lördag 29 september 2012

Basket, Dirty Dancing, Next to Normal (igen) och firande!


I fredags var jag på Dirty Dancing. Tanken var att jag skulle gått med mamma men Gustav hade varit så sjuk under hela veckan att hon fick istället tvinga med honom till akuten. Det slutade med att dom fick sitta på Karolinska Sjukhusets akut i 5h och där Gustav blev inlagd med dropp i väntan på läkaren...! Läskigt! Så istället ringde jag och väckte Ellen som låg och to en eftermiddagslur. Tvingade hennes man Lucas att väcka henne... Förlåt! Haha. Blev iallafall en väldigt mysig kväll. Tack alla som medverkade! Ni var grymma!


Efter föreställningen ringde jag mamma och frågade hur det gick. Och dom väntade fortfarande på läkare...! Så jag gick till 7eleven och köpte lite mat och tidningar, tog med mobillladdaren och sen satte jag mig på bussen och åkte till Karolinska. Där hade Gustav kryat på sig och ville stolt visa upp att han låg i sjuksängen med droppslangen...! Tokiga bror! Skönt att se att du mådde bättre!

20min efter att jag gått så kom läkaren, konstaterade att han hade vätskebrist och halsfluss och så fick dom åka hem. Vi bestämde då att vi skulle ta igen vår myskväll och bokade istället biljetter till lördagens föreställning av Next to Notmal. Andra gången på en vecka...! Haha. Men jag var lika förtrollade denna kväll! Tårarna sprutade! Tack Dan, Lisa, Albin, Anna, Bruno och Fredrik! Ni e grymma!


Efter föreställningen åkte jag och mamma till Vasastan och hittade där en jättemysig pub restaurang med lite turkisk mat. Det blev en god middag som fyllde magarna mer än väl innan vi vandrade hem i Stockholmsnatten.

Innan Next to Normal så var jag ute i Nacka och hälsade på Annika, Sebbe, Jamie och lilla Ellie! Så himla fin hon var=). Mys! Jamie var väldigt stolt över sin lillasyster! Hehe


I söndags var det dax för säsongens första basketmatch! Åh va kul det är!!!!! Får en sån otrolig kick av att vara på planen. Kämpade som ett djur och vi spelade alla väldigt bra! Speciellt försvar. Däremot hade vi otur med skotten.... Vi förlorade, men var nöjda ändå! Kommer sakna er tjejer! Vi syns igen om 6 veckor!

På söndagskvällen firade vi min födelsedag i förskott=). Först med lite presentöppning hemma och sedan gick vi ut på restaurang Tranan och åt middag.

Lyckan var stor när dom hade musslor på menyn=). Mums! Fick massa fina presenter! En dunjacka, NYC t-shirt, Wicked magnet, strumpor, dvdn på Svärdet i stenen (en barndoms klassiker), en skit snygg rosa partyväska och framför allt ett väldigt vackert armband med ord som gogreus, fabulous, spectacular=). TACK!!!!!!


Under måndagen var det först PT timme med Jill och sedan en snabbis på stan för att handla presenterna till Roger och Gary. Temat gick i Sverige=).


Mötte upp mamma i Fridhemsplan och tog en promenad hem. Kvällen gick åt till att packa och försöka planera kommande 6 veckor.... Två veckor ombord, två vekor USA och så två vekor ombord igen=). Hoppas jag har med allt...! 

Sa jag att jag vart kulturell i veckan? Haha


Nu är jag åter ombord på Fantasy och njuter av att få umgås med mina fina kollegor=).


KRAM

torsdag 20 september 2012

Ledin, Hamilton och Next to Normal=). Älskar kultur!


Oj vad det händer saker denna veckan! I tisdags så kom underbara Karin till stan för audition på Göta Lejon. Hon kom med tåget redan kl 12 så vi passade på att luncha på Svarta Lådan och ta en kaffe uppe på Espresso House i Skrapan innan vi vandra mot Göta Lejon. Där mötte jag fina Ullis och tog med mig henne och Fatima över gatan till Wayne´s på en fika=). Mys!

Där efter blev den en tur på stan. Pulsinköp av ett par kängor och provning av nya glasögonbågar. Är lite inne på att byta ut mina med ett par mer markerade svarta glasögon. På kvällen blev jag inbjuden av Ullis till att gå på genrepet av Tomas Ledin på Cirkus och det tackar man ju inte nej till=). Väldigt mysigt! Han är ju en väldigt bra artist och upplägget på showen går från berättelse om hans liv till en rockkonsert. Dock blir det lite tjatigt i slutet med ca 5 extra nummer som han själv ber om...! Men det vägs ändå upp av dom otroligt snygga LED skärmarna som snyggt samarbetar med musikens uppbyggnader=).


I går började jag dagen med ett träningspass med Jill. Det blev en blandning av kondition och cirklar. Grymt kul! Hemma igen blev det kokoslax lunch med örtkräm på kesella. toppat med lite sallad och jordgubbar. Mums!


Senare på eftermiddag drogs kosan till Sickla och Ellen. Där tog vi en fika på Wayne´s och gick sedan på bio och såg den nya Hamilton filmen. Väldigt kul att träffa Ellen och få höra att hon trivs så otroligt bra med sina nya studier till förskollärare! Wieeee. Eftersom jag älskar att klämma in så mycket som möjligt då jag är hemma så åkte jag ut till Carro i Solna och myste en stund med henne innan jag åkte hem för att sova! Myyyyys!

Idag var jag, Jon Torger och Cissi på Stadsteatern och kollade på genrepet av Next to Normal. Och den var helt fantastisk!!!! 


Dan Ekborg och Lisa Nilsson var så otroligt övertygande i sina karaktärer och visade verkligen i var enda scen hur dom kämpade med sitt förhållande och den inre striden som försiggår inom dom båda. Även Bruno, Anna, Albin och Fredrik var grymma! Gå och se den om ni kan!!! Måste försöka se den igen i november!


Dagen avslutades med ännu en grym basketträning! På söndag laddar vi för säsongens första match=)! Wieeee.

Kram

tisdag 18 september 2012

Chess och Göteborg


Ledigheten drog igång i tisdags och började med en trevlig tur till Göteborg och finaste Karin! Det blev sushi och massa prat hela kvällen! Mys! Båda var så trötta att vi gick och la oss redan kl 10...Haha! På onsdagsmorgonen gjorde Karin frukost och sedan tog vi en promenad in till stan. Där gick Karin till operan för att repa och jag gick till SATS för att träna. Sedan möttes vi upp för lunch innan vi gick  och kollade biljetter till Chess. Yes! Det fanns biljetter till kvällens föreställning!!!! Wieee. Tydligen fler än en. För jag köpte visst två...! Reagerade inte på det förän damen skulle dra biljetten och frågade vart nr 2 var. Fick gå in och byta och få pengarna tillbaka. Haha. Men eftersom det var sista minuten biljett så kostade dom ju bara 60kr!


Efter biljettköpet lämnade jag Karin på operan och gick in till stan igen. Passade på att fika med Madde på Avenyn innan jag sprang tillbaka till Operan för kvällens föreställning!


Chess var fantastisk! Snygga kostymer, scenografi, staging och enormt bra insatser av såväl solosångare som ensemble! Kan varmt rekommendera den!


På torsdagsmorgonen lämnade jag Sveriges framsida för Stockholm. På kvällen var det dax för basket! Så peppad! Ingenting går upp mot en bra basketträning! Jisses va kul det är att bara lira. För att inte tala om hur jobbigt det är...! Känns som att jag inte tränat på evigheter...!

På kvällen fick jag höra allt om mamma och pappas New York resa! Dom hade verkligen haft det fantastikt! Så underbart att höra! Mamma var väldigt ivrig på att ge mig mina födelesedagspresenter men jag ville vänta tills nästa söndag då vi sagt att vi ska ha lite kalas=). Haha. Men en present fick jag! Dunjackan som jag beställt=). Tack finingar för den!!! Kommer vara perfekt i vinter!!!!

Fredagen var back to buissness! Hårdträning med Jill på morgonen och därefter massage hos Adam! Mina lår var tydligen väldigt överandträngda och bakom knäskålarna var muskelfästena stora som tennisbollar...! Tror jag behöver mer återhämtning än vad jag tror! Vill inte vara stel som en pinne till USA resan så det får helt enkelt bli 5st intensiva pass i veckan med två vilodagar. Däremellan blir det massagestol och kavling av låren och vaderna för att hålla igång kroppen!

När jag vaknade på lördagen var jag väldigt sugen på att hitta på något roligt! Visade sig att familjen hade samma tanke! Så det blev en spontan tur till Skansen! Så mysigt! 


Vi gick runt och tittade på alla djuren och fikade på Solliden innan vi återigen tog bussen hem där jag stod för middagen. 


Det blev en kokosfisk med quinoa och sallad. Till efterrätt vaniljglass med varma bär! Mums!


I söndags blev det ett pass på gymmet med massa energi! Underbart! Var helt genoms vettig när jag gick därifrån! Det är så det ska vara. Nu laddar jag för en händelserik vecka med massa skoj!

måndag 17 september 2012

Två trötta veckor =)

Nu e jag hemma igen efter två veckor på havet. Tiden går så fort! Måste va för att jag har det bästa jobbet=).

Denna perioden var vågit från dag ett! Hösten börjar närma sig. Men jag ser fram emot det. Jag gillar känslan av att byta garderob, sitta på ett kafe och drick te. Gillar att det blir lita kallare tider. Vet inte varför men jag tycker om hösten! Och vetskapen om att få två veckors sommar till i Californien om två vekcor gör det lite bättre!

Förts dagarna efter Fitnessfightens slut så var jag så urpumpad att jag bara sov, åt och jobbade! Men efter två dagar var jag fylld av energi till att gå ner till gymmet igen=). Så det blev ett pass per dag sista 8 dagarna ombord! Wieee.  Fina Tricia följde med mig några gånger. Vågorna fortsatte och alla vi var trötta efter att inte få sova på nätterna...! Cecile breättade dock att kroppen gör av med 3ggr så mycket energi när det är vågor! Inte konstigt att vi är trötta!


Passade på att planera och boka dom aktiviteter i USA som vi pratat om. Så det blev basketmatch med LA Lakers, Book of Mormons och surflektioner. Roger skickade ett erbjudande på Grupon med surflektioner som vi snabbt bokade. 3h lektion + 4h egen övning=). kommer bli grymt!

Jag och Björn var av i Oslo och gick en 2h lång promenad runt Bygdö. Så vackert där! Satte oss en stund vid stranden och vilade fötterna=)


Två dagar senare var jag och Tricia av och hämtade skor till henne på Dodas dansshop. Vi tog en promenad tillbaka till båten och Tricia bjöd på en kaffe på Aker Brygge. Vi pratade om jobbet, vänner, gruppdynamiker, och livets upp och nergångar. Väldigt härligt samtal=). 

Jag och Anita tittde på Miss Saigon från Bömlo som hon var med i=). Väldigt bra uppsättning! Och kul att se Silje, Thomas, Susanne, Kim och alla andra i den också! Lovade Anita att jag ska ta med mig lite dvder av olika föreställningar som jag har jobbat med nästa gång=). 

Dagen därpå var det vädligt varmt i Kiel. Så jag gick snabbt av och hämtade kemtvätten och spenderade 90min i en solstol på däck innan vi lämnade kaj med Oslo. Jag och Anita bort oss lite genom att köpa färska jordgubbar och äta med vaniljglass mellan föreställningarna=). Mums!


Näst sista kvällen hade vi ett prinsessparty för Tricia som fyllde år! Det var DIsney prinsessor över allt! 


Trollkarlen var på plats och gjorde lite close up magi med oss. Så himla duktig! Hur får du ett kort som Micke signat att sitta på utsidan av fönsterrutan 12m ovanför vattnet!?!?!?!


Sen följde lekar som hela havet stormar. Som jag vann!!!!! Wieeee! Och Anita hade gjort ett Disney quiz som mitt lag vann! Bara för att Tricia och Björn var så grymma! Haha. Jag och Vicky kunde inte så många frågor! Haha.


Sista kvällen läste jag dom sista sidorna i Revolt, sista delen av Hungerspelen! Kommer sakna dom! Väääldigt bra böcker!!!!!

KRAM.

söndag 16 september 2012

Tre veckor to go!!!

Nu är allt bokat=).

Igår bokade vi en flygtur över Grand Canyon samt ett Queen size rum på hotell Luxor i Las Vegas! Wieee. Fräckt. Aldrig bott i en pyramid förut...!


I förra veckan bokades basketmatch, surfing lektioner och biljetter till musikalen Book of Mormons i LA.


Nu är vi all set och redo för att dra iväg om tre veckor!!!! Can´t wait!!!


Hugs!

fredag 14 september 2012

Grattis till Svensk basket!

Grattis svenska herrarna som tog sig vidare till EM i basket 2013!


Ni e grymma!

Läs mer på Aftonbladet

lördag 1 september 2012

Reunions, livsval och målgångar!

I tisdags var en seg dag med dåligt väder... Tog evigheter innan jag tog mig iväg till gymmet för dagens pass! Men iväg kom jag! När jag kommit hem igen, duschat och gjort mig i ordning så bestämde jag och Maja att vi skulle gå på bio. Så vi drog iväg och såg Snabba Cash 2. Älskar spontanitet!

Hittade detta fotot från helgens mysiga brunch på Cho-Cho! Vi har inte alls solen rakt i ansiktet...! Fint fotat mamma! Hehe


Dagen därpå började med ytterligare ett pass med Jill. Eftersom mina ben är så trötta så blev det mycket funktion och rörlighet varvat med styrka för överkroppen. Blev också ordinerad att äta fet fisk för att få i mig massa OMEGA3 sista dagarna! Tog Jills råd på allvar och gick hem och lagade mig en lunch med wokgrönsaker, lax och quinoa! Mums! Efter lunchen blev det färd ut till Nacka och lite lek och bus med bästa gudbarnen Emil och Elias. Hann också med att ge Ellen en kurs i Macbook=).

Under torsdagen var jag och Ullis ute hos Annika i Nacka och åt sushi lunch med henne! Massa mys! Vi passade också på att hämta lilla Jamie på förskolan. Han har verkligen blivit stora pojken nu! På vägen hem gick jag via Nacka Forum och passade på att unna mig ett nytt träningslinne!

På fredagen stack jag iväg och tränade med Martina Kyle! Så längesedan vi sågs=). Älskar kombinationen att umgås genom att träna. Måste också skryta lite och säga att jag blir lite imponerad av mig själv då jag instruerar övningar för andra och pratar om olika muskelgrupper m.m. Lite har allt fastnat efter snart 3 år av styrketräning=).


På lördagen var det middag med Thorsten på schemat! Innan dess laddade jag upp med en mysig fika med Sondre följt av ett grymt träningspass på SATS. Hemma var det fullt ös med matlagning. Jag tog en dusch och  gjorde mig i ordning innan jag hjälpte till och kokade musslor till paellan=). Kl 19 kom sällskapet. Det var konstigt och jätte härligt att träffa Thorsten igen efter så många år, och se att han mådde så bra! Det blev en härlig, känslofull kväll med mycket pratat om minnen och hetsiga diskussioner om vardagen. Helt enkel en underbar kväll! Hoppas att det kommer flera sånna framöver=). 


På söndagsmorgonen flög jag tillbaka till Fantasyland för en ny period ombord! Startade perioden med en Lasse Stefanz kryssning. Fullt ös medvetslös! Galna fans som stod längst fram vid scenkanten, värsta rockkonserten! Galet! 


Fick också med mig en förkylning på planet som slog till lagom på eftermiddagen... Så det blev ett lugnt pass i gymmet kommande dagar, mer den mentala delen att faktiskt genomföra träningspasset än att ligga sjuk i sängen och avbryta tävlingen! Men efter tre dagar var jag någorlunda pigg igen och beslöt mig för att köra sista dagarna stenhårt!!! 

På tisdagen kom mitt gäng ombord! Jon var på begravning hemma på Irland så Barry fick stanna en kryss med oss. Det slutade med att JT och han såg ut som tvillingar=). Dom kramade om Tricia som också är medlem i familjen Greens! Haha


Idag är det lördag ooh fitnessfighten är avslutad! Jag är någorlunda nöjd med mina resultat... Hade kunnat ligga på med kosten mer, men eftersom jag var tvungen att ha balans i magen då jag var ombord och inte haft möjligheten till att bestämma mina måltider så har jag fortfarande fått ett bra resultat! Nu ska jag ha en svinätardag idag och vila till på tisdag! Sen kommer jag köra samma upplägg fram till 8 oktober då vi drar till USA! Och då ska jag slå mina resultat för den här månaden!!!

Här är mina resultat efter 31 dagar:
Mått på naveln: -9cm
Under naveln: -7cm
Vikt: -2,3kg
Muskalmassa: + 2kg
Fettmassa: -1,5kg

Som present till mig själv investerade jag i två super söta armband som verkligen representerar mina motton i livet!



Kram