fredag 27 maj 2011

Efterlyses: Tappad motivation...

Helgen som var blev super trevlig och spontan, i lördags var jag hemma hos Dagny och Carro och spelade spel samtidigt som Dagny ominstallerade min gamla MacBook som jag tänkte jag skulle sälja. Hoppas på att kunna få en liten slant för den! Sen blev det en väldigt spontan och spännande kväll. Jag skulle egentligen hem och förbereda inför söndagens kryssning men tog mig en liten sväng ut och träffade Sofia och Jörgen som var på Side Track med Sondre som jobbade. Höll mig nykter där eftersom jag hade cykeln. Men den nyktra kvällen blev till några glas vin då vi gick vidare till Kolingsborg.


Och där blev kvällen ännu trevligare med många bekanta ansikten (och en del nya). Hehe. Träffade också min bror på vägen hem! Syrran skällde lite på honom när han var ute så sent…! Haha


Jörgen "lovade" under kvällen att han skulle hänga med på morgondagens kryssning vilket han fick hålla fast vid då Sondre minsann påminde honom om det under söndagen och han själv behövde tid för kommande tenta. Så Jörgen fick helt enkelt haka på och det blev en otroligt trevlig och spontan kväll. 3-rätters middag i Four Seasons, karaoke (har nog aldrig sätt så mycket ovationer i puben som efter Jörgens version av Stad i Ljus), lite dans, vin och mycket snack. Långt in på små timmarna blev det innan vi tillslut gick och sa hej till kudden. 

På måndags förmiddagen satt jag i juryn för Paradise Idol delfinalen och vi tog ut två jätte duktiga finalister. När Jörgen vaknat så åt vi brunch och handlade i Tax Freen så vi kunde köpa öl till Jörgens kommande 30års fest. Sen deltog vi i Musikfrågesporten, men vi fick inte med oss alla rätta svaren...! Attans! Väl framme i Stockholm fick vi skynda oss av eftersom vi skulle direkt på boxningspass på Sats. Trots lite sömn så tog vi i för kung och fosterland. Träningsverken sa goddag under tisdagen... Haha! Självklart fick jag med mig lite jobb under dagen också, låg inte på latsidan jag=)


I tisdags kväll fick jag reda på att jag inte fick jobbet som jag sökt på Intiman. Super tråkigt men hoppas tjejen som fick det kommer att trivas! Sen fick jag samma kväll också reda på att  jag inte kommit in på Scenproduktionskursen som jag sökt till! Allt kändes bara helt hopplöst under onsdagsförmiddagen! Vet inte alls vart jag ska söka jobb nu... Och känner mig inte ett dugg motiverad till någonting! Står still vikt och mått mässigt också! Så ingenting går åt mitt håll!!! Muntrade upp mig med att titta på lite Glee och gråta en skvätt till hur genialisk den serien är!!!


Men på onsdags kvällen sprang jag Vårruset! Har inte sprungit ett lopp sedan jag var 12år... Så det var grymt kul! Hade ett mål att komma in på 27 min. Kom i mål på 27.42. Så jag var nöjd! Nästa gång ska vi ha en ännu bättre tid!!! Jag sprang tillsammans med basketlaget och Birka. Vi hade ju lyckats välja samma dag! Men det var riktigt lyckat! Blev picknick efteråt på två håll=). Haha!


Men gårdagens basketträning gick segt! Aj så stel jag var i benen....! Haha! Och efter dagens PT timme med frivändningar på schemat är officiellt kroppen helt slut…! Vilar idag, men imorgon ska det ut och löpas idag! 6km ska vi genom=).



Testade lite ”godis” i veckan också: Berry Boost! Mumsigt gott att sitta och knapra på när energin dalar på eftermiddagen!


Och i helgen ska jag sätta mig ner och skicka massa spontan ansökningar till olika teatrar i Norge och Sverige, produktionsbolag och en massa eventbolag! Kanske får napp någonstans. Har också gått med i TAK så jag har garderat mig för att eventuellt bli lite arbetslös i några veckor! Men det hoppas jag verkligen inte att jag blir!

Men något spännande händer på söndag! Då ska jag på en trevlig lunch=). Hihi!

Hepp!

torsdag 19 maj 2011

ESC, träning och 17:e maj=)

Tjohej!

Nu har jag varit dålig på att blogga på ett tag… Varit mycket som hänt!
Förra veckan så fick vi till hela SJU stycket träniingspass…! Galet! En riktigt bra vecka!

Mån: PT-timme Jill
Tis: Löprunda 5km
Ons: Box med Jörgen
Tors: Löprunda 4km
Fre: Nike Get Fit + Box med Jörgen
Lör: Löprunda 3km


Börjar också bli lite intresserad av Olympisk Styrka! Lite bättre teknik och lite mer vikt så är vi hemma! Testade Kesella med hallonsmak... God, men förstod inte rikigt charmen, smakade som yoghurt och var rikigt fet!


I förra veckan var det ESC x3! På tisdagen var det Norge som tävlade. Haba Haba gick tyvärr inte vidare till finalen… Men det gjorde Eric Saade på torsdagens deltävling! Grattis! Torsdags kvällen blev riktigt mysig! Vi satt ute på Sondre och Jörgens balkong till kl 02.30 och pratade och skrattade… Oj! Det var längesedan jag skrattade så mycket! Att jag fick med två träningspass dagen efter med en sömn på 3h är bra! Lite överskottsenergi fanns kvar! Dock somnade jag väldigt tidigt på fredagkvällen=).


På lördagen var det dags för ESC final och Sverige hade nr 7 ut! Jga vaknade ganska tidigt och kunde inte somna om… Så det blev en cykeltur till Medis för att hämta ut min lagade mobil (glömde dock plånboken så jag fick cykla hem för att hämta den…) och lite fönster shopping. Hemma igen så tog jag en joggingtur för att kunna unna mig lite vin till finalen på kvällen. Efter middagen så åkte jag iväg till Dagny och Carro för att hejja på Sverige! Och herregud så spännande det blev!!!! Eric kom på 3e plats! Det hade vi inte direkt räknat med=). Wieee. Sverige is back in the game!!!! Yeah! Detta firades på en liten tur till Kolingsborg!

¨  

I söndags vaknade jag kl 16.07… Jag som skulle packa och städa för att vara på Birka kl 17 och möte upp Schlagerfeber!!!!! Hjälp! Slängde i mig frukost och drog iväg till terminalen! Det blev en Wella kryss utan dess like. Löshår, spray, modeller och många snygga håruppsättningar! Jag och Yvette stängde discot kl 04! Så måndagen blev lite seg, men otroligt rolig! Fick en ny bekantskap med Sara Varga! Otroligt söt och genomgó tjej! Och mycket begåvad!

  

I tisdags var jag ledig från jobbet för att fira 17:e maj! Wieee! Vi började med champagne frukost kl 09 hos Sondre och Jörgen! Alla hade tagit med sig läckra maträtter som tillsammans blev en stor buffé! Jag bidrog med tonfiskmousse=).


Måste ju erkänn att man är ju inte så himla sugen på champagne kl 9 på morgonen, men är det 17:e maj så är det! Alla var fint uppklädda, inga jeans idag inte!


Terran kom med lilla Lea! Gud så söt, hon är mamma och pappa upp i dagen=).


Efter frukosten så gick vi i tåget till Skansen och viftade med våra flaggor och tutade i våra tutor! Dock hamnade en dam mitt emellan oss som jag och Carro inte såg när vi för kung och fosterland tutade med våra tutor… Haha! Stackaren! Det rolig var dock att varken jag eller Carro registrerade att hon inte var en av oss så Jörgen var den som fick be om ursäkt eftersom han sett hela händelsen och undrat vad vi höll på med..! Haha!


Efter konserten på Skansen gick vi förbi NK för att säga hej till Sofia som jobbade. Och efter det så åkte vi hem till Sondre och Jörgen för att dricka lite rosé och spela spel. Vi hjälptes också åt att äta upp buffén! En helt fantastisk dag!


Dock lite sliten i går… Haha! Så det blev direkt hem till sängen efter jobbet! Somnade kl 19.30 och är fortfarande trött idag! Men, ikväll är det basket och det ska jag inte missa!!!

Kram!

måndag 9 maj 2011

Sommaren är här!

På fredags eftermiddagen var det drama på kontoret. Precis utanför oss flöt det upp ett lik…! Brandkår och polisbil var snabbt på plats och fiskade upp kroppen. Det var ingen vidare trevlig syn… Ibland undrar man varför man blir så nyfiken! 



Trevligare var fredagens kryssning med Jörgen, Sondre, Annika, Sebbe och lilla Jamie! Stolt att man fått vara med på Jamies första utlandsresa=). Hehe. När vi kommit ombord så tog vi en lugn start med lite häng i puben och i loungen.


Sen avnjöt vi en god kryssningsmeny i Four Seasons innan vi tog oss en avec i whiskybaren där det var lite lugnare för lilla Jamie. Vid midnatt så gick vi ner till Copacabana för att kolla in 80-tals showen med Nostalgia! Dom är så bra! Synd var bara att den inte var Elin som gigade utan Anna Klara eftersom Elin och Jörgen gick i samma klass på balettakademien. Men Anna Klara är rikigt bra hon också=). Kvällen blev sen… Jag och Sondre stängde discot efter ett matathon av dansmoves och rumpskakningar! Dj Henrik kunde inte ha en bättre sista låt än Don´t Stop Believing! Wieee!

Love is in the air=)
Lördags förmiddagen började med lite frukost i mässen och sedan blev det musikfrågesport! Med lite samarbete så lyckades vi alla ha 10 rätt!  Dock vann vi inte! Men vi hade en rolig stund=). Efter musikfrågesporten så tog vi den planerade turen till Tax Freen och köpte upp alla kvoter så att Jörgen kunde få med så mycket som möjligt till hans kommande fest. Snälla Henrik bjöd på sin rabatt så att vi kunde få av lite extra=). Tack!
Vi avslutade resan med lunch i Bistron och en liten tur upp på däck för att njuta av vädret! Hemma igen så var tanken att gå ut en sväng på lördagskvällen men istället så tackade jag för mig redan kl 17.30 och somnade sött… Vaknade av att Sondre ringde kl 11 på söndagsmorgonen! Haha. Tror jag behövde fylla på lite energi!

Sondres keps tyckte Jamie var väldigt rolig! Wiee
Söndagen var helt underbar! Sommaren är här och Jörgen fyllde 30år igår! Det firade vi med häng i Rålis i den strålande solen. Hade en lite ”för”- present med mig, den riktiga kommer till festen i juni! Blev en liten ljusblå fluga och en matchande kavajnäsduk. Efter lite kortspel och röda axlar blev det middag på Boulebar och därefter några boulematcher=). Fantastisk dag! Och grattis än en gång bästa Jörgen!


Denna veckan börjar mitt jogging schema på tisdag med Jills upplägg på 8 veckor! Då hoppas jag också på att vara av med hälften av dom 9,5 sista kilorna! Peppar peppar! Provade alla mina sommarshorts och byxor i lördags och var ju inga som satt som dom skulle… Jag behöver spons! Detta kommer bli dyrt!


Kram kram!

fredag 6 maj 2011

Träning, klänningar och skoj!

Fick ett jogging schema av Jill i måndags. Hon har lagt upp det som ett 8 veckors program med 3st tillfällen per vecka. Efter 8 vekcor ska jag kunna springa 10km...! Wieee! Längtar till dagen jag gör det utan problem! Programmet startar på tisdag!


I onsdags var elektrikerna hemma hos mig på lunchen och fixade med strömfelet i lägenheten! Dom var jättegulliga och förklarade hur allt funkade och hur jag kunde lokalisera felen nästa gång. Dom bytte propphuvud och såg till så att allt var helt och funkade! Wieee! Lämnade också in min Iphone på lagning… Tar ca 7-10 dagar innan jag får tillbaka den! Och eftersom Iphonen har ett eget sim-kort så kan jag inte stoppa in den i en annan telefon heller…! Så får nöja mig med arbetsmobilen och den norska i några dagar!


På vägen hem från jobbet köpte jag boken ”Maximalmuskel tillväxt”, haha! Nu ska det pumpas! Nej inte alls, jag vill bara få en större förståelse för hur kroppen är uppbyggd med skelett, muskler och hur det där med proteiner, kolhydrater och fetter egentligen påverkar min kropp och vilken skillnad det kan bli beroende på vad jag stoppar i mig och hur mycket! Otroligt intressant läsning faktiskt! Jag har inte kommit längre än kapitlet om kost och halva kapitlet om Anatomi. Men på bara det har jag fått en mycket bättre inblick i vad det faktiskt är jag håller på med!

Senaste veckorna har jag pendlat lite i vikt… Vilket inte är ovanligt! Men irriterande! Försöker att inte tänka så mycket på själva vikten utan istället fokusera på måtten och dom rör på sig hela tiden! Men, det är dock irriterande när vågens tår still för länge fast man jobbar aset av sig..!

Jag köpte också dvd boxen av serien Zonen som gick någon gång på mitten av 90-talet. Då var den sjukt spännande! Kommer ihåg att jag hade en jacka med den loggan på som jag älskade! Vet inte vart jag fått den ifrån, men pappa kanske var involverad på något sätt i produktionen. Så det blev en hemma kväll med god middag och film! Middagen blev kyckling med pasta och bruchetta. Mums!


I torsdags morse hade jag inspirerande och kul möte med Sandra Dahlberg och Andreas Lundin gällande höstens planer på Knatteunderhållningen. Super kul! Fina Andreas som också jobbar på SATS hade med sig en goodie-bag med Sats-väska, handuk, svettband, skopåse och andra små gotterier! Så gulligt! Sandras son Vilmer var med och han var så söt! Han somnade i kontorsstolen med Woody i handen. Och när han vaknade så ville han gå hem=).
P å lunchen testade jag Zumba, och tråkigt nog så var det inte min grej… Tyckte inte alls det var kul! Så jag gick mitt i klassen. Brukar jag aldrig göra=(. Resten av dagen gick undan med massor att göra på kontoret! Hoppas det lugnar ner sig snart!

På kvällen var det basket träning! Otroligt roligt varje gång. Denna gången var vi några fler än senaste gångerna vilket gjorde det extra kul! Så det blev mycket matcher och skott träning. Kul kul! Var inte helt fel att få skjuts både dit och hem av Ylva=).
Hemma igen provade jag lite sommarklänningar från förra året och kollade om det kanske var något som passade till 17:e maj, man jag vet inte. Inget som riktigt satt skit snyggt!


Sen blev det packning för dagen kryssning! Wieee. Ikväll ska Jörgen, Sondre, Ullis, Sebbe, Annika och lilla Jamie med på kryssning! Det blir Jamies första utlandsresa utanför mammas mage=): Spännande!



Nu ska det fortsättas jobbas! Ska njuta av smoothien som cafét bjuder på denna fredag=).
Kram kram!

tisdag 3 maj 2011

Val…

Gud, börjar få lite smått panik inför hösten! Jag kommer som det ser ut nu inte att vara kvar på Birka efter den 30 augusti… Lite tråkigt, men så är det att frilansa! Man börjar om igen=). Bara det att jag inte rikligt vet någonting som händer…! Har en intervju inbokad, men vet inte så mycket om utsträckningen på den tjänsten om det är heltid, deltid eller bara timmar! Men kul verkar det! Får tala om mer längre fram! Sen har jag ett annat jobb som kan bli aktuellt till efter nyår. Och det har jag otroligt lust på, men kommer inte veta så mycket mer om det förrän långt in i sommaren om det blir aktuellt eller inte…! Så ni förstår att jag är lite stressad! Ligger en lite klump i magens om säger: ”byt branch och skaffa ett heltidsjobb med säker inkomst”! Men vad vore charmen i det? Jag gör ju det jag älskar och jag måste väl bara lära mig att omvandla klumpen i magen till energi till att se framåt och klättra uppåt=).


Bjuder på en härlig sommar bild för att försöka bli varm igen efter denna kalla maj dag (+2C och snö....).

Hepp!

måndag 2 maj 2011

Nya tag!

Det var skönt att komma i säng tidigt i lördags för jag hade ju hoppats på att kunna sova riktigt länge på söndagen… Men istället vaknade jag första gången kl 06.30, andra gången 07. Och tredje gången 09.30…! Sen orkade jag inte mer och gick upp och gjorde frukost. Favvomuslin med vanilj yoghurt och jordgubbar=). Men sen, när jag ville fixa och ordna lite så blev jag trött igen och somnade om till kl 13 och somnade därpå igen och vaknade kl 15! Då var jag helt groggy av den kostiga sömn rytmen som natten (och dagen) bjudit på! Haha.


Gick därför upp och satte mig på cykeln in mot stan. Skulle ju lämna in min Iphone på reparation. Mötte upp Sondre på Hötorget och gick gemensamt till 3 butiken. Där fick jag reda på att skade anmälan gör man visst på webben och inte i butiken! Åh, kunde inte det stått på hemsidan då!?! Säljaren informerade i alla fall om att det tar ca 3-4 dagar innan dom ger beslut. Därefter om jag får ett ja från försäkringsbolagen (som jag borde få…) så ger dom mig en ny telefon för det är tydligen mycket lättare än att laga den!

Sondre var sliten efter helgens utekvällar och jag var groggy efter nattens sömnrytm så vi bestämde oss för att gå och handla på Hemköp och gå hem till honom och göra lasagne till middag och mysa med godis och film! Köpte godis för 120kr…! Glad att jag inte sen var sugen och bara åt några bitar! Haha! Lämnade det så kan alla gästerna på 17:e maj äta upp det istället! Wieee! Först såg vi en konstig film med Jodie Foster, Stranger in you, och efter det såg vi en stund på Heartbreak Hotel som gick på TV4. Den är ju så charmig!



På min cykeltur hem så ramlade lampan av och fastnade i hjulet… Kanske inte ska hänta på en cykel som är ute på andra turen någonsin? Får gå och be dom laga det! Dom har dessutom inte skruvat fast växel på styret så den bara glider på styret istället när man ska växla, plus att fel hantag sitter på höger styre…! Slarvputtar! Men bara att ordna det!


Måndag  och jobb igen=). Dagen gick otroligt fort men jag fick massor gjort! Över halva ”to do-listan”! Wieee. Blev en god sallad till lunch. Köpte en jättefin sommar klänning på lunchen som jag tänkte man kunde ha på 17:e maj!


Nu blir det träning med Jill och sen ska det tvättas!

Kram kram!

söndag 1 maj 2011

Ett rikigt surt slut på april...!

Igår gick min spis sönder mitt i matlagningen… Lagom kul med halvstekt kyckling och våta ugnsbakade grönsaker…! Troligtvis är det en säkring som gått eller så är det något strömfel som jag inte ror för! Propparna har nämligen gått i en rasande takt senaste veckan och det har känts som att väggen närmast sängen har haft väldigt mycket energi och gett ifrån sig små stötar…!
Senaste veckorna har jag dessutom haft huvudvärk (som jag aldrig brukar ha annars) så det kanske kan vara en förklaring att det varit för mycket spänning. Vi får se! Imorse ringde jag därför och felanmälde saken hos fastighetsförvaltningen. Dom har lovat att skicka ut en elektriker, eftersom han inte hört av sig idag, fredag, så kommer han i början på nästa vecka istället! Hoppas att det löser sig! Har inte direkt räknat med att köpa ny spis… Och har dessutom ingen lust till det eftersom jag ändå ska renovera hela köket i höst! Morr! Kryssar fingrarna!!!!

På lunchen idag var jag på besök på mitt gamla gymnasium och skrev ut mina gamla slutbetyg. När jag återigen kollade på dom efter dessa år som gått så blev jag faktiskt ganska förvånad över att dom var så pass bra ändå! Trodde jag hade fler G… Men det mesta var ändå VG och MVG!

Anledningen till att jag behövde dom är för att jag tänkte skicka in en ansökan till Dramatiska Institutets kurs i Scenproduktion för hösten. Det är en kurs på 12 dagar för yrkesverksamma projektledare och producenter inom scenkonsten. Det hade varit perfekt för mig! Jag tog ju min utbildning på Berghs School of Communication, det var en jättebra utbildning men för min del så saknade den lite av just organisation, markandsplan och produktion inom scenkonsten. Mycket är nog sig likt men, det skulle vara så bra (och kul) att ha den kursen som komplement till mina andra erfarenheter. Så jag håller tummarna för det också=)!

På vägen tillbaka till jobbet så sprang jag på Dina. Dina är min gudmors dotter och även min plast guddotter. Dina önskade nämligen att jag skulle bli hennes gudmor då hon var yngre och fick reda på att Lia, hennes mamma, var min gudmor och att hon själv  inte hade någon=). Gulligt! Hon hade blivit jätte stor nu! Haha! Riktigt kul att se henne!

På fredags eftermiddagen blev det en joggingrunda och efter det middag. På kvällen var jag och Sondre på mingelparty på Sture Companiet! Vi körde Stureplan all in och dressade upp oss fancy! Efter minglet gick vi vidare till Side Track och avslutade sen kvällen med eftersittning på Kolingsborg till kl 04.40... Fick ett par riktigt snygga pumps av Miss Reine Tapper. Lite slitna, men coola! Kolla in=).


Denna valborgslördag har gått åt till att återhämta mig från gårdagen, så hela dagen har bestått av att bara mysa i sängen och ta igen alla avsnitt på alla tv-serier jag följer! Låg här och stor grät till Glee... Helt underbart det avsnitet då Kurt kommer tillbka och dom gör en grym cover på Lady Gagas hit "Born this Way"! Me lööööv!


Middagen hos päronen var också riktigt trevlig. Blev hemgång tidigt eftersom dom ska åka till Frankrike imorgon bitti kl 06.00 och njuta av den franska försommaren! Man blir ju lite avis...! Haha. Så jag tog med min cykel hem, för nu ska det börjas cyklas istället för att åka med SL! Yeah!

Denna gången ställde jag cykeln på ett mer inhängnat område runt mitt hus för att den inte ska bli stulen igen. Min förra cykel som jag köpte förravåren blev nämligen stulen utanför porten efter 6 dagar...! Så nu har jag rustat upp den med bra lås och har hittat ett bättre ställe att ha den på! 


Men, fan j-vla skit! När jag kom innanför dörren och skull eta av mig skorna och jackan så gör jag som alltid och plockar ur fickorna och lägger telefon mm. på tvättkorgen som står i anslutning till hallen. Detta gör jag innan jag tänt lampan... Och, jag tänkte inte alls på att jag lagt en klänning där efter att jag rensat garderoben i dag på dan! å iphonen gled rakt ner på golvet och landade med en smäll över sladden till hårtorken! Innan jag sett skadan så förstod jag vad som skett... hela skärmen hade gått sönder! Grrrrrr! Så j-vla surt! Har inte direkt varit min vecka!!!  Tur i oturen då att jag har en speciell försäkring på den som sk täcka alla skador...! Får gå in med den till en 3 butik imorgon och lämna in den på reparation! Bliv väl ersättningstelefon kommande månaden då...!