annat ställe rakt över gatan. Där hade vi gogodansare och mycket bättre musik! Men snart gick energin ur oss och det var dax att åka hem! Jag åkte med Gary och Lovisa med Roger. Gary försökte guida under resan tillbaka till Long Beach men jag kunde inte hålla ögonen öppna...! Helt slut, men en otroligt bra dag!


I söndags var det time för att upptäcka LA. Olyckligtvis så lyckades vi pricka in en av LA mest regniga dagar på året... Det bara öste ner och var rena vattenfall på gatorna! Men vi besökte ändå Kodak Theatre där Oscarsgalan är samt gick Hollywood walk of Fame där vi hittade bla Greta Garbos stjärna. Hittade också den perfekta julklappen till brorsan. WIeeeee.



Vid hand avtryckan så hade precis stjärnorna från Twilight fått lägga sina avtryck.


Sen var vi så våta att vi bestämde oss för att åka till Hollyhock House och gå på tur för att se arkitekten Frank Lloyd Wrights home. Helt fantastisk arkitektur. Här uppe lyckades vi också få se en liten del av Hollywood skylten när det klarnade upp lite. Efter det besöket så körde vi bara runt i LA och kollade in Beverly Hills, Rodeo Drive m.m. Vi hade ju vår alldeles privata guide Roger som hela tiden gav tips via sms=).


Vi avslutade dagen i Santa Monica där vi såg piren och gjorde ett besök på 3rd street, en otroligt mysig shoppinggata...! Varför inte shoppa lite mer? Haha. 
Sen åkte vi hem till Long Beach, visade upp våra fynd och gick ut och åt Mexikansk middag med pojkarna. Tallrikarna på den restaurangen var enorma.. Så för första gången i mitt liv fick vi uppleva hur man gör när man tar med maten hem i en doggybag. Roger lovade att det skulle bli en god frukost på det imorgon. 


Efter det följde ett besök på den lokala puben The Silver. Söndagskvällarna är kända för sina kareoke kvällar. Och man är ju inte den som bangar så det var bara att sjunga. Vi satte ribban med att presentera det svenska i oss och bjöd på en duett med Money Money Money med Abba. Sen följde: Good Morning Baltimore från Hairspray och Born this Way med Lady Gaga. Lovisa bjöd också på Roxetts The Look.


Hemma sen blev det lite mer vin innan Gary och Roger gick och la sig. Jag ock Lovisa hade dock lite att fixa. Det är nämligen så att Roger o Gary har massa bilder på vänner i ramar och dom berättade för oss i fredags att dom alltid tog ett foto på sina vänner som besöker dom och ramar in det. Gary berättade också att han har en vän som har dekorerat sitt badrum med fotoramar och behållt alla bilder som följer med ramen. han hade vid ett besök varit busig och bytt ut ett av dom fotona mot ett foto på sig själv.. Haha. OCh det var precis det vi tänkte göra! Haha. Vi hade nämligen på dagen skrivit ut det fotot som servitören på restaurangen kvällen innan tagit på oss och köpt en ram. Vi ramade glatt in det och ställde det bakom en dörr i hopp om att dom skulle hitta det om några veckor. Men redan på söndag morgon så hade Roger hittat fotot och var så glad! Haha! 


Det blev en otroligt god och maffig frukost på gårdagens doggybag. Mums. Vi ska inte sticka under stolen att Roger har lagat otroliga frukostar varje morgon åt oss! Helt otroligt! Känns som att vi bor på ett lyxhotell! Efter frukosten packade vi ihop det sista och lassade in det i bilen. Sen försökte vi hålla efter Garys bil. Traffiken i LA är hysterisk så det bliv många stop denna morgon. Men det gjorde ingenting för Gary underhöll oss med sina finger figurer genom bakrutan på deras bil..! Haha.

Vid ett av värdens största shoppingcenters parkerade vi våran bil och hoppade in i deras för att fortsätta åka mot Newport Beach. Vi tog en liten färga över till själva piren och där körde vi runt och kollade. Wieee. Inte mycket ser ut som i tv-serien (många scener spelades ju inte in där). Men coolt att vara där ändå=). Vi gick ut på piren och njöt av utsikten. Sen var jag självklart tvungen att doppa fötterna i havet! Fortfarande varmt!


Efter sightsingen i Newport så tog vi bilen igen mot Laguna beach där vi åt lunch på en restaurang som låg precis vid klipporna i havet! Otroligt vackert! På väg dit passareda vid den kustremsa som kallars Newport Coast där alla dom riktiga överklass människorna bor. Säkerligen dom från själva tv-serien The O:C:
Passaded också på att köpa en snygga väska! VI kan inte hålla våra fingrar borta från shopping...! Gah!


Efter denna mysiga dagen i Orange County kom vi tillbaka till vår bil och satte kurs mot två dagar i Las Vegas där vi bla sett Circus de Soulel med fina duktiga SIlje!
Mer uppdateringar kommer under veckan!


KRAM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar