tisdag 26 juli 2011

Sorg och tankar till Norge!

Vilken konstig helg det har varit. I fredags kom jag hem efter några fantastiska dagar i Göteborg. Såg pappas pjäs Lorden från Gränden tillsammans med Madde och mamma. Det var riktigt rolig!


I torsdags var jag mamma och Lars en tur till Marstrand och åt en riktigt god middag, sen avslutade vi kvällen på nya havshotellet med en god drink innan vi körde hem till Lycke igen. Men, i fredags eftermiddag ringde Carro mig och sa att hon inte ville att jag skulle åka till Oslo i nästa vecka för att någon hade sprängt delar av regeringsbyggnaden. Jag gick direkt in på internet och såg bilderna! Herregud! Hur är detta möjligt? Allt såg ut som en krigszon. HUr många var drabbade? Är det någon man känner som råkat illa ut? Frågorna var många! Jag ringde till Jörgen och kollade med honom om han hört något och jag pratade en lång stund med Rasmus. Men ingen hade hört något om någon vi kände som varit på plats.

På tåget mot Stockholm följde jag nyheterna hela tiden. Nu har någon galning löpt amok på Utöya också. Till en början trodde jag att det var någon som fått en snetändning efter vad som hänt i Oslo, men efter vart så började man inse att det hängde ihop. Tillbaka i Stockholm så åkte jag snabbt hem och lämnade väskan och sen direkt hem till Carro o Dagny. Jörgen var också på plats och senare anslöt även Sondre. Vi gick ut på Kolingsborg och där träffade vi Marius, en vän från Oslo. Han skulle precis sätta sig på flytoget då det small och förstod inte vad som hänt förän på flygplanet. På väg hem kollade jag nyheterna igen och då stod det att 91st dött i terrorattentatet på Utöya och i Oslo. Förfärligt!


Under lördagen var vi på ett mycket fint dop av Lea Lewis, Terran och Trevors dotter. Många vänner var där. Det var svårt att hålla borta tårarna när man såg Lea, ett nytt liv, bli döpt och välsignat samt se alla andra barnen som var lyckliga, lekte och som inte hade några bekymmer alls. Men alla vi vuxna hade tragedin i tankarna. På kvällen så bjöd Jörgen på middag. Så gott! Sondres syster Camilla var på besök med sin kille Ole och även Carro o Dagny var med. Stämningen var mycket trevlig och det var skönt att pratade om det som hänt! Nyheterna gick hela tiden i bakgrunden.

Norges stadsminister Stoltenberg citerade en ung tjejs uttalande till en intervju med CNN efter attacken i ett tal på gudstjänsten under lördagen att: "Om en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjärlighet vi alla kan vise sammen". Otroligt starka ord!


Under söndagen var vi iväg och kollade på Robin Hood som sommarteater. Den var riktigt fin och Jessica var grym som Lady Marion. Måndagen har jag bara umgåtts med mig själv, varit och tränat, tvättat och packat. Behövligt! Imorgon går färden mot Norge och Elgå för ännu ett år med Trekkespillsfestival!

Ett sista ord från mig; Stolt över att vi har en sådan fin granne som Norge! Era värderingar och aktioner i en tid som denna är beundransvärda! Ni visar världen att man inte stoppar hatet genom att skapa mer hat, utan man stoppar hatet genom att ge mer kärlek och omtanke till varandra!

Kram!

lördag 9 juli 2011

Jamies dop!

Idag var det dax för Jamies dop. Jag vaknade tidigt pga av värmen... Men det var ganska skönt. Hann piggna till innan det var dax för att dra iväg. Gustav hade med sig sin nya tjej Teresa. Super söt tjej. Dopet var i Nacka kyrka så vi tog bussen ut. Vi var lite tidiga så vi han mer än gott dra igenom låten innan.


Sen när alla gästerna kommit så började dopet och vårt lilla uppträdande gick otroligt bra! Så kul att uppträda med brorsan=). Haha

Efter dopet blev det en kort bilfärd till Annikas lekis där det dukats upp med lunch med sallad, tonfisk, nybakat bröd, lax och sedan tårta, bubbel, kaffe och kakor. Allt gick i temat Liverpool "You never walk alone" och  i färgen turkos. Dom hade verkligen ansträngt sig och bakat turkosa kakor och tårtor och så hade dom t.o.m. vikt turkosa servetter s i form av en t-shirt! Haha! Grymt!


Kvällen blir lugn! Ska försöka hålla mig framför tvn, äta en mindre middag (orkar inte så mkt efter dagens alla läckerheter) och bara njuta! Imorgon blir det slappande i solen med en bra bok!

Tjohej!

fredag 8 juli 2011

USA trip!

Wieeee! Jag och Lovisa Rasmusson ska till USA! I onsdags kväll köpte jag min biljett till San Francisco och igår köpte vi hemresan från New York! Så nu kommer det verkligen at ske, jag ska till USA!!!! Det ska bli så otroligt roligt! I början när jag och Lovisa pratade om det så pratade vi bara om att åka till New York och sedan escalerade resan till en stor roadtrip med två veckor på västkusten och en i New York! Till en början var det drömmande och det var en röst inom mig som ekade elakt att "du pratar alltid om att åka till USA, men kommer aldrig iväg! Detta är 3e gången om jag inte minns fel..."! Men nu är det alltså verklighet! Biljetterna är betalda och klara! Så i november smäller det!


Vi börjar våran resa i San Francisco och sedan är tanken att hyra bil och köra ner längst hela kusten till Los Angeles och även besöka San Diego och Las Vegas. Sen går turen vidare till New York.

Vi har inte planerat så mycket mer av innehåll för resan men det kommer vi nog att göra efter väg! Men det ska bli så sjukt kul!!!!!

Målet till denna resan är då också att ha nått målvikten på 75kg och vara i den fysiska formen som jag kämpar och drömmer efter!!! 10kg to go... Så kämpa, kämpa! Jag har 18 veckor på mig innan det smäller!
KRAM!

torsdag 7 juli 2011

Lång tid!

Oj, va tiden har gått fort! Jag har varit riktigt dålig på att skriva på över en månad..! Men nu är jag tillbaka med ny energi! Under dens enaste månaden har massa roligt hänt! Jag har suttit i juryn på både Paradise Idol finalen och Lilla Birka Stjärnan! Grattis till Gennet Vikström och Sally Ivarsson som tog hem vinsterna att få ha en egen show ombord!



Sen var det ju Jörgens efterlängtatde 30års fest! Oj va kul det var! Fina Madde kom ner till Stockholm på onsdagen för att åka tillsammans med mig, Carro och Dagny upp. På onsdags kvällen gick vi ut och åt middag på Torget för att fira Madde som hade födelsedag, jag gick hem lite tidigare för att jag var tvungen att packa inför helgens trip. Madde kom hem runt kl 01.30 och la sig på sängen. Så säger hon: Nej, gud va trött jag är, ska bara gå på toa och sen sova…” Så reser hon sig snabbt upp, tar två steg och ramlar rakt in i min garderob och spegel… Herreugd hur gick det? Jag får ingen kontakt med Madde och inser att hon svimmat, jag skakar henne tills jag får kontakt och sedan ser jag att hon skadat sig i ansiktet. Så jag tvekar inte utan ringer ambulansen. Den nattsömnen försvann och det blev en natt på akuten istället…! Men som tur var så gick allt bra, ett sår på näsan och en axel som hoppat ur led! Det kunde ju varit mycket värre! Tur att Madde blev ompysslad av Dr Dreamy. Han var sjukt snygg! Haha.


Så iväg kom vi tillslut, med packning överallt i Carros mammas lilla polo med två dörrar…! Resan var kul, vi stannade på Statoil för att tanka och jag och Madde kom ut med halva affären i form av dricka, godis, kakor och en korv! Så går det när man inte fått sova! När vi nästan var vid Rättvik frågar Carro vilken väg vi ska ta, via Borlänge eller Falun. Och så kom vi fram till att vi åter via Falun så kan vi luncha hos hennes pappa i Bjursås. Så mysigt! Det blev sallad, kaffe och en bulle=). Sen tyckte Carros pappa att det var synd att vi skulle sitta och trängas så och lånade ut sin kombi istället! Tack! Så vi packade glatt om  och stuvade in oss i den nya bilen! Nu var det min tur att köra! Yes! 


När vi var i Rättvik ringer Jörgen och ber oss handla champagne på Systembolaget (varför inte fylla bilen lite till), så det var bara att stanna igen och in och handla! Sen efter 10h var vi äntligen framme i underbara Elgå! Och det blev middag direkt. Mums! Härligt att träffa alla igen! Efter middagen var det plannering för morgon dagen. Då skulle det dukas, ställas upp, bäras ner och förberedas till allas ankomst! Det mesta hans med innan alla gästerna började anlända och grillkvällen var igång! Så himla trevligt! Jag höll mig undan alkoholen (bara två öl) för jag kände att jag hellre satsade på morgondagen + att jag var sjuk trött redan efter onsdagens akuten besök! Blev sent nog ändå!


På lördagen var vi uppe ganska tidigt för att ställa iordning det sista. Jag, Sondre och Dagny hade också kommit på idéen att vi skulle klippa en film till Jörgen med bilder och filmer från dom åren vi känt honom (det mesta var mina bilder…hehe) och även Jessica bidrog med sitt av det hon hade med sig! Dagny satt med detta hela dagen. 


Och Madde sydde klart vår present, ett fint förkläde med en purjolök på! Haha! Festen var otroligt lyckad! Det var så kul att se Jörgens å lycklig! Det var så många fina tal, sånger, gigs, god mat, dricka! Ja, helt oförglömligt! Det enda som var tråkigt var att mamma och pappa inte han upp… Mormor blev nämligen dålig på fredags morgonen så dom bestämde sig för att vara kvar i Göteborg! Det var sååå tråkigt. Jag hade så gärna velat ha dom där upp för att träffa allt folk, Jörgens mamma och se vart det är jag håller hus ibland. Men det biktiga är att mormorblivit bättre!


Vi kastade in handuken kl 07 på morgonen. Haha! Och söndagen på söndagen blev det till att städa. Vi passade också på att ha lite roligt genom att spela Kilkast samt gå en lång härlig naturpromenad! Och så åt vi upp resterna av middagen och tårtan! Mums!


Veckan som kom hade jag extrem sömnbrist! Och jag hann inte alls ta igen den fram till midsommar som också den var otroligt lyckad! Jag hde så många av mina bästa vänner på plats och detta börjar bli en riktig tradition. I år var både Una, Totto, Sondre, Jörgen, Erik, Madde och Ineke på plats! Vi byggde midsommarstång, ordnade tipsrunda, hade musikquiz och hade allmänt trevligt! Var otroligt lyckad mix av människor!


På midsommardagen tog vi en lugn start med stor gemensam frukost. En sväng ner till Hjälm för att kolla på havet och hemma igen åt vi god nygrillad hamburgare och kjälknöl som Jörgen hade med sig från sin fest. Mums!


Efter lunchen drog vi iväg till Liseberg. Att det kan vara så kul varje år? Haha! Vi värmde upp med en tur i bergodalbanan och sedan tog vi en tur med rallybilarna. Sen bar det av, Kometen, Kålerado… Atmosfear! Uff, att jag åkte den! Nordens storsta fritt fall. Du faller från 90meter i 110km/h! Urk! Vi avslutade besöket med att maxa i Floomride och skapade en tsunami! Herregud! Så blöt har jag aldrig blivit! Tur att vi hade med oss extra kläder! Haha!


I förra veckan så var min moster i Stockholm och då förljde hon och mamma med på en tur med Birka. Det var så trevligt! Och vi hade tur med vädret också så vi fick en fantastisk dag i solen! Wieee. Helgen bestod av lugn spelkväll följt av utgång och lite lådbilsrally på söndagen! Mys!


I tisdags kväll blev det box timme med Jörgen och musikvideoinspelning på Vickan! Härligt! Sjukt kul!
Var helt slut kl 03.15...!  Men det kommer bli en grym film. Gregge har gjort en bra låt och Dagny och Peter var grymma!

Till helgen ska jag sjunga på Jamies dop, Handens fem fingrar av Peter Lemarc. Så här ska det övar varje dag!

Kram!