söndag 30 december 2012

All good things comes to an end..!

All good comes to an end!

Då va det över! Första året på Fantasy! Och det har varit ett av dom bästa på länge!!! Kunde inte önskat för mer! Jo, att det inte gått så fort=).

Denna gången kom vi ombord på en fredag, så det blev lite skevt från början=). Som alltid dag nr 2 så är det att gå av båten och fixa med kemtvätten för andra gruppen. Han också med en liten kopp Chai Latte På Lunetique också! Mums!

Dag 3 dubbel fikade jag på Waynes! Första med bästa Anita!!! Saknar dig massa tjejen!!! Och sedan kom underbara Mattiaz och joinade oss! Massa mys! Mattiaz håller nu på och repar inför showerna som ska vara ombord på Fantasy nästa år! Kul! Sen fick jag och Olivia springa tillbaka till båten...! Vi var visst ute i senaste laget!!!! Panik! Lugnade nerverna med att gå till gymmet!

Dag 4 var det av båten igen för att hämta kemtvätten, fixa klappar och göra klart andra teamets kostymer. Mellan strykande och fixande blev det ett nytt kondispass i gymmet. Passade också på att kolla på julfilm med gänget! Home Alone 1.

Dag 5 fick jag äntligen till det och fika med Ineke och lilla Theodor! Så söt!


Vi fick panik repa show 30min innan öppning pga av Jon blev akut sjuk..! Med med mina professionella kollegor så löst dom även denna utmaningen!

Dag 6 av igen! Denna gången för att lämna in mer kemtvätt. Haha. Efter gymmet var produktiviteten på G så det blev även stor rensning bakom scenen! Skönt att bli av med massa skräp! Reducerad show pga av Jons magsjuka!

Dag 7 så åkte jag och Sigge på äventyr! Först var vi på Claes Ohlsson och köpte en hylla till backstage och därefter besökte vi repetitionerna för kommande års produktion! Det är underbara Mattias Carlsson som regisserar och koreograferar allt! Så kul! Väldigt roligt att träffa alla! Extra kul att dom fått reda på vilka grupper dom ska vara i! Mattiaz, Jenny, Sandra, Svein, Bjørn Øyvind, Heidi, Ryan & Nicoline välkomna till team Green!!!!

Dag 8 hämtas kemtvätt och avslutades med middag med kontoret! Hur gått som helst! Tack så mycket för den underbara julklappen!!!!


Dag 9 första dagen jag inte gick av! Och första dagen med sovmorgon! Vaknade kl 11.30! Galet! Blev en grötlunch och sedan hjälpte jag Ellinor av med all packning och vinkade iväg henne i en taxi! Gym dag och sen startade jag med att rensa i vårt provisoriska förråd=). Vicky hade köpt julklapp som låg på stolen då jag kom backstage!


På kvällen lånade vi bion och hela gänget var med och såg Tomten är far till alla barnen med engelsk text! Den är lika bra varje år!!! När jag skulle lämna tillbaka nyckeln i receptionen så blev jag vittne till ett drama! Slutade med att jag fick följa med G4S vakterna ner till cellerna och visitera en tjej som dom var tvungen att gripa pga av störigheter! Otroligt imponerad hur tålmodiga och professionella dom var och även en av båten bartendrar som fick rycka in. Grymt jobbet killar!

Dag 10 - sovmorgon och gym dag! Vaknade och funderade på om gårdagens utspel verkligen hänt! Jo men visst hade det! Galet! På kvällen såg vi filmen Showgirls i Tricias hytt och pratade massa tjejsnsck=). Mys! Finisen hade köpt julklapp i form av marsipan och choklad!


Dag 11 - Julafton!!! Vaknade med ett leende på läpparna och gick till mässen och åt grötfrukost! Mums! Fina Liv Eirin kom ombord för att önska oss God Jul! Eftermiddagen spenderade vi i Aqualand! Massa kul!!!!


Förutom allt bus i strömmen och i rutchkanan så passade vi på att ta det lite lugnt i jaccuzin också=)


Sedan låg vi däckade i soffan och kollade på The Vicar of Dibley! Mys! Vi tog en drink innan vi gjorde oss i ordning för att gå till buffén och äta julmiddag!


Oj, va mycket mat det fanns! Jag fastnade helt klart för räkorna, musslorna och rakfisken! Mums! Självklart blev det lite köttbullar också=). Även engelska crackers fanns på plats! Lite svåra att öppna tyckte vissa! Haha

Kvällen fortsatte sedan i Showlouge med dans och fest!


Dagen därpå var det back to work igen! Och sista gången att göra showen Dont Stop Believeing! Morgonen började med att Cissi inte kom tillbaka till båten pga att hon fått influensan..! Stackarn! Så det blev en lite ändrad show...! Efter första showen blev även en till av tjejerna dålig så fick helt enkelt ändra lite mer. Säger det igen! Mina kollegor klara vilken utmaning som helst! Ni är grymma!!!!!

Sista dagen! Reducerad show! Oliva hann med nöd och neppe komma å båten som en räddare i nöden! Med en resa som startade kl 05 på morgonen från Liverpool med mellanlandning i Manchester och Paris han hon med båten med 20min marginal! Vi genomförde två fantastiska sista shower! Så stolt och glad att jag fått jobba med er underbara människor i ett år!!!! Fantastiska Tricia hade köpt en hej då present som tack för att jag tagit hand om henne i 6 månader! Du e bäst!!!!


Blev ett lugnt avslutande i Cosmopolitan bar innan vi alla behövde gå till sängs och packa det sista=).

Dagen där på kändes konstig! Precis som en vanligt slut av en två veckors period men ändå inte...! This was it! Blev an massa kramar då alla gick åt sina håll! När jag kom till Tricia så brast det helt! Uff! Hon kom in i gruppen efter 6 månader och ersatte Karin som jag kommit så nära. Inte helt lätt, men med den underbara energin hon utstrålar och den givmildheten och kärleken som sprudlar så går det inte att tycka annat än väldigt mycket om henne! Vi lovade varandra att ses snart! Antingen kommer hon ombord och kollar eller så ses vi i London i April när jag och Lovisa kommer dit!!!!

Nu är jag åter hemma i min soffa och ska försöka ta hand om mig själv i några dagar innan det ska firas nyår och sedan packas för att åter dra till båten och börja repetera nya shower!!!! Kul!!!!

TEAM AMAZING, SAKNAR ER ALLA REDAN!!!!!!!!!

Kram!!!!

lördag 15 december 2012

Back to the boat!

Sista veckan i Stockholm gick undan även den! I måndags så började jag med ett pass med bästa Jill. Svettigt med mycket CrossFit och Olympiska Lyft! Riktigt roligt! Efter passet så blev det en tur med julshopping på stan. Hela Hötorget var avstängt för Nobeldagen. Såg riktigt fancy ut med limousin parkering och ett upplyst Konserthus!


På tisdagen blev det ytterligare julshopping följt av Fredspriskonserten på NRK. Mys! Dock liten kul att Norge som inte är med i EU ger Fredspriset till EU och nästan alla som medverkar artistisk eller som hostar i konserten är amerikaner=). Humor!

Onsdagen blev helt fylld av aktiviteter! Efter morgon pass med Jill blev det först massage hos Adam och sedan lite julklapps shopping med Carro. Vi möte upp Jörgen och passade på att ta en mysig fika med honom! Ser honom så sällan nu mera att det är alltid lika kul när vi får till det!

Efter fikan blev det snabbt hem för att slå in julklappar och sedan tuta hem till familjen för att fira jul 12 dagar förtidigt eftersom jag är på båten! Där serverades julbord och sedan var det klapp öppning=).


Så himla mysig kväll! Den tog slut alldeles för fort!

Dagen innan färden gick mot Oslo igen var var det storstäderna som gällde! Kan tycka att det är ganska skönt att verkligen städa ibland=). Speciellt när man får avsluta dagen med säsongens sista basket träning!!!


Så imorse gick bilen till Oslo! Jon Torger och Cissi hämtade upp mig på Solna Pendeltågstation kl 05.30...! Gah! Så här pigg var jag=).


Sen körde vi hela vägen till båten och var framme lagom till mötet kl 11.45! Bra jobbat JT! Nu ska jag njuta av dom 12 sista dagarna tillsammans med gänget!!! Kommer bli grymt!

Kram!

måndag 10 december 2012

Julmys är att ge sig själv tid att andas!

Tid! Tror att det är så att jag är alldeles för lyckligt lottad som har ett så underbart jobb med underbara kollegor och så underbar familj och vänner hemma att tiden bara springer iväg för mig...! På gott och ont! Men ibland känner man att man inte hinner med allt man vill! Då är det viktigaste att stanna upp och känna efter vad man orkar! För mig är livskvalité träning, vänner och egen tid! Och det är där jag lägger min prioriteringar!

Här hemma i Stockholm var det full vinter! -12 grader och hur mycket snö som helst! Och det slutar heller inte snöa...! Helt galet! Glad att jag införskaffade min fina vinterjacka i förra veckan=).


Sen jag kom hem i tisdags har det varit full rulle från dag ett! I onsdags började jag med ett pass på gymmet, det blev an av mina älskade cirkelpass. Tungt! Sprint intervaller och mycket ben! Det följdes upp av ett besök hos fina Adam på SthlmPhysique för en ordentlig massage! Har känt av mitt vänstra knä senaste veckorna och antog att det var pga stelhet och överansträngning som det blivit så! Helt korrekt! Vänster lårmuskeln behövde sig en omgång och tydligtvis i stort sett hela kroppen! Aj aj aj! Det är med skräckblandad förtjusning man kommer till Adam. För man vet att det kommer göra jätte ont, samtidigt som man vet att han verkligen hittar vart problemet sitter direkt! Så, om någon läsare nånsin behöver tips på en bra massör i Stockholm! Gå till SthlmPhysique: www.sthlmphysique.se

Hade fått denna söta minikalendern av världens bästa föräldrar på posten när jag kom hem! Pöss på er!!!


På onsdagskvällen firade vi Ellen som fyllde 30år! Det blev en god middag på Faros Faros vid Nytorget. Det blev mycket skratt och minnen som flödade under denna kväll! Tack för att jag fick vara med och fira dig vännen! Du är helt underbar!!!!


I torsdags var det bara basket som fanns på schemat! Så dagen ägnades åt att packa upp och fixa hemma. Basketen var som alltid veckans höjdpunkt och det blev en helt grym träning denna veckan! Glad att bussarna gick igen i snökaoset så vi tog oss både dit och hem i tid!


I fredags körde jag ett pass på SATS St Eriksbron med Jonas. Jättekul att träffa dig igen vännen! Hoppas du hade träningsvärk dagen efter! Det hade jag! Haha! På fredags kvällen blev det mysig middag med bästa Carro och Annika. Även Jamie och Ellie var med och myste med oss!


Blev kycklingwok med nudlar till varmrätt och efterrätten blev pepparkakor och skumtomtar! Mums! Fina Tea kom också på besök! Det blev en kväll med blöjor, Nicke Nyfiken, massa skvaller och skratt och lite vin innan vi gick ut till Paradise och dansade en timme! Lyckad kväll!


Dagen efter vaknade jag med mitt livs första migrän...! Herregud! Jag har aldrig varit en person som har haft problem med huvudvärk! Men senaste tiden har jag flera gånger fått spänningshuvudvärk men aldrig i den styrkan som denna! Jag fick inse fakta och smsa Ellen och ställa in min medverkan på Elias barnkalas...! Så himla tråkigt men jag var helt utslagen! Vi får boka in ett minikalas till nästa gång jag är hemma så jag får firat grabben!!!

Fram mot kvällen började iallafall illamåendet och huvudvärken släppa! Åkte då ut till Annika och blev bjuden på lördagsmiddag, efterrätt och film! Tack Ankan för att du tog tid att ta hand om mig!!! Du e bäst!


Igår kände jag mig nästen helt okej! Kände fortfarande av huvudet lite men det skulle inte hindra mig från att spela match! Andra gången denna säsongen som vi mötte Söders Veteraner. Var lika jämt som sist men det gick tyvärr inte hela vägen. Vi hade ett bra försvarsspel men våra bollar ville inte gå i korgen...! Fick till två bra mål som resulterade i fouls och bonuskast för oss=). Kara och Carro spelade grymt och stoppade lika många målförsök från motståndarna som bollar dom fick i i våran korg! Grymt jobbat tjejer!!!

Igår kväll kunde jag inte somna..! Det resulterade i en kreativ natt med en ny hemsida som resultat! Kolla gärna in: www.lisamansson.com

Kram!

torsdag 6 december 2012

måndag 3 december 2012

Det börjar närma sig jul=)

Åter igen har två veckor ombord flyig iväg. Märks att det börjar närma sig jul här=). Överallt har det dekorerats vackert med julpynt, granar och pepparkakshus. Vi har sjungit julsånger som pop-Upps varje dag. Även bakom scenen har vi fått lite julstämning!


Första turen hade Micke sin mamma på besök och i början på vecka två var Tricias mamma här. Vi har repat för julversionen av showen och haft en del sjukdomar och skador...! Inte kul!

Anita hade också sin sista show med oss!!! Sorgligt! Kommer att sakna henne och hennes vackra röst massor! Önskar dig all lycka på Magic!!!



Iallafall så var onsdags kryssen helt underbar då vi gjorde en special show med lite extra julglans. Underbara Stephen Brandt Hansen var här och gästade oss med att sjunga två julsånger. En till varje show. Denna mannen har en helt makalöst vacker röst! Gåååshud ja men visst! Gör det ju inte sämre att han också var alldeles genom go som person också=). 




Efter en god frukost på fredags morgonen sprang jag av för att hämta lite smink och fixa lite ärenden på stan. Av en händelsen tog jag mig en tur in på Super Duper Store - Moods of Norway för att bara titta lite..! Kom ut med en vinterjscka för 4000kr!!!! Men det var bara så att det var den! Den jag letat efter så länge!!! Jag som alltid brukar tveka på alla köp..! Inte denna! Sååå nöjd!!!




Så igår fick jag till det att arrangera musiken lite inför Ellies dop. Det är inte för än i februari men hela januari kommer att gå åt till rep för nya shower här ombord och då är det skönt att ha det klart nu så kan jag koncentrat mig på att repa det musikaliskt i januari istället=). Tror att det kommer bli grymt! Tack Jon Torger för all hjälp!!!




Imorgon går bilen mot Stockholm! Home Sweet Home!!!

måndag 19 november 2012

Underbara veckor hemma!

Onsdagen började med ett grymt pass på Sats Medis med Jill. Helt slut! Sen fortsatte den med middag hos Sondre och Jörgen. Efter middagen blev det spelkväll, både Hollywood spelet och två omgångar av Buzz hanns med=). Kul! Grabbarna hade köpt en födelsedags present till mig! Denna jätte fina Peak Performence halsduken! Blir toppen i vinter=). Tusen tack!!!!


I torsdags borrade och fixade jag och pappa i min lägenhet=). Efter en bra stund med många pauser och pustningar kom vi till slut igenom väggen och lyckades sätta upp mina nya skåp över sängen=). Blev riktigt snyggt!


I fredags fikad jag med underbara Ullis! Så länge sedan! Vi bablade på länge på kafé Glindas vid nytorget. Ett café som är hur mysigt som helst! Aldrig varit där förut! Nytorget är verkligen ett att /Södermalms gömda skatter=).

Efter fickan åkte jag in till stan och köpte lite förlängningsladdar och en internetkabel för att få igång det nyinstalerade bredbandet i lägenheten. Eftersom alla var upptagna denna fredagskväll och jag var väääääldigt sällskapssjuk chansade jag på at Stadsteatern kunder erbjuda mig en biljett till Sammy with love. Kl 18.50 kom en dam fram och frågade mig om jag väntade på att få köpa en biljett ochjag svarade ja. Tur i oturen var det dock inte till Sammy with love utan till Next to Normal. Då biljetten endast kostade 100kr slog jag till och gick och såg den för fjärde gången...! Tur att den är så grymt bra! Haha

Hemma efter föreställningen installerar jag bredbandet och Jan Erik fick från Sarpsborg hjälpt mig att felsöka och installera routern så att allt funkade!!! Du är bara bäst!!!!

På lördags förmiddagen var det dag för basketmatch mot Skuru, laget som ligger i topp i serien och som även leder juniorlandslagets serie för Damer! Hoppen var inte stora och inställningen var nu åker vi på storförlust...! Men, Lidingö Cows kan överraska sig själva! Med ett klockrent försvarsspel gjorde vi så att motståndarna inte fick chansen att gå på mål medans vi själva fick in både en och annan boll=). Slutade med vinst för oss och ett helt överlyckligt lag!!!! Fy va vi är grymma tjejer!!!!!

Detta firades med en vinkväll hemma hos mig med fina vännen Jörggen som sällskap! Vi fick snackat om väder och vind och catchat upp dom tre månaderna som vi jobbat om varandra. Väldigt mysigt! Insåg att jag fått världens blåmärke på överarmen efter dagens match...! 



Lite senare kom även Sondre förbi och kvällen fortsatte till Side Track och senare even Kolingsborg.  Där var det en sån där kväll när ALLA var ute. Vänner som jag inte  sett på hur länge som helst stod där i baren! Helt fantastiskt! 



Vaknade dagen efter med ett leende på läpparna! Efter några försök tog jag mig tillslut ur sängen, fick i mig lite frukost och åkte hem till Jörgen och Sondre och lämnade borren jag lånat. Dom såg lika slitna ut som jag..! Haha. Efter en lunch med mamma och hennes kusin på Kopanhgang blev det hem till städning och packning innan kroppen sa tack för sig och god natt!

Dagen innan färden gick mot Fantasyland igen var det ett hårt pass med Jill som gällde på Sats Medis. Helt slut mötte jag upp underbara Daniel Engman för en fika. Måste vara över ett halvår sedan vi sist sågs! Väldigt mysigt!

Träffade därefter upp Carro och gick och åt middag med henne på er Creperi på Katarina Bangata. Väldigt mysigt! Blev också ett glas vin efteråt på Urban Deli. När kvällen började bli sen var det dag att börja ta sig hemåt för att rena dom sista sakerna, ta hand om bävern i badrummet och sova innan det var dag att gå upp igen för att flyga till jobbet och Fantasy=).

Helt klart två väldigt mysiga veckor hemma!!!!

onsdag 14 november 2012

Hemma hos mig!!!!

Lyckan var total att gå av båten denna gång! Inte för att jag är trött på jobbet eller så, har världen bästa jobb! Men denna gången skulle jag hem till min lägenhet! Hem till att bara vara själv!!!!! Har inte varit det på 5 månader!!!!!!!!!!! Så j-vla underbart!!!!!!

Jag och Cissi fick skjuts till Gardemoen av JT. Väl inne med allt mitt bagage träffade vi på Tircia som åkt innan oss. Vi lunchade ihop på flygplatsen innan vi alla gick till våra respektive gater. Jag fick vänta i en timme innan mitt plan gick. Jag och Sigge åkte samma flyg. Sen delade vi också taxi från Arlanda! Toppen! Skjuts hela vägen till ytterdörren! 

Hemma packade jag upp, inspekterade lägenheten, plockade upp presenterna och åkte sedan till mamma och pappa för att lämna presenterna, äta lite middag och hämta resten av mitt liv som stod där i väskor och påsar=).

Dom blev så glada för sina klappar! Pappa fick en flaska rödvin från en vingård i Kalifornien samt en kork som liknade en sugpropp om han inte drack hela flaskan på en kväll. Mamma som fyllt år fick ett data fodral från Marc Jacobs av samma sort som jag köpte till min Ipad. Skit snygg beige! Och sedan en tröja från Hollister. En sån som hon önskade sig i fjol och som jag då inte hittade! Hon blev också väldigt glad=).

När jag kom hem på kvällen upptäckte jag att jag hade mjölbaggar i hela mitt kök...! Blääää! Fy vad äckligt! Så jag har helt enkelt spenderat senaste veckan i köket med att diska allt, slänga all mat, burkar, kryddor, sprayat hela köket med radar tre gånger och torkat av allt emellan...! Kul? Inte alls! Men nu tror jag att dom ska vara borta! Ställde in allt i skåpen idag. Hoppas på att ingen mer dyker upp!

Har snart vart hemma en vecka och tiden har gått så fort...!

I onsdags hade vi  familjekväll och gick och såg Next to Normal på Stadsteatern och därefter gick vi ut och åt middag på Pontus på Norrlandsgatan. Måste säga det igen! N2N är såååå bra! Lisa Nilssons rolltolkning av Diana är helt slående! Och hennes röst verkligen berör en så mkt! Alla är självklart lysande men Lisa, något speciellt=). Och ett bra namn också=). Haha.


I torsdags drog jag och Ellen ut till Ikea och planerade mitt nya kök som ska renoveras i februari! Tror det kommer bli skit snyggt!


Köket är ju som det ser ut nu det enda i lägenheten som inte är fixat så det ska bli så skönt att få det funktionellt och precis som jag vill ha det! Jag handlade också dom hyllor som jag ska sätta upp ovanför sängen. Eller snarare skåp. Blir bättre utrymme att få undan saker på!


På kvällen var det basket träning! Något som jag saknar sååå att jag numera missar två veckor i stöten av...! Önskar att man kunde spelat på båten! Hehe. Efter träningen pratade jag länge med Funken i telefon! Saknar henne massa! Karin berättade en väldigt spännande nyhet! Stort grattis gumman! Du kommer vara alldeles grym!


Fredagen var det Annika tajm! Efter att bekämpad mjölbaggar hela morgonen åkte jag ut och hjälpte henne med hennes små sötnosar. Förutom att handla, mata Jamie, natta Ellie och titta på Bollibompa så hann vi catcha up, äta en god middag med nyttig och god efterrätt och visa bilder från USA. Helt enkelt en toppen kväll! 


Sen ringde mamma och det blev en kort tur ut på Söder med henne, Ingrid och Sara som fyllt 30år. Också mycket trevligt!

Har verkligen haft speed dejting på vänner denna veckan...! Haha. I lördags lunchade jag med bästa Carro på Pizza Hut. Också jätte mysigt! Jag och Ellen hade sedan bestämt oss för att ha biokväll. Vi ville se Call Girl och det enda stället det fanns biljetter på var ute på Heron City. Så vi brummade iväg dit. Bra ställe faktiskt med sköna stolar och bra benutrymme! När vi köpte biljeterna tror jag Ellen valde handikapps automaten... Den var lite väl låg...! Haha


I söndags hade vi basketmatch ute i Haning. Vägen dit var mycket intressant... När vi väl kom till Handen, som måste vara den vackraste pendeltågsstationen, så skulle vi ta buss 829 till Brandbergshallen. När bussen kom så stod det att den gick till Coop Forum, via Ica Maxi! Haha. 


Hur kul är inte det?!!! Vi skrattade gott! Matchen förlorade vi, men vi kämpade alla på tills det absolut inte fanns några krafter mer att hämta..! Surt!

I måndags var det i alla fall dax för första passet med Jill på Medis. Diggar att hon bytt gym. Finns så mycket mer förutsättningar till ett bra PT pass här! Igår körde jag inte bara PT pass utan testade också en dansaerobic på kvällen! Var dock så fysiskt slut efter allt städande i köket att energin bara totalt försvann mitt i passet..! Men men, sån är det ibland! 

Idag har jag inte gjort mycket! Sov till 12, åt frukost, tittade på två avsnitt av Homeland till kl 15. Sen gjorde jag mig i ordning och drog in till stan och fixade Tricias skor. Efter många om och men fick jag tag på den haspen som fattades. Tack till Showstore på Rådmansgatan!!!!!! Så i morgon ska dom hämtas upp! Wieeee. 

Har också provat ut glasögon på Lensway. Ellen tipsade om att det var så billigt och bra där så varför inte testa. Onödigt att köpa ett par för flera tusen om dom jag beställer därifrån är bra! Vad sägs om dessa?



Så imorgon är att göra listan:
PT pass kl 14
Synundersökning
få igång bredbandet
Hitta slagborren (för torsdagens hyllmontering)
Och mysig middag hos Sondre!

Känns som det kommer bli en bra dag=)

Kram kram!

söndag 11 november 2012

torsdag 8 november 2012

Basket!

Härligt att vara hemma i Stockholm igen! Idag är det torsdag och då är det basket=). Yeah!


Årets lagfoto=).

Goooo cows!

fredag 2 november 2012

Tiden gick så fort!

Back on Fantasyland efter två helt fantastiska veckor i Californien! 

Sista dagen började med en stående frukost innan vi gjorde oss iordning snabbt och gick bort till nagelsalongen som låg runt hörnet. Där fixade vi båda var sin manikyr med geleuppbyggnad och målning. Med fina naglar tog vi sedan en sista iskaffe på Starbucks innan vi körde en sväng bort till Marshalls för att se vad det var för butik och om vi kunde finns något där. Hittade en platttång! Yeah!


Hemma hos Roger igen körde vi ett kort träningspass och sedan badade vi i poolen och hängde i solen tills Roger kom hem från jobbet vid fyra tiden. Sen packade vi och åkte iväg åt en god middag på en BBQ restaurang i Long Beach. Mums! Roger frågade oss vad höjdpunkten på resan och det första svaret blev Sea World och att få träffa späckhuggaren Kiit, kasta snöboll och posera med honom! Tack igen Mary för att du tog dig tiden och för att du frågade Michelle, Kiits första tränare om det var ok att vi fick träffa honom. Du är helt underbar!. Surfingen var också en grym höjdpunkt som jag gäna gör om. Musikalen The book of mormon var en annan och svenskfesten imponerade stort påoss och att alla hade lagt ner energi på sina utstyrslar för personer som de aldrig träffat alt träffat innan. Vi glömde helt bort vår flygtur över Grand Canyon...! haha. Det var ju också en upplevelse! Men det bästa var ju att bara få umgås med Roger, Gary, Silje och alla deras vänner!. 

Roger sa att han ser oss som en del av sin familj och jag blir helt varm i hjärtat när jag tänker på det!  Även under denna resan hann vi inte heller med allt vad vi ville så kanske blir det en till resa nästa höst igen, tror inte Lovisa är den som bangar=)

Eftersom Lovisa skulle åkta till Nya Zeeland samma kväll så Roger körde Lovisa i sin bild till LAX och jag körde hyrbilen själv...! Måste erkänna att det var lite läskigt att köra på dessa stora motorvägar helt själv! Har inget emot att köra, men att vara helt själv i bilen...! Gah!

Då jag droppat av bilen på biluthyrningen kom Roger och hämtade mig. Vi checkade in på mitt hotell och sedan åkte vi till restaurangen Enchore  som ligger mellan alla terminaler på LAX. Byggnaden ser ut som ett rymdskepp, super cool!


På vägen dit smsade Lovisa, det var inte en kotte på inchckningen så allt hade gått jättefort för henne. Så hon kom och tog ett glas vin med oss=). Wieeee. Efter ett glas var det redan dax för henne att gå till gaten...! Åh, hatar farväl! Dessa två vekor har verkligen gått alldeles för fort...! Helt galet!  Jag och Roger satt kvar en stund, pratade om resor, Stockholm, vänner! Tiden flög iväg och baren stängde... Dax att åka till hotellet och lämna Roger! Vi stod på hotellparkeringen länge och kramades i flera omgångar! Ingen av oss ville släppa taget ovh gå...! Kommer sakna han och Gary sååååå mycket! Längtar redan tillbaka!!!!


Morgonen där på tog jag flyg shuttlen till in-checkningen, checkade in på Alaska Airlines och tog flyget till Seattle. Ville inte riktigt gå in och lämna sommarvärmen...! I Seattle var det 3h väntetid innan flyget mot Reykjavik lyfte...! Och självklart på en terminal som inte hade annat en en kiosk och en hamburgerbar...! Wieee. Mycket att göra? Eller inte! Ladda ner en bok till Ipaden och satt och läste! Hehe. 

Planet till Reykjavik gick ganska fort, sov stora delar av resan och tittade på 4 filmer! Sista biten till Oslo var ännu bättre! Somnade innan start och vaknade efter landning=). Gött! I Oslo tog jag en kort sväng förbi kontoret innan jag tog en taxi till hotellet och däckade nästan direkt! Försöka hålla mig vaken, men kl 16 gick det inte längre...! God natt!

Nu har jag snart varit ombord i två veckor igen=). Tänker på vår underbara resa varje dag och längtar tillbaka massa! Tur att jag har ett helt underbart jobb och fina kollegor som gör det lätt att älska vardagen lika mycket!

KRAM

måndag 22 oktober 2012

Sea World


Igår var vi på Sea World! Helt underbart att vara här igen! Vi börjde dagen med ett besöka hos späckhuggarna för at se deras show. Så mäktiga djur, helt förtrollad!


Sedan gick vi vidare och mötte upp Gary kl 12 på hans avdelning. Gary är djurskötare och ansvarig för alla fåglarna i parken. Han är också med i showen och gör alla kallen för hur fåglarna ska uppträda. Gary presenterade oss för sin vän, en sydafrikansk kran fågel. Otroligt vacker! 


Vi stannade vid delfinerna som gav oss all sin uppmärksamhet och ville vara med på bild! 


Sedan fick vi leka lite med pilotvalarna, dom var alla nyfikna och tyckte att det var otroligt kul att få fånga lite snöbollar. Gary var där med oss och berättade om valarnas ålder, egenheter m.m. Yngstingen älskar att styla för sin pubik så vi fick oss några konster på hennes egen begäran=).-


Tack Gary för de underbara backstage turen!!!!!

Då vi valt en dag då det regnade (vilket händer ca 4 dagar om året) för att gå på SW så tog vi en liten tur in till Sköldpaddorna för att hålla oss torra innan vi gick och åt lunch. 

Efter lunchen såg vi Garys show, Blue Horizons. En show med delfiner...


...pilotvalar...


...fåglar...


....akrobater...


 och skådespelare...!. 


En mysig familjär show, lite av en musikal. I love it! Fick musiken av Gary efteråt=). Efter Gary show åkte vi Sea World nya bergochdalbana, Manta. Wieee. EN helt underbar tur!!!! Gary berättade att han varit testpilot och fick åka denna attraktion 2h i rad utan att gå ur...! Gah!


Sedan kom dagens höjdpunkt! Mary hade tid för oss att få träffa späckhuggarna!!!!! OMG! A dream is coming true!!!!!!!! Efter deras show kom Mary och hämtade oss och vi gick in till bassängen där späckhuggarna håller till. Så vacker!


Där fick hon valen Kiiit att posera med oss.


Även här kastade vi snöbollar med Kiit. Eller rullade dom in u munnen på honom=). 


Marys kollega, Michelle fick Kiit att göra ett trick att komma upp på podiet och posa med oss, han var glad och gapade av förtjusning! 


Som uppmuntran för bra jobb lekte sedan Michelle lite med Kiit innan han hoppade ner i poolen igen.


TACK MARY, MICHELLE OCH KIIIT ATT VI FICK TRÄFFA ER!!!!!!!

Uppspelta och glada shoppade vi sedan lite presenter, åkte vattenbergochdalbanan Atlantis och avslutade dagen med 4D showen Pirates inne på en av Sea Worlds teatrar. En mysig barnföreställning.

Denna dagen kommer att hänga med länge!!!! Efter att Gary slutat jobba packade i ner våra väskor i bilen och åkte sedan iväg och åt middag ihop. Den blev Mexikanskt, en klar favorit! Då grabbarna "glömt" att fira min födelsedag kom det helt plötsligt in en mexikansk efterätt och och en servitör som sjöng happy birthday!!! Jag älskar er!!!

Sedan körde vi Gary hem, kramades en långstund och sedan vinkade vi hej då och körde mot LA. En sista dag här i Long Beach har vi nu framför oss innan Lovisa åker vidare med Nya Zeland och jag sätter mig på planet hem till Norge och Fantasyland igen!

Åh vad jag kommer sakna Californen!!!!!!




In english:


Yesterday we went to Sea World! Absolutely wonderful to be here again! We started the day with a visit at the Shaumu´s to look at their show. So powerful animals, completely enchanted! After that we met up with Gary at his department. Gary is responsible for all the birds in the park. He is also on the show and do all the call for the birds. Gary introduced us to his friend, a South African crane bird. So beautiful! On the backstage tour we stopped at the dolphin and they gave us all their attention!  Best part was to play around a bit with pilot whales, they were all curious and thought it was incredibly fun to catch some snowballs. Thanks Gary for the wonderful backstage tour!!

After lunch we went to seeGary's show, Blue Horizons. A show with dolphins, Pilot whales, birds, acrobats, and actor ...!. A cozy family show, a bit of a musical. I love it! Got the music of Gary afterward =).

Then came the highlight of the day! Mary had time for us to meet with the killer whales!! OMG! A dream is coming True!!! After their show was Mary and picked us up and we went to the pool where killer whales reside. So beautiful! There she intruduced us to Kiiit, and he wanted to pose with us. Again as with the pilot whales, we got to play with him by throwing  snowballs in to his mouth =). Awsome!!!! Marys colleague, Michelle got kiit to do a trick to get up on the podium and posing with us, he was happy and screamed with delight! As an encouragement for good job playing since Michelle bit with Kiit before he jumped into the pool again. THANK YOU MARY, AND MICHELLE KIIIT WE GOTTA MEET YOU!!!

Excited and happy we went shopping for some gifts, took a ride in Sea Worlds two roller coasters Manta and Atlantis and then we ended the day with Pirates 4D show inside one of Sea World's theaters. 

This day will forever be remembered!! After Gary left work packed in down our bags in the car and then went out and had dinner together. Then we drove Gary home, hugged each other for a long time, waved goodbye and drove to LA. One last day here in Long Beach,  before Lovisa go ahead with New Zeeland and go back  home to Norway and Fantasyland again!

Oh how I will miss Californen!!

Xxxxx