tisdag 31 juli 2012

Lycke!

Åh va mysigt jag haft det! Åkte direkt från båten till Lycke för att njuta av en veckas ledighet ute på landet! Får ju inte glömma nämna att mamma köpt en ny mixer så jag fick en jordgubbssmoothie som välkomsdrink när jag kom fram=)




Första dagen bjöd på Hjälmväder så det blev bad och klipporna för hela slanten!


Massa mys! På kvällen tog vi en långpromenad och gick upp till Tommy och Jan för lite sällskap. Där bjöds vi på efterrätt med färska jordgubbar och glass=). På vägen hem bevittnade vi en otroligt vacker solnedgång!!!


Torsdagen däremot var vädret sämre så jag och mamma höll oss inomhus hela förmiddagen. På eftermiddagen lånade vi Lars bil och brummade iväg till Marstrand för lite middag på Lasse Maja. Passade på att handla lite mat också på Koön innan vi körde hem.


Fredagen bjöd på någorlunda fint väder. Mamma och jag bestämde oss för att ta dagen på altanen istället för att cykla ner till havet. Moster Git kom förbi och hade med sig en påse med nybakta muffins! Mums! Hon hade försökt göra dom så nyttiga det gick genom att baka dom på banan och mörk choklad!


Efter att ha njutit av två stycken muffins blev det en eftermiddagstur i joggingspåret. Väääldigt lam tur! Benen ville inte springa, jag blev anfådd efter 20m. Så kanske ska kalla det en powerwalk istället? Haha.


Tillbaka igen åkte vi iväg och handlade. Mamma skulle baka silltårta till festen imorgon med alla grannarna. Jag passade på att baka Gojibärsbollar=). Kul att testa lite rawfood! Dom blev faktiskt riktigt goda! Gjorde på mixade akrikoser, gojibär, cashewnötter och kakao. Rullade i kokos=). Mums!


På lördagen åkte jag in till Göteborg tidigt på morgonen för att köpa proteinpulver från MM Sports. Ett väldigt gott pulver med choklad och hasselnötssmak som du kan blanda chokladpudding på! Efter turen till deras butik i Haga så hämtade jag upp Ellionor och Karin på Redbergsplatsen innan vi roadtripade ner till Falkenberg och tittade på pappa och Emmi i Campa i Klaveret.


För att inte vara en som gilalr fars så tyckte jag faktiskt att denna var otroligt rolig! Har ni inte varit nere och sett den än så gör det!


Tillbaka på Lycke så var det stort hålligång med grannarna! Haha. Jag joinade mamma vid efterrätten som åts hos Kajs systers dotter Jeanette och hennes mans bror Magnus. Sedan var det party i Kenneths lada till kl 05... En otroligt rolig kväll!

Under söndagen blev det lite sol på altanen igen. För att få lite motion så tog vi en långpromenad och njöt av lite frisk lantluft!


Det var också dax att packa för imorogn gick färden återigen till Oslo och Fantasy. Men först blev det middag med papsen och mamsen samt Christina. Väldigt mysigt! Tack för att vi fick låna din bil Christina!!!! Det var guld värt!!!!!


På måndag morgon kl 06.15 körde fina pappa mig in till Göteborg där jag boardade bussen mot Oslo. Nu e jag tillbaka på Fantasy igen och njuter av tre veckor ombord på det bästa jobbet man kan ha!!!!

Kram!

lördag 21 juli 2012

Fantasyland och besök x2

Denna perioden var full av besök, på tur nummer två kom Lovisa! Massa mys! Var lite dramatik innan vi fick henne ombord men allt löste sig tillslut! Tack Odd Björn!!!!!! Denna Oslo dagen bjöd på fantastiskt väder så efter lite lunch så blev det soldäck resten av eftermiddagen=). Innan middagen knäckte Lovisa upp Karins nackspärr och fixade till Mickes ljumske. Hon är en ängel! På kvällen blev det mys i baren med bästa bartendern. Tog som alltid en Straywberry Daquri utan alkohol=). Den e så mycket godare!


Dagen därpå blev det lite shopping i Kiel och fika på Lunetiqe, där har dom världens bästa chai latte med vanilj och kanelsmak! Den är inte nyttig så man får inte gå dit för ofta=). Hehe. Dagen rullade på som alltid med lunch, fika, förberedelser för kvällen, middag och föreställning. Jag och Lovisa bokade våra platser på flyget från Reyjkavik till LA och pratade lite om vad vi vill göra där denna gången. Efter showen tog vi en tur upp till Observation med Antia, Sigge och Karin och lyssnade på Tony och bandet=).


Sen satt jag och Lovisa och snackade en stund på hennes hytt innan jag gick ner till mig=). Åh va mysigt det var att ha dig ombord bästa!!!


Två kryssningar senare så kom mamma och moster på besök=). Mys! Dom såg alla fyra showerna och njöt av att ta det piano.


Blev även här lite shopping i Kiel. Jag fick en sommar present av mamma, resväskan jag kollat på sedan mars=). Wieee.


På kvällarna blev det lite häng i baren och som valigt en strawberry Daquri utan alkohol! Mums! Passade också på att handla en irländsk flagga att ha bakom scenen till vår lilla samling! Nu är det complete (om vi räknar oss i showteamet).


På onsdagskvällen tyckte jag, Karin och Anita att det var dax för lite filmkväll så vi poppade popcorn och tog med oss lite godis och satte oss i officersmässen. Det blev Water for Elephants. Väldigt fin film!
 
På torsdagen hade vi finalfika med Karin på Lunetique. Massa mys!!!


Följande dagar bestod av rep på nya nummer, ljussättning och kostymprovningar. Karin seglade sin sista tur på fredagen...! Så kontoret kom ombord med tårta och firade henne! Så gulligt! Tårtan var super cool med ett motiv  av henne!


På lördagen hade vi slutfest för Karin. Vi hade ordnat en överaskningsfest i Privat Dining. Så mellan föreställningarna var jag och Vicky där och ställde i ordning glas och tallrikar, fixade med stolar och bordet. Efter föreställningen gick jag och hämtade ostbrickan och kl 22.30 kom alla bjudna. Det var castet, JTs föräldrar och hela designteamet. En stund senare hämtade jag Karin.


Och hon blev så himla glad!


Hade ordnat med en liten present från alla och fixat och donat med inslagningen under dagen. Vet ju att hon älskar påfåglar och Paris, så temat gick efter det=).


Sista turen bjöd på massa vågor...! 7-8m och väldigt gungigt! För min del är det okej eftersom jag sällan blir åksjuk! Men stackars Tricia som skulle köra sin första show, hon mådde inte toppen. Alla kom in i mässen och var så otroligt gulliga mot henne och delade med sig av sina huskurer mot sjösjuka. Det var äpplejuice, ingefärate och mineralvatten.  Efter att det lugnat ner sig bakom Danmark så körde v show kl 21 och kl 23=).



Sista dagen sov jag längeeee. Så skönt! Verkade som alla hade en sånn dag efter 2 intensiva veckor. Gick up lagom till lunch, åt frukost, packade, fixade med kvitton och överlämingsinfo till Damien. Tränade innan middagen och handlade lite perfym i Tax Freen till brorsan. Tack Hege för hjälpen!!

Hittade Anita och Svetlana som prövade huvudbonader backstage! Haha. Nice girls!


Pratade också länge med Roger och Gary på telefon. Dom är så exalterade av att vi kommer igen! Wieee. Och dom håller på att planera in sn Halloweenfest under dom datumen som vi är där=). Kul!  Kommer bli helt fantastisk resa! Längtar!!!!!


Dagen vi gick av gick färden mot Göteborg! Men eftersom bussen inte gick fören kl 16.40 tog vi det lugnt och gick av med Sigge som skulle hem och packa om för att dra vidare till Stockholm.


Jag och Jon Torger hängde vid Aker Brygge i några timmar. Blev lite fika och soooolande! Får passa på när vädret bjuder på det=).


Nu ska det njutas av en veckas ledighet på Lycke innan det blir tre veckor ombord på Fantasy igen! Den 1 augusti börjar också Fitnessfighten! Är riktigt laddad!!!! Wieeee. Jag ska vinna!!!!!!

Kram!

fredag 20 juli 2012

London och Jons bröllop

Planet gick kl 07 och jag landade redan kl 10 i London, så jag tog mig in till stan, åt lite lunch och strosade runt innan Micke kom kl 14. Då tog vi en kaffe, tittade på folk och myste innan vi åkte till Stansted och plockade upp Raymond för att åka till Essex och hotellet.


Bröllopsdagen började med en sen frukost i baren på hotellet och sedan följde en promenad längst landsvägen.


Där fanns inte så mycket att se förut om att det var otroligt vackert och mysigt.


Efter en timme tog vi en taxi till Colchester där vi shoppade lite skönhetsprodukter, sightsade och mötte upp Robin och Liv Eirin för lite lunch. Dom körde oss tillbaka till hotellet där vi gjorde oss i ordning för kvällen. Jag hade min blåa blåsa med gulskärp samt det engelska ""hatten" i håret=).



Bröllops festen hölls i en mansion i Layer Marney Tower. Hur vackert som helst!


Amanda var stencool, förstår varför Jon fallit för henne! Det var en fantastisk fest! Kul att varit på ett äkta engelskt bröllop!


Kvällen bjöd på dans, härligt umgänge och nattamat. Hittade brudens skor på dansgolvet. Me want! Shit va läckra dom var!!!


Björn berättade att man spelade in filmen "Women in Black" här.


Dagen efter bröllopet var vi ute på Barbeque som Jons föräldrar höll i. Det blev lekar, fotboll och god mat.


Runt fyra tiden åkte vi därifrån. Jag lämnade Micke på Stansted och tog flygbussen till London. Efter lite virrande hittade jag tillslut mitt hotell, installerade mig, gick ut och åt indiskbuffe i restaurangen brevid hotellet, köpte med mig lite läsk och godis och la mig i sängen på hotellet och kollade på finalmatchen i fotbolls EM. Sen somnade jag gott och vaknade helt utvilade på måndagsmorgonen! 


Jag checkade ut från hotellet och letade mig upp till Liverpool Station där jag åt lite frukost på Starbucks innan jag tog tunnelbanan in till Picadilly Circus. Där började jag med att hämta ut biljetterna till kvällens föreställningar av musikalen Ghost! Wieee. Därefter köpte jag en kaffe och strosade ner över Lester Square bort mot Camden Street.


Kollade lite i butiker, tog en sväng in på Dress Circle men hittade ingenting direkt jag ville ha...! Så jag strosade vidare upp över Regent Street (vet att jag gick på alla turist gator men jag orkade inte engagera mig...haha).


Men jag vandrade uppåt och gick till Topman, Nike Store och en del lite roliga affärer uppe på Oxfordstreet. Det blev inte så mkt shopping som jag hade tänkt mig, men det gjorde väl ingenting=). Sparar dom pengarna till USA=). Men det blev en grå hoodie, en skinnjacka och en panda tröja med öron. Jätte söt!


När klockan närmade sig 18 så hoppade jag på tunnelbanan och åkte till hotellet och plockade upp min resväska innan jag åkte tillbaka in till stan, köpte en dricka och en smörgås och gick till teatern. Jag fick biljetter på första raden i mitten för 25pund! Galet!!!! Tack Damien för hjälpen!!!!! Föreställningen var grym. Lite seg, gick i samma tempo  rakt igenom, men musken, artisterna och specialeffekterna var fantastiska!!! Kan varmt rekommendera den!!!!


Efter föreställningen tog jag mig ner i Londons underbara tunnelbanesystem och tog mig bit för bit närmare Forest Hill och hem till Björn dr jag skulle sova över natten! Mys! På morgonen kl 04.45 kom taxin, vi plockade upp Vicky på vägen och körde mot Heathrow flygplats. Där mötte vi upp nygifta Jon och gick till gaten efter att fått i oss lite frukost och shoppat lite dricka och tidningar. Sedan flög vi till Oslo och gick ombord på Fantasyland för två veckors showande! Wieeeee.



Tack fina Jon och Amanda för en oförglömlig kväll!!!!

KRAM