lördag 3 december 2011

New York!

Så i söndags kväll lämnade vi våra älskade grabbar på flygplatsen i San Diego! Saknaden är redan stor=). På måndags morgonen landade på JFK airport i New York! Wieeee. Trötta och slitna efter en nattsömn som inte riktigt existerat tog vi en taxi in mot vårt hotell Ameritania som ligger på hörnet av Broadway och 54th gatan! Alltså rent ut sagt mitt på Broadway!!!!! Nedanför vårt fönster har vi teatern där man spelar in David Lettermans show! 

Taxin in mot stan tog FOR EVER....! Men trötta och glada checkade vi in och gick direkt upp och sov i 4h! Haha. Rummet är riktigt hippt, hela hotellet är hippt! Snyggt och modernt inrätt. Vi är nöjda helt enkelt! Måndags eftermiddagen började med en sen frukost på Starbucks och sedan en promenad längst med Time Square. Vi stannade vid Tkts och köpte billiga biljetter till Rock of Ages. Vi passade också på att köpa biljetter till Spiderman och The Addams Family. 

Rock of Ages överraskade mig faktiskt. Jag hade inga direkt förväntningar mer än att jag visste att det var rock/metallic musik... Men det var gamla klassiker som alla gillar och handlingen var cheezy men söt! OCh det faller ju jag för! Efter applådtacket så berättade en av skådespelarna att en organiastion som heter Broadway Cares varje år samlar in pengar för forskningen för AIDS och bröstcancer. Och eftersom det på torsdag är World Aids Day så kommer skådespelarna stå i foajen med röda hinkar där man kan lägga sitt bidrag. Vi gav fem dollar!


Efter föreställningen satte vi oss på Time Square och använde Wifi-nätet innan vi gick hem och la oss! 


I tisdags hyrde vi bil och  åkte ut till Woodbury Commun, en outlet mall 1h utanför NY och shoppade! Första 2h hittade jag ingenting medan Lovisa gick loss på allt...! Men sen, efter lunch var det min tur! Wieee. Fick lite nya träningskläder, skor och byxor! Trötta och nöjda kom vi tillbaka till hotellet, satte på tvn och somnade! Haha.


Onsdagen var dagen då julgranen skulle tändas på Rockerfeller Center. Detta skulle göras av president Obama och flickidolen Justin Beiber... Följt av detta var det en stor konsert! Vi som inte orkade med stora folkmassor och inte alls drabbats av Beiber febern gick istället på matinén på The Addams Family och köpte innan det biljetter till Sisters Act för kvällen! Dessa biljetter fick vi för endast 26dollar styck och vi satt längst fram på parkett! Woho! Tack Obama och Beiber för det!

Vi som inte kan hålla tassarna i styr han ju också med att shoppa lite på Victoria Secret och på skobutiken Steve Madden! Köpte ett par grymt snygga stövlar!!!!!

Addams family var bra men också väldigt konstig...! Scenografin, kostym och mask imonerade. Men manuset och musiken var lite väl skruvat! Kan hända att vi missade lite pga av språket men en del scener hade väldigt lång startsträcka till poängen. Dock kommer man helt klart ihåg ledmoteviet, vilket ger den pluspoäng! Även denna föreställning samla den ensemblen in pengar till Broadway Cares och vi gav vår donation genom att köpa alla Broadway teaterarnas gemensamma julskiva. En skiva där alla uppsättningar gör en låt var! Ska bli kul att lyssna på i jul!

Innan Sisters Act gjorde vi ett försök att delta i lotteriet för utsålda Book of Mormons. Men eftersom varken jag eller Lovisa har tur i spel så blev inte våra namn dragna... Gör ett nytt försök till helgen! Så på kvällen blev det Sisters Act, en musikal som jag tyckte var grym!!!! Snygga kostymer, riktigt bra musik och bra artister som seglade i mål med flaggad i topp!!!! Ledmotivet sitter fortfarande långt fram på läpparna och nynnas då och då.

I torsdags tog vi tunnelbanan ner till Brooklyn för att gå över den berömda Brooklyn Bridge, vackert! Sen promenerade vi upp till Empire State Buildning och vidare upp till 5th Avenue och 36th Street där vi gick på salong och fick massage, ansiktsbehandling och manikyr! Lite lyx ska man väl unna sig! Lovisa fikade även med en gammal klasskamrat undertiden hon väntade på att jag skulle bli klar! 


VI gick också förbi byggnaden som man kallar strykjärnet! Cool byggnad!


På torsdagskvällen såg vi Spiderman, vilken scenografi och sceneffekter!!!! Helt galet! Det var så otroligt snygga scenografiska lösningar och man utnyttjade verkligen hela scenrummet. Det flögs i publiken och fightades över våra huvuden, det sköts spindelnät från alla möjliga håll. Grymt! Dock var han som spelade Peter Parker inte helt övertygande och höll inte sångmässigt...! Synd! Men i övrigt! Grymt! En mycket inspirerande föreställningen! Men som vi sa, man skulle inte vilja vara scentekniker på den showen. Tänk om något skulle gå fel....! Gah!

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar