onsdag 30 november 2011

Sea World!

I söndags var vi äntligen på SeaWorld! Ett av dom ställena jag verkligen längtat till=). Finaste Roger har lärt sig våra morgonrutiner efter två veckor ihop så han kom in med en kopp kaffe till mig och en te till Lovisa när vi höll på att göra oss i ordning och packade våra väskor för NY. Är det inte helt fantastiskt? Denna underbara morgonen pratade jag också med Annika på Viber=): Så skönt att höra din röst vännen! Saknar dig=). När vi vara klara för att sparka igång dagen så satte vi oss ner i köket och åt ännu en av Rogers fantastiska frukostar! denna morgonen hade han gjort omelett på kalkon, ägg och ost. Till det fick vi stekt potatis och avokado! Mums! Vi kan inte ha det bättre! 

När Roger var klar tog vi vår bil till SeaWorld!!!! WIeeeee. Vi körde hemliga vägar in på parkeringen så att vi slapp betala för den...! Roger är en expert på finurliga ting=). Han har bland annat inte köpt toalettpapper på två år....! Haha. Well, det fösta vi besökte var Vinterdjuren. Det började med en animerad helikoptertur över antarktis. Sen kom vi ut mitt bland isbjörnar, baluga whales och sjölejon och även pingviner!


Kl 11 åt vi en tidig lunch med Gary. Vi möte upp honom på hans avdelning vid delfinerna och fåglarna och gick sedan till en foodcort och åt lite mer kalkon=). Haha! Kl 15 skulle vi möta upp Gary igen för att träffa hans bebisar. Men innan dess såg vi späckhuggarna! 


Oj vilken maffig show! Vilka djur! Detta har ju varit en stor dröm sedan jag var liten så jag måste erkänna att jag var lite nervös! Haha. Men det var helt fantastiskt! Eftersom vi hade så otroligt bra väder denna dagen (tycker synd om er där hemma som jagats av Berit...) så satte vi oss i zoonen där man kan bli blöt! Och det blev vi...! Dom hade en del i showen där späckhuggarna simmade runt i poolen och stänkte vatten på publiken! Haha. Det var sååååå kul!


Efter den showen gick vi vidare till showen med sjölejonen. Det var en show uppbyggd på små sketcher där sjölejonen var bovar som jagade varandra, dom till och med dansade hiphop! Garys gamla vännen uttrarna medverkade också! Det var en gullig show men inte alls lika bra som den med skäckisarna!


Gary hade fixat en påse med polletter så att vi kunde spela spel i arkaden. Jag körde ett basketspel och sedan körde vi ett dansspel. Det där när man ska trampa på pilar till en låt. Gud vad dålig jag var....! Haha!


Kl 15 möte vi Gary vi två burar bredvid den foodcorten vi åt lunch. Där fick vi träffa hans tjej, en otroligt vacker fågel! Kommer inte ihåg vad arten hette. Men den var så söt! 


Gary berättade om fågeln, om vad den gjorde i showen, va den åt, hur den levde m.m. samtidigt som vi fick mata den och klappa den! 


VI hann också med att kolla på hajar, sköldpaddor, åka linbana, kolla på konstiga fiskar, äta glass och njuta av tillvaron! Självklart hann vi också med att hålla våra zoombies igång! Haha. Roger och Gary har introducerat mig för Zoombi farm ett spel på Iphonen som är riktigt beroende framkallande. Det har gått otroligt bra för min del (säker för att jag haft dom bästa lärarna) så jag har lyckat ta mig upp till level 9 och fått hela 3st hjärnor. Något som Gary försökt komma till i 2 veckor... Han var lite avundsjuk! Haha! 


Med glassen (i form av en späckhuggare) sprang vi till Blue Horizone Stadium där Gary har sin show. Idag skötte han fåglarna i showen. Han håller även på att lära sig delfinakten. Så nästa gång vi är här kommer vi nog få se honom i det=). Showen här var uppbyggd som en muskal. Handlade om en flicka som som drömde om en värld med delfiner och fåglar. Musiken var specialskriven för denna showen. Riktigt bra! Showen innehöll allt. Akrobatik, vattenkonster, delfiner, alla möjliga fåglar! 



Mary, som vi firade thanksgiving med gjorde konster med delfinerna.


Gary stod uppe på läktaren och dirigerade vart fåglarna skulle flyga. Häftigt att se honom i action!

Efter showen mötte vi Gary backstage. Och där kom även Mary. Hon frågade om vi hade lust att bekanta oss lite med hennes vänner, dom fyra manliga delfinerna. Och självklart ville vi det! Vi fick mata dom med fisk och så lärde vi oss hur vi vi skulle göra för att få delfinerna att vinka till oss genom att vinka med pekfingrarna.


VI fick också lära oss att få dom att prata med oss genom att göra cirklar med fingrarna. Oj, va mycket dom hade på hjärtat! Haha. 

Mary snackade lite med grabbarna och frågade om dom vill ställa upp på foto med oss och det tackade inte dom sociala sötnosarna nej till. Så vi satte oss på vid poolkanten och så gjorde Mary ett tecken åt dom att en efter en kom upp på den vita vip-brädan och posade med oss in i kameran=).


Siste men inte minst så kastade vi lite snöboll med dom, något som tydligen var väldigt roligt! En efter en kom fram till kanten och vill ha en snöboll att fånga i munnen! Haha. Så coolt! 


Sen vinkade vi hej då till våra nya vänner och gick vidare till poolen bredvid där vi hälsade på en pilotval på 4år. Den hade får två år sedan blivit räddad från havet och hade levt på rehabiliteringen i 2år. För sex månader sen fick han flytta ut till delfinpoolen. Mary och Gary berättade att själva showerna är bara en liten del av den processen dom har med att jobba med delfinerna (eller alla djuren för den delen). Det krävs många års förberedelser för att en delfin ska kunna medverka i en show. Dom flesta djuren i showerna är runt 20-40år gamla. Just nu håller man då på att vänja den lilla pilotvalen till att få röra den och kunna ta prover m.m.


Vi avslutade dagen i parken med att shoppa lite. Gary hade en massa rabatt i butikerna så vi passade på=). Jag funderade på vad min nya dröm nu skulle vara då drömmen om späckhuggarna gått i upplevelse. Både Gary och Roger tyckte att den borde vara att komma tillbaka och hälsa på snart igen! Och det är klart vi ska! Vi sa till dom att vi funderat på nästa höst igen (vi har ju årskort på Universal Studios, haha) och det tyckte grabbarna var underbart! Haha. Dom till och med föreslog att v skulle komma över halloween och sedan följa med dom på en av deras vinresor i Norra Kalifornien som dom gör varje år! Haha. Så vi får väl helt enkelt planera in det!


Sen åkte vi hem och hämtade våra väskor, lassade in dom i Garys bil, körde vår bil till avlämningen på flygplatsen och hoppade in i Garys bil. Sen åkte vi ner till the Seamarket vid hamnen och åt en fantastisk middag på alldeles färsk fisk! Mums! Roger beställde in ritblock till oss som vi underhåll oss med undertiden vi väntade på maten...! Haha. 

Efter middagen köra dom oss till flygplatsen och vi kramades länge! Tänk vilken fantastisk resa vi haft pga av dom! Vi sa inte hej då utan, vi ses snart igen!!!!!!! 


We miss you already!!!

KRAM så länge!

söndag 27 november 2011

San Diego och Thanksgiving=)

Hej!


I torsdag eftermiddag anlände vi till soliga San Diego runt fyra tiden på eftermiddagen. Gary va på jobbet och Roger hade stått hela dagen i köket och lagat thanksgiving dinner. Vi hjälpte honom med det lilla han vill släppa kontrollen över. Gary kom hem någon halvtimme efter oss och kl 18 kom alla gästerna. Det var Mary från Garys jobb och hennes föräldrar, Paula (deras granne), Gaila (Rogers bästa vännina) samt några till. 




Roger hade gjort så mycket mat...! Vi bjöds på kalkon, stuffing, potatismos, tranbärssås, gravy, pumpasmör, yampudding, pumpa och majsbröd, majspudding, sauterade paprikor, varm frukt i en urgröpt pumpa, selleri med färskost, pumpabröd, tapenade och ost. Till dessert fick vi sötpotatispaj, pumpapaj och holländsk äppelpaj. Innan vi började äta så fick vi lära oss att det inte finns något nyttigt med denna dagen. Du ska äta alldeles för mkt mat och när du inte tror att du får ner mer ska du äta ännu mer! Haha. Alla maten var så 
otroligt god! Vi har nu ätit leftovers i 3 dagar! Haha.




Det lustiga var dock att alla gästerna gick innan kl 22... Och det var helt normalt! Så vi satte oss istället ner med vars ett glas vin och spelade "Hollywood spelet" och något poker/yatzy spel som Gary alltid har spelat med sin familj på Thanksgiving.


I fredags var vi uppe tidigt och var på San Diego Zoo. Gary berättade så mycket om alla djur, om deras beteenden och livsstil. Roger berättade mängder om historiska ting kopplade till alla djuren. Så intressant. Ingen information som du direkt får på en vanlig guidad tur! 




Zoot är uppbyggt i en boatisk trädgård och uppdelat i alla världens världsdelar. Så du har dom afrikanska djuren, asiatiska, arktiska m.m. Skit häftigt! EN favorit var helt klart apan som red och busade med flodhästen. Haha.




Efter en mycket trevlig dag på zoo drog vi kosan hemmåt och åt ost, kex och drack vin. Sen bestämde vi oss för att inte gå ut och valde istället att äta left overs från dagen innan och spela spel hela kvällen! Jag älskar ju ordspel så vi spelade ett spel som hette Catch the Phrase. Sjukt kul! Jag och Lovisa vann första omgången och andra omgången blev like. Vi slutade mitt i. Sunny, deras granne kom förbi. Hon hade varit på date och ville prata av sig. Så vi satt där och bara pratade tills vi upptäckte att klockan nästan var halv fyra på 
morgonen....! Gah! Dax att sov! 





I dag har vi sightsat runt i San Diego, självklart med bästa guiderna EVER i Rogers cab! Kan det bli coolare?




VI började uppe vid Cabrillo national monument som är en utsiktsplats som du ser hela SAn Diego ifrån: Du ser även så långt bort som till Mexiko.



Tidvattenpooler med intressant djurliv hann vi även se däruppe. Sen körde vi till Coronado halvön, en del av San Diego och gick längs med strandpromenaden. DÄr hade dom en isbana där folk åkte skridskor mitt på stranden=).




Därefter var vårt mål ett pensionerat militärfartyg, hangarfartyg. Coolt att se ett i verkligheten. Där stod mängder av olika helikoptrar och stridsflygplan på fartyget. Jag och Lovisa försökte kopiera en fantastisk staty. Men vi skrattade så mycket att vi inte fick till det! Haha.


Sen var vi ute och åt middag på en restaurang som hade väldigt spännande meny. Jag och Roger kunde inte bestämma oss så vi delade på två rätter. Vi tog en vit fisk med risotto och rostade frostiesfilngor samt en vegetarisk hamburgare på corn samt mozarella. Mums. Sen blev vi guidade en kortis runt The Gaslamp som är dom hippa inne kvarteren här. Det var ingenting för oss så efter en liten promenad och ett besök på en irländsk pub tog vi 
bilen hem igen!


Idag söndag ska vi besöka Gary på sitt jobb på SeaWorld!!!!!! Längtar!!!! EN dröm går i uppfyllelse att få träffa späckhuggarna och delfinerna=). WIeeeeeeeee!

Pöss

torsdag 24 november 2011

Vegas baby!

Tjoho!

I måndags kväll anlände vi till Vegas efter en härlig dag i Orange County med fina Gary och Roger. Väl framme i Vegas checkade vi in på hotellet, åt lite middag och gick och la oss tidigt! Vi bestämde oss för att inte stäla några klockor utan passa på att sova ut! Vi vaknade ändå någorlunda tidigt på tisdagen, kl 10. Så vi gick ner och käkade brunsch i hotellets buffé innan vi promenerade ner över the strip.


Nere vid the Luxur, ett hotell byggt som en pyramid gick vi in och besökte utställningen BODIES, en utställning där döda kineser donerat sina kroppar. Utställningen var mycket intressant, dels med anatomin och hur kroppen egentligen ser ut under vårt skinn. Man fick också se hur en frisk lunga och en rökares lunga kan se ut... Tack o lov att jag inte röker! Snälla alla rökare jag känner sluta med det direkt!!!!


Efter utsällningen gick vi vidare till MGM och löste mord som CSI agenter. Otroligt kul. VI fick lösa ett mord med en bil som kört in i ett  hus, men det var något som inte stämde med dna proverna, fingeravtryck och mannen i bilen dog enligt obduktionen inte i bilen utan av ett slag mot sidan av huvudet. Hur gick det då? Jo, mannen som körde in i huset hette Vincent och hade precis blivit frisläppt från fängelset pga drunk driving. Vincent gjorde samma sak igen, men denna gången med sin tvillingbrors bil... När han skulle lämna tillbaka denna så körde han rakt in i huset och in i den soffa som hans bror somnat i...! Han körde alltså ihjäl sin bror och flyttade kroppen in i bilen. Sen flydde han från platsen! Vi löste fallet och tilldelades därför ett diplom! WIeee


På kvällen gick vi och kollade på Mystere med Cirque du Soleil och med SIlje Marie Nordhaug. VIlken föreställning! Helt galet vilka akrobater! Vi var grymt imonerade och hade hakan vid knäskålarna när vi gick ut! Haha


Efter föreställningen mötte vi upp SIllje och fick en behind the scenes tur. OCh vi fick verkligen se allt! Kontoren, kostymerna, smnken, sjukstugan, rekvisitan, ljudbåset, taket. Galet! Scenen och hela lokalen är enorm så det var otroligt häftgt att se hela apparaten från scen. Efter besöket bakom scenen gick vi över till Palazzo och tog några drinkar med Silje. Vid stängnings dax träffade vi två killar från Brasilien. Jätte trevliga! Men när klockan passaerade 04.00 var det dax att gå hem och sova! Tack SIlje för en otrolig kväll! Så glad att du ville visa oss runt  och umgås=).


Igår tog vi det bara lugnt. Jag började dagen med att fixa lite med WADs hemsida och sedan tog vi en promenad bort till Statosphere där jag åkte fritt fall! Så coolt! 


Den utsikten där uppe från var helt otrolig! Att gå nära kanten var riktigt läskigt! Men jag hade lovat mig själv i somras att jag skulle åka fritt fall där uppe så det var bara att göra! FY fasiken va coolt det var!!!!!!!!


Sen gick vi bort till Mirage och kollade på deras delfin reservat. Tycker dom är så vackra och intressanta. Ska bli riktigt kul att möta dom igen på Sea World och även se skäckhuggarna! Wieeee.


Onsdagskvällen blev tidig! Efter lite middag såg vi hotellets egna show Sirens of TI och efter det blev det slapp på rummet! Skönt!  


NU går färden mot Thanksgiving hos Gary och Roger i San Diego. 

PÖSS!

onsdag 23 november 2011

LA me Love!

Hej!

Nu har det gått ett antal dagar utan något inlägg. Sorry!

I onsdags körde vi från San Francisco, längst hela Highway 1 så otroligt vackert! Nästan lite läskigt att köra längst dom smala krokiga vägarna med stup på ena sidan.... 


Vi körde ner till Paso Robles och sov över hos en av Rogers vänner David som driver zoot ZOO TO YOU. Han var gullig och ställde upp med fritt boende för oss en natt i arbetsrummet på själva zoot. När vi kom dit mitt i natten och kom in i sovrummet så luktade  det verkligen apa... Det var bra längesedan det var städat och vädrat där.... Haha. Men vi stod ut, gick och la oss och var snabba som sjutton på att duscha, packa ihop och komma ut ur huset på torsdag morgon. 


Efter att vi varit iväg och ätit frukost på Cowgirls Café så fick vi en privat visning av zooet av David. Han berättade att alla djuren på gården är djur som blivit övergivna eller olagligt importerade i landet. David och hans kollegor tar därför hand om djuren och använder dom för utbildning i skolor. Han hade tigrar, björnar, lejon, apor, fåglar, ormar, krokodiler, kängrur, skölpaddor, prärievargar... Ja typ allt! Vi lämnade David en donation till zoot som tack för gästfriheten.


Och vi fick äran att umgås med alla han fina vänner! Bland annat försökte en kängru att krama mig och samtidigt naffsa i sig min tröja. Lemuren var också otroligt söt. Hans hälsning var att slicka mig rakt upp i näsborren! Så där lagom skönt=). haha. 


Sist så tog jag mod i mig själv och bekantade mig med en alligator och med den lilla skorpinjonen.


Efter detta fortsatte färden mot LA. På vägen stannade vi i den lilla danska hålan Solsvagn och i Santa Barbara där vi åt hummer och musslor till middag. Runt nio på kvällen anlände vi till Roger och Gary i Long Beach söder om LA. Vilket mottagande! Grabbarna kom ut ur huset med stora öppna armar och gav mig en gigantisk kram! Haha. Tänk va roligt att vi träffades på Island Pride för 5år sedan och nu står vi här med dom igen och sa spendera kommande vecka tillsammans! Kvällen bjöds på vin, ost och kex och massa härligt snack om ditten och datten. Jag hade köpt med mig en bok om ABBA innehållande 4st dvder som tack för att vi får bo här. Så trevligt!


Dagen där på, fredag, så åkte vi hemifrån tidigt på morgonen för att åka till Magic Mountain och alla bergodalbanor. Men det var stängt... Så istället tog Gary med oss till Universal studios där vi spenderade hela dagen med en massa attraktioner och shower. Min favorit var helt klart Waterworld! Helt grym föreställning! 


Vi åkte också ett tåg som tog oss igenom alla studios på Universal och där fick vi åka mitt igenom inspelningarna på Desperates Houswifes. Senare samma kväll begav vi oss till LA Operan och såg Bring it on - the musical. Så bra! Vilka cheerleaders. Roger enda kommentar var att det liknade hans vardag. Roger jobbar nämligen som historialärare på high school i Orange County. Efter föreställningen åkte vi tillbaka hem till Long Beach och kurade ner oss ute på altanen framför brasan och drack mycket gott vin!


På lördagen gjorde vi ett nytt med Magic Mounntain och lyckades. Shit vilka berg och dalbanor dom hade! Vi åkte nästan alla! Det inkluderade en som man låg ner på under rälsan, en man stod upp i och en med sju loopar och 4st twists.... Fy! Haha.


Efter en dag på nöjesfältet så bjöd vi ut Roger och Gary på en restaurang som Roger rekommenderat. Den låg uppe i Hollywood Hills och hade en utsikt över hela LA. Helt sjukt vackert! Vi åt sushi som smakade gudomligt gott! 


Efter maten tog vi oss ner till downtown LA för några timmar ute i nattlivet i West Hollywood. Vi började med besök på ett gayställe som Roger och Gary brukar gå till. Jag fick dock gå tillbaka till bilen och lämna kameran för det var policy på att kameror var förbjudna... Ser jag ut som en papparatsi? Haha. Efter några goda drinkar så gick vi vidare till ett annat ställe rakt över gatan. Där hade vi gogodansare och mycket bättre musik! Men snart gick energin ur oss och det var dax att åka hem! Jag åkte med Gary och Lovisa med Roger. Gary försökte guida under resan tillbaka till Long Beach men jag kunde inte hålla ögonen öppna...! Helt slut, men en otroligt bra dag!


I söndags var det time för att upptäcka LA. Olyckligtvis så lyckades vi pricka in en av LA mest regniga dagar på året... Det bara öste ner och var rena vattenfall på gatorna! Men vi besökte ändå Kodak Theatre där Oscarsgalan är samt gick Hollywood walk of Fame där vi hittade bla Greta Garbos stjärna. Hittade också den perfekta julklappen till brorsan. WIeeeee.



Vid hand avtryckan så hade precis stjärnorna från Twilight fått lägga sina avtryck.


Sen var vi så våta att vi bestämde oss för att åka till Hollyhock House och gå på tur för att se arkitekten Frank Lloyd Wrights home. Helt fantastisk arkitektur. Här uppe lyckades vi också få se en liten del av Hollywood skylten när det klarnade upp lite. Efter det besöket så körde vi bara runt i LA och kollade in Beverly Hills, Rodeo Drive m.m. Vi hade ju vår alldeles privata guide Roger som hela tiden gav tips via sms=).


Vi avslutade dagen i Santa Monica där vi såg piren och gjorde ett besök på 3rd street, en otroligt mysig shoppinggata...! Varför inte shoppa lite mer? Haha. 
Sen åkte vi hem till Long Beach, visade upp våra fynd och gick ut och åt Mexikansk middag med pojkarna. Tallrikarna på den restaurangen var enorma.. Så för första gången i mitt liv fick vi uppleva hur man gör när man tar med maten hem i en doggybag. Roger lovade att det skulle bli en god frukost på det imorgon. 


Efter det följde ett besök på den lokala puben The Silver. Söndagskvällarna är kända för sina kareoke kvällar. Och man är ju inte den som bangar så det var bara att sjunga. Vi satte ribban med att presentera det svenska i oss och bjöd på en duett med Money Money Money med Abba. Sen följde: Good Morning Baltimore från Hairspray och Born this Way med Lady Gaga. Lovisa bjöd också på Roxetts The Look.


Hemma sen blev det lite mer vin innan Gary och Roger gick och la sig. Jag ock Lovisa hade dock lite att fixa. Det är nämligen så att Roger o Gary har massa bilder på vänner i ramar och dom berättade för oss i fredags att dom alltid tog ett foto på sina vänner som besöker dom och ramar in det. Gary berättade också att han har en vän som har dekorerat sitt badrum med fotoramar och behållt alla bilder som följer med ramen. han hade vid ett besök varit busig och bytt ut ett av dom fotona mot ett foto på sig själv.. Haha. OCh det var precis det vi tänkte göra! Haha. Vi hade nämligen på dagen skrivit ut det fotot som servitören på restaurangen kvällen innan tagit på oss och köpt en ram. Vi ramade glatt in det och ställde det bakom en dörr i hopp om att dom skulle hitta det om några veckor. Men redan på söndag morgon så hade Roger hittat fotot och var så glad! Haha! 


Det blev en otroligt god och maffig frukost på gårdagens doggybag. Mums. Vi ska inte sticka under stolen att Roger har lagat otroliga frukostar varje morgon åt oss! Helt otroligt! Känns som att vi bor på ett lyxhotell! Efter frukosten packade vi ihop det sista och lassade in det i bilen. Sen försökte vi hålla efter Garys bil. Traffiken i LA är hysterisk så det bliv många stop denna morgon. Men det gjorde ingenting för Gary underhöll oss med sina finger figurer genom bakrutan på deras bil..! Haha.

Vid ett av värdens största shoppingcenters parkerade vi våran bil och hoppade in i deras för att fortsätta åka mot Newport Beach. Vi tog en liten färga över till själva piren och där körde vi runt och kollade. Wieee. Inte mycket ser ut som i tv-serien (många scener spelades ju inte in där). Men coolt att vara där ändå=). Vi gick ut på piren och njöt av utsikten. Sen var jag självklart tvungen att doppa fötterna i havet! Fortfarande varmt!


Efter sightsingen i Newport så tog vi bilen igen mot Laguna beach där vi åt lunch på en restaurang som låg precis vid klipporna i havet! Otroligt vackert! På väg dit passareda vid den kustremsa som kallars Newport Coast där alla dom riktiga överklass människorna bor. Säkerligen dom från själva tv-serien The O:C:
Passaded också på att köpa en snygga väska! VI kan inte hålla våra fingrar borta från shopping...! Gah!


Efter denna mysiga dagen i Orange County kom vi tillbaka till vår bil och satte kurs mot två dagar i Las Vegas där vi bla sett Circus de Soulel med fina duktiga SIlje!
Mer uppdateringar kommer under veckan!


KRAM!