torsdag 28 april 2011

Dagarna efter påsk!

Nu känns det som att sommaren kommit till Stockholm. Jag har solat varje dag sedan jag kom hem från påsken och nu börjar brunfärgen titta fram från idet! Wieee! Och man ska ju inte klaga på utsikten från kontorets uteterass=)!


Igår var jag och Sondre på bokrealise av boken ”Egentligen kan man inte tävla i musik - men vi är 4 miljoner som vill veta vem som vinner” som Björn Alverfeldt skrivit om Melodifestivalen och följt Christer Björkman under några år bakom kulisserna.


Eventet var arrangerat av Qx och det bjöds på Rosévin och mingelbuffé. För min o Sondres del insåg vi att det var ett lite äldre klientel och att vi inte riktigt passade in i ramen. Men vi fick ju rosé så vi var glada ändå. Jag kunde ju  inte gå därifrån tomhänt utan att ha fått boken så det var klart att den skulle köpas och signeras av huvudpersonerna själva!


Efter Qx minglet så tog vi en promenad och satte oss på Mälarpaveljongen för lite mer rosé, så himla mysigt ställe! Kul var också att Rami och Lillis jobbade. Kvällen avslutades på Side Track med mycket trevligt sällskap. Och mycket hår med fina flätor=). Här kommer några bilder på Antons kreationer!



Flätan till vänster på bilden till vänster nedan är gjort av Sondre=). Haha.


Dock blev det sent och lite mycket vin för att vara en vardag (och mig som inte tål något längre…). Somnade bums och idag går allt lite i slowmotion…! Men, ser fram emot en mysig lunch med Martina Kyle! Var så länge sedan vi sågs så det ska bli fantastiskt trevligt!

Hepp!

måndag 25 april 2011

Påsk ferie!

Nu har jag precis kommit hem från en fantastisk helg i Beitostølen!

I torsdags eftermiddag satte jag och Sondre oss på flygtåget mot Arlanda och en helg i fjällen för att fira påsk med min "norska familjen". Jag var fortfarande lite förkyld så jag hade varit hemma från jobbet även denna dagen... Irriterad att den inte vill släppa...! Men påskfirande skulle det ändå bli! På Arlanda möttes vi av denna skylten. Trevligt..!


På Arlanda tog vi oss en sen lunch på Starbucks i väntan på att flyget skulle gå. Resan gick bra och vi blev upplysta av kaptenen att vi flög med "SAS - Europas punktligaste flygbolag". Smyg reklam! Haha!
Framme på Gardemoen så gick inte flygtåget så vi fick ta bussen in till stan istället. Och den åkte verkligen runt hela city...! Men efter 75min var vi framme vid Majorstuen och satte oss på T-banan mot Ris för att kasta in väskorna i bilen och köra upp till Beitostølen. Ca kl 23 var vi framme. Ineke som jag skulle be hos var ute och festade så vi tog oss en sväng ut vi också efter att ha hälsat på Una och Totto och druckit ett glas vin. 


På Cafét (som är ett av uteställrena där uppe) var det fullt ös! Och Ineke var riktigt på G! Haha! För mig och Sondre blev det en kort kväll så vi gick lite innan stängning och första natten sov jag i Una och Tottos hytta. Blev en trevlig frukost dagen efter med familjen Schjelderup innan jag gick upp till Ineke. 


Fredagen blev en dag i solen med kortspel och en massa godis och andra onyttigheter... Middagen blev en god pizza från Peppes och mer godis! Sen blev det en lugn spelkväll med Ineke, Sondre och Jørgen. Dom "vuxna" var istället ute på hallabaloua hela natten lång! Ombyta roller! 


På lördagen sov vi länge (eller iallafall jag) och sedan tog vi en härlig promenad i runt hytterna och upp till affären för att köpa lite frukt och marsipan=). Sen blev det lite grillning i solen hos Una och Totto och innan påskmiddagen så tog vi oss en spelrunda med Cranium som Jørgen och Sondre köpt samma dag. Otroligt roligt spel med flera olika moment som teckning, kunskapsfrågor, ordklurigheter och charader. Funderar på att köpa det på svenska! På kvällen var vi bjudna på middag nere hos Una och Totto och det bjöds på lamm med potatismos, rödvinssås och kokade grönsaker och till efterrätt kladdkaka med massa färska bär! Mums! 


Efter en mycket trevlig middag så tog vi oss en tur ut till Cafét. Där träffade vi lite bekanta ansikten från i fjol, men för min smak är det alldeles för ungt klientel och för mycket folk! Vi satt på ute terassen hela kvällen och pratade. Strax innan stängning så gick vi nere till Sondres och spelade lite kort, Ineke stannade kvar med sin flört från i torsdags=). 


Det blev en riktigt sen kväll (men lyckligtvis inte mkt alkohol) och jag och Ineke låg länge och pratade. Super mysigt! Men riktigt trött på söndagen! Så det blev en härlig dag med några timmar i solen och frågesport. Söndagen var också dagen vi skulle åka hem på så vi packade klart allt och åt en god middag med Inekes föräldrar uppe på restaurangen Huset innan färden gick hem mot Oslo. Lite mysiga bilder på omgivningen=).


Jag satt på i Jørgens bil hem och Ineke satt med Sondre. Vägen ner till Oslo är rejält svängig så jag kan inte säga att jag mådde hundra när vi var framme i Oslo....! Det blev en kort kväll innan det var dax att sova några timmar! Hann få hjälp av Jørgen med min norska deklaration och sen var det hopp i säng!

Flyget tillbaka till Stockholm gick kl 14.10 så jag och Sondre åkte mot flygplatsen vid 12. Blev lite shopping i Tax Freen och en tonfisk baguette till lunch medan vi väntade på att vi fick gå på! 


Borta bra men hemma bäst! Hemma fick jag massa energi till att göra vårfint! Så alla vinterkläder och skor åkte ner i källaren. Till och med balkongen fick sig en uppsving och blev lite vårpyntad!


Avslutade dagen ed en joggingtur, thaimat och filmen "Mamma Mia".

Kram kram!


onsdag 20 april 2011

Push ups!

I en vecka har jag nu kört ett push up pass efter en app som jag hittade i appelstore. Det går ut på att du ska följa ett program på 6 veckor och efter det så ska du kunna göra 100st push ups på stående fot! Efter bara en vecka så har jag redan känt att jag blivit starkare! Om jag ska vara ärlig så trodde jag inte för ett år sen att jag någonsin skulle kunna göra 10st på stående fot...! Nu gör jag det utan problem! 

Nu är väskan packad och klar för tre dagar i fjällen med Ineke och vänner! Ska bli mycket trevligt trots envis förkylning=). Hoppas på en trevlig påsk! Ses på måndag!

Kram!

tisdag 19 april 2011

Sjuk!

Uff, vilken dag det var i går... Jag var så himla förkyld och kämpade mig igenom hela dagen... Det gick ändå fint på kontoret då jag fick sitta i lugn och ro, men det var nog inte alls så smart att träna igår. Men det positiva var ändå att vi tog måtten och på 3,5 veckor har jag minskat 3cm i omkrets mätt under naveln! Skönt att se att det går framåt i mått när vikten står still! Efter träningen blev det en snabb omelett, sängen, alvedon och film, såg Oscars vinnaren Hämnden (in a better world) och den var riktigt bra!

Idag blev en hemma dag tillsammans med Alvedonen, Nezerilen, Kestinen och näsdukarna... Hade inte så mkt energi på mat fronten så det blev samma frukost och middag med två rostade mackor med kalkonpålägg, yoghurt med musli och te. TIll lunch blev det dock en räkor och tonfisk sallad.  Och vad händer inte mitt i middags förberedelserna? Jo då går proppen i halva lägenheten...! Fick trava ut till Coop och handla nya! Morr! 

I morgon hoppas jag på att vakna full av energi och vara fri från förkylning och allergi!!!! Vill ju ha spännande möten, träffa påskharen och träna!!!!

Laddar inför påskhelgen med lite trevliga foton från i fjol=).



Fina Ineke och Sondre samt alltid lika underbara Una och Totto.



Sondre och Jörgen i sina fina skitoutfits! Härligt norskt=)




...och jag som försöker ta mig fram på långfärdskidor för första gången i mitt liv...!
Har legat i hårdträning för att vinna årets lopp...Not! Haha.


Håller tummarna för att vara frisk imorgon! God natt! 





måndag 18 april 2011

Helg och vårsol!

På lunchen i fredags gick jag o köpte dom löparskorna som jag la undan igår! Ett par svarta NIKE med neongul sula med neonrosa detaljer! Grymt sköna! Och efter att jag hört mig för så ska dom nog kunna underlätta det lite för min hälsena=). Wieee. Ska ta mig ut på en första tur i morgon efter frukost! Wieee. Svängde också in på JC och hitta där på rean ett par ursnygga jeans (riktiga jeans) som satt jättebra och dessutom var dom i storlek 32!!!! Jag som tidigare varit en 36+ och bara kunnat drömma om att få på mig ett par sånna jeans! Jag är rikligt lycklig!!!!


Hade ett möte idag som gjorde mig lite stressad och som jag gått och tänkt på hela eftermiddagen och kvällen... Vill inte skriva om det här men fick en klump av stress i magen! Hoppas det löser sig snart! Efter jobbet så gick jag på en Parkour klass på SATS. Väldigt speciellt, det var jobbigt, utmanande lite läskigt men ändå kul! Parkour är ju en träningsform som går ut på att ta sig över olika hinder på diverse ställen. Det går ut på att röra sig smidigt och kontrollerat genom alla sorters miljöer så som hustak, trottoarkanter, stenar, staket och murar. SATS eventklass var anpassad för inomhusbruk och till hjälp hade vi stafetthinder, mattor och stepbrädor. Dessa lekte vi sedan att vi var jagade på och gjorde kullerbyttor från stående med knuff, gravlade under staffethindrerna och hoppade över dom. Stepbrädorna var hustak och dessa hoppade vi emellan och gjorde 180graders piruetter  på vägen över till nästa tak! Ska nog testa igen efter påsk=). Åh, glad blev jag när jag kom hem för nya numret av Topp Hälsa hade kommit!!!!! En tidning som jag lusläser varje rad i! Lycka! 

Sen åkte jag, Annika och Jamie hem till mamma och pappa på fredags mys. Pappa hade lagat min favorit gryta med kyckling och mango i sambaolek sås, till serverades sallad och quinoa! Mums så gott! Jamie blev en stor favorit hos päronen som erbjöd sig att vara barnvakt om det skulle behövas någon gång=). Vi hade många sköna diskutioner under kvällen. Den bästa var nog ändå den när mamma lindade in sig i en gränd hon inte kom ur då hon påstod att kalaspuffar hade innehållsförteckning men inte Kellogs Frostes i början av 90-talet. Så eftersom jag inte hade något val när jag var liten så valde mamma Frostes åt mig för att förpackningen utan innehållsförteckning måste ju ändå vara nyttigare... Eller? Haha! Så roligt!


Snabbt stabilt och jätte jättebra...! Gjorde min egna lilla reklamfilm! Haha.
http://www.comhem.se/mauritius/juditune/?id=0k0hapu6vyll38u

I Lördags så var tanken att gå ut och jogga i dom nya skorna, men.. Jag har antingen börjat bli förkyld eller så har allergin slått till ordentligt i år...! Vet inte riktigt vilket jag ska hoppas på! Morr! Så det blev en sovmorgon istället och en bamse frukost. Måste rekommendera Paulin´s musli. Väldigt god och bra innehåll! Köpte en med pumpafrön och Quinoa. Mums! 


Sen blev det en fika med fina Lovisa innan hos skulle på Romeo och Julia. Efter fikan så blev det en sväng in till stan för en shoppingrunda med Sondre och presentletande till bästa Ankan som fyllde år! Hittade ett snyggt smyckeskrin och en porslins mjölkkartong och en super söt liten skallra till Jamie=). Födelsedagskalaset senare på kvällen blev supermysigt. Vi grillade revbensspjäll och halloumiost och sen hade Annika gjort en jättegod spenat och melonsallad! Mums. Till efterrätt blev det Annikas hemgjorda citronglass med hallon. Gudomligt gott! 


I idag var jag och Lovisa och brunchade på Jimmys Steakhouse och satt i strålande solsken hela eftermiddagen! Vi började brunchen med var sin Strawberry Dacari. Jag körde alkoholfritt med smoothie varianten (inte för att det säkert var mindre kalorier men jag ville inte ha alkoholen). Underbart trevligt! Hann till och med bli lite röd i ansiktet av den vackra solen=). Wieee! När solen täcktes av takåsarna tog vi oss en promenad in till stan. På kvällen gick jag hem till Sondre på middag (inte för att jag var hungrig efter den brunchen....) och fick en liten hemmagjord hamburgare bara för att smaka lite. Sen gick vi och såg Scream 4. Och den var precis som vi förväntat oss! Haha. Inte direkt scary om jag får säga det själv! Men det blev i allafall massa popcorn och lite påskmarsipan, och efter bion blev det kortspel hemma hos Sondre och godis... Uff! Inte van att äta så mkt skräpmat och socker längre... Mår riktigt illa efter allt och längtar inte direkt till  det igen! 


Nu går vi in i vecka 16 och denna veckan blir spännande! Planen är att hinna träna 4st pass under måndag-onsdag. För på torsdag blir det norska fjällen, Beitostølen och besök hos fina Ineke! Så till dess ska det brännas kalorier efter denna helgen! Och till helgen ska vi undvika godis och snacks men vi får njuta av något glas vin och god mat! För det kommer det nog att bli om jag känner norrmännen rätt=).



See ya!

fredag 15 april 2011

Upp över mina öron…!

Oj, vad mycket jag haft att göra denna vecka…! Känns som jag har fått gräva mig ut ur ett berg av jobb med olika projekt och deadlines! Och inte blev jag klar under fredagen heller!



I måndagas hade jag PT timme med underbara Jill=). Vi körde ens styrke kombination för överkroppen och lite ben. Sen körde vi en ”sprint” (jogging) staffet ute på parkeringen utanför SATS. Hade 8min på mig, var klar vid 5.17min (o då kan jag bättre)! Så målet är att slå det=).


I tisdags var det hysteriskt mkt att göra… Protokoll som skulel skrivas, hytter som skulle bokas, hemsida som skulle uppdateras och detta tillsammans med mötes som skulle hållas… Urk! Mkt! Fick med mig ett Crosstraing pass och det fräshade upp hjärnan lite och bidrog till hysterisk träningsvärk under onsdagen.. Haha. På kvällen blev det bio och middag med Jonas. Vi såg Rio. Den var söt, men inte lika bra som dom tidigare filmerna varit! Sen blev det en långpromenad hem och bums i sängen för att ladda med sömn inför en fullspäckad onsdag!


Onsdagen började med  att servern inte funkade så att jag kom inte åt en drit på jobbet eftersom allt ligger på servern..! Först kl 11.30 funkade allt så då kastade jag mig in i allt igen=). På kvällen var det dags för box igen med Jörgen! Så sjukt kul! Nu börjar tekniken sitta lite bättre så det blir bara roligare och roligare!!! Men jag kan ju inte säga att det bidrar till mindre blåmärken…! Ser efter helgens basketmatch och onsdagen box ut som jag blivit misshandlad på armar och ben…! Men det kan jag leva med! Haha


I torsdags fick jag besök av finaste Ankan och lilla Jamie på kontoret. Så mysigt! Efter jag slutat så tog vi oss en glass i solen på Medis och väntade på att Jörgen skulle komma. Han skulle ut till Annika och hämta sin bil för att åka till farmor och Elgå. Så vi tog e promenad till Londonviadukten och sen tog jag en promenad till min buss hem. Fick i mig en god omelett innan det var dags att dra på basket träning! Vi var inte så många denna veckan heller, så vi körde lite bollkontroll övningar, skott och fys. Jag måste verkligen bli bättre på bollkontrollen…! Skratta åt mig själv så dålig är jag…! My skäms! Här ska det tränas till nästa säsong! 


Imorgon kommer min fina skånska vän Lovisa på besök till huvudstaden så vi ska fika imorogn och bruncha på söndag=). Ikväll ska jag träna och sen ska jag och Annika på middag hemma hos mamma och pappa! Mysigt!

Kram!

måndag 11 april 2011

Lycka, energi och hysteri!

Hehe, nu har jag varit dålig på att skriva på et tag…! Har haft så sjukt mycket att göra!

Förra torsdagens basket träning gick riktigt bra! Jag hade flyt och vårt lag vann samtliga matcher. Dom flesta straffkasten satt dessutom! Vi körde min passövning som alla verkar tycka är riktigt bra=). Kul! Jag känner dock att jag måste öve mer på distans kondition, försteg, skott i luften nära korg och skott från längre avstånd! Sitter det så kan jag gå långt! Jag fick kommentaren på facebook ”vår stjärna” och blev otroligt stolt och glad!!!!

Fredagen bjöd på lugn och harmoni. På lunchen körde jag ett pilatesboll pass och guuuud va det gick i slowmotion... Haha. Jag är ju van med lite mer action när jag tränar, men det tog rejält i core och rygg musklerna! På fredagkvällen var jag riktigt trött och hade en riktigt lung och skön hemma kväll med me, my self och I! Härligt! 

Vaknade kl 11 i lördags och var helt utvilad=). Skönt! Så det blev god frukost och sen en tur med mamma till Nacka Forum. Jag är nästan imponerad av mig själv som inte köpte en enda sak! Var på väg att köpa ett pat joggingskor med dom jag hittade var tydligen inte annpassade för jogging så då lät jag bli! I Forum träffade vi också Annika och lilla Jamie=). Så kul att mamma fick träffa det lite underverket! Kvällen bjöd på fest hos Ullis, super trevligt med vin och spel. VI spelade "Med Andra Ord" och körde killarna mot tjejerna! Grabbarna var lite mer lugna och harmoniska och vi tjejer var snäppet hysteriska! Haha!


Söndag, och kryssning! Igår drog jag iväg med Birka för att hålla i delfinalen av Paradise Idol tävlingen. Under kvällen hade vi lite samling med dom tävlande och informerade om morgondagen. Efter det så tog jag det jätte lugnt! Åt en god middag och tittade på nöjespresentation, tog en nattafika med Yvette, Anders, Kenneth och Erik Lihms! Sen gick jag och la mig och kollade på filmen TAKEN på tv4. Delfinalen gick som en dans!  Intendenten, jag och Nöjesvärden Patrik Grönlund satt i juryn. Svårt att välja ut finalister för alla var bra på sitt sätt. Men 3st valdes ut till den stora finalen den 4 juni! Spännande!  Träffade också en ny bekantskap, den otroligt duktiga pianisten Karin Westerberg! Mycket trevlig, spontan och underhållande kvinna!

Vecka 15 bjöd måndagen på tjejkväll hos Ullis med Mary Kay smink provning och mys. Tisdagen följdes av en dag av möten, crosstraining och mys med fina Ellen. Det var också den stora springa på varandra dagen… Haha! Först sprang vi på kollegan och regissören Erik Lindé undanför jobbet, i Skrapan sprang vi in i Janne, i Fridhemsplan sprang vi först in brorsan, mamma, Daniel Engman, Terran, Trevor och lilla Lea=). Galet! På Onsdagen blev det 6 möten och kryssning. Vi planerade höstens och framtidens nöjen ombord! Mycket spännande och givande möte! Blev återigen påmind om hur roligt jobb jag har!

Torsdagens basket träning var vi 3st på… My! Men vi tränade på ändå, övade på skott tekniken, passningar, Ylva höll i en löprunda runt ängen och jag höll i ett styrkepass med fokus på ben=).

På fredagen körde jag ett piloxingpass på lunchen, det var… intressant. Instruktören pratade lite för mycket för min smak…! Men det var träning i alla fall=). Efter jobbet blev det boxning med Jörgen. Jag var dock lite off… Hehe! Hade glömt att fylla på med lite kolhydrater innan träningen och energin var inte det bästa efter denna hysteriska veckan! Men men, det var som alltid grymt kul ändå! Instruktören stannade kvar med oss som ville få ut det lilla extra och körde en avslutande gruppövning efter ordinarie timmen! Efter passet så fastnade jag och Jörgen i dom sköna fåtöljerna på centret och pratade. Mysigt! Insåg att det inte var någon idé att åka hem innan Madde kom med flygbussen så vi tog oss en promenad till centralen och satte oss och tog en kaffe på Esspresso House. Skön fredag! Sen kom Madde och vi drog hem och duschade och åt middag innan Jörgen och Sondre kom över på vinkväll! Sen drog vi ut i Sthlms natten till Kolingsborg.


Lördagen, vaknade jag först! Herregud! Ovanligt=). Vi gjorde en riktigt brakfrukost med fruktsallad, ägg, yoghurt och rostat bröd! Mums! Sen tog vi oss in till stan och mötte upp herr Olsson för lite shopping och lunch. På kvällen bjöds det på godaste middagen EVER av herr Olsson! Vi fick innerfilé av älg, potatismos inlindat i purjolöksblad, smör och lime stekta sockerärtor och balsamicogratinerade plommon! Mumsfillibaba!!!! Jag höll mig till 2 glas rött, sen slutade jag med alkoholen eftersom jag skulle spela match på söndagen=).


Söndagen bjöd på säsongens sista och absolut mest spännande match! Vi låg under med två poäng under första två halvlekarna, i tredje perioden så låg vi under med 15 poäng…! Men vi gav oss inte! Jag kämpade på, fick en armbåge i bröstet… Aj och senare gjorde jag en ”volt” som slutade med att backhuvudet fick sig i ordentlig smäll i golvet…!!!! Jag blev liggande och allt snurrade, men det la sig ändå ganska snabbt (eller adrenalinet tryckte undan smärtan). Vår underbara hejaklack (Jörgen, Carro och Madde) drog igång med sina ramsor; ”Om en kossa får en skada, fram med ispåsen från prade”! Haha. Helt underbart! Vi blev otrligt peppade och tog upp det vi tappat. När det var 2min kvar så jämnade vi ut det till 45-45 och Med 20sek kvar satte Caroline en boll och vi tog ledningen till 47-45. Järfälla/viksjö gjorde samtidigt en osportslig foul och Carro fick ett straff kast som satt! 48-45!!! Sen var det 9 sek kvar och vår boll. Vi höll hårt i den och slutsignalen gick!!!! Vi vann!!!!!!!!! Wiieeeee!


Detta firades med besök på TGI Fridays och ett brakmål!

Energin tog helt slut kl 20 och jag somnade mitt i ”Sthlm-Bålstad” på Tv4… Haha! Men det var en underbar helg med super trevligt sällskap!!! Längtar redan till nästa gång!

Kramar!