tisdag 12 februari 2013

Första veckan med mitt team!

Gick ombord i onsdags för att körs en vecka med mitt team=). Ett underbart gäng! Tror vi kommer komma bra överens under året! Vi är inte alltid så osociala som det ser ut! Haha.


Det är så kul med nya shower! Älskar verkligen att jobba nu! Mycket fixande och trivandes så här i början men det hör till! Njuter av varje sekund ombord!


Förutom showandet på kvällarna så blev det en del fickor i Kiel och två filmkvällar. En Disney kväll med Aladdin i rutan. Har inte sett den på säkert tio år. Men fortfarande kan man rabbla dom svenska replikerna lite här och där! Så kul! Haha

Andra filmen vi såg var filmen Impossible med Ewan McGreagor och Naomi Watts i huvudrollerna. Filmen handlar om en familj som åker till Thailand och drabbas av tsunamin. Skådespelarinsatserna och det verklighetstrogna filmningen gjorde den till en riktig hulk film...! Tårarna forsade ner för kinderna och en efter en av oss gömde oss i luvan på tröjan för att det var så jobbigt att se! Kan verkligen rekommendera denna film! Naomi fick en Oscars nominering för hennes insats! Grymt bra!

Sista kvällen arrangerade Jenny och Bjørn Øivind en quizkväll! Sjukt kul! Vi vann inte men det är ju inte det som räknas! Hoppas att det blir fler tillfällen under året! Grattis till grabbarna som vann!


Under veckan bestämde jag och Karin att vi ska unna oss en sista minuten trip någonstans i April. Så skönt! Längtar efter sommaren! Hoppas vi får till något riktigt bra! April kommer bli helt grymt med både lite sommar och sedan London!


Nu e jag hemma igen och ska njuta av att ha två veckors ledighet! Träna, sova och träffa alls underbara vänner!!!

Klem


torsdag 7 februari 2013

Hemma efter 25 dagar på båten!

Gud så härligt! Love My job, men va skönt att gå av denna gången och mycket roligt som väntade denna helg!

Så fort jag landat så var det raka vägen hem för att hinna med kvällens basketträning! som jag längtat!!! är det något jag saknar förutom alla vänner när jag är borta så är det att inte få spela basket! kärlek! efter det var det nästan direkt till sängen, så sliten var jag! Vaknade upp med massa energi på fredagen och drog då ut till Nacka för att repa inför Ellies dop.

Upptäckte när jag kommit dit att jag var en timme förtidig...! Gjorde mig inget. Gick en sväng till Sickla och kollade lite i butiker innan jag tog mig tillbaka till kyrkan.

Där stod Anna redan och väntade på mig. Vi gick in och började repa. Hon var väldigt duktig på att spela! Skönt! Vi spelade ihop oss ganska snabbt och tror båda kände att det kommer att gå bra imorgon! Härligt!

Efter repet åkte jag in till stan, mötte upp Carro och åt en god middag på Texas Burger innan vi gick på bio och såg Les Miserables! Mys! Hittad lite gott biogodis=)


Dagen där på var det sax för dop! Jag var ute i tid och först på plats i kyrkan. Kl 14 började det. Ellie var så lugn och fin hela dopet och det var en skön avslappnad stämning med massa barn som sprang runt!


Jag och Anna hade vår uppgift i slutet. Det gick jättebra! Förutom att jag lärt mig att aldrig mer ha texten på min IPad om den skulle slockna... Haha.


Efter dopet var det lunch och tårta på Annikas förskola. Massa mys! Och Gud va dom bakat och fixat! Mums!


På lördagskvällen satt jag hemma själv och kollade på Mello, lite senare tog jag mig till Göta Lejon och mötte upp Jonas för att hänga en stund.

På söndagen var det bara me, myself and I time! Då skönt! Bara sov och kollade på serier i datorn! Välbehövligt! Passade också på att prata med bästa Lovisa i telefonen och vi bokade då vår resa till London i April! Wieeee! Kommer bli amazing! 4 dagar med shopping, musikal och återseende av vänner!!! Mys!

På tisdagen fyllde pappa år! Och detta skulle firas på kvällen! Kom hem till familjen vid 19 tiden och där stod fonuegrytan på bordet. Mums! Massa plockat och därefter ost bricka! Mums! Pappa fick en Tiger skjorta och en tunn pullover cardigan också Tiger av mig. Och han blev så glad! Kul kul!

När jag kom hem på kvällen fick jag reda på att Ellens syster Emma gått bort...! Blev så ledsen! Hon har senaste halvåret kämpat mot cancern och nu orkade hennes kropp inte mera! Har inte ord för vad jag känner och vet inte vad jag kan göra för Ellen och hennes familjs skull annat än att finnas här och trösta dom när det behövs! Världens är inte rättvis!


Tänker på dig Emma och du kommer alltid finns kvar i mina tankar!

Kram, Lisa

fredag 1 februari 2013

Första veckan

Efter premiären så var det jag och Sigge som stannade ombord med det gula teamet en vecka. Ganska skönt att få köra in sig en vecka så att allt sitter när man kommer tillbaka! Kommer ihåg hur nervös jag var i fjol då jag gick av dagen efter premiären och inte var helt bekväm med systemet heller!


Självklar också skönt att få lära känna andra gänget lite mer i början också. Veckan gick snabbt. Blev en del turer i Kiel med fix och trix, fikor på Starbucks, massa städande och organiserande av det nya showerna.


Fina Haldor som pratar flytande tyska hjälpte mig att hitta en proper gammal hederlig skomakare som kunde fixa våra Michael Jackson skor. Du e helt super! Hade inte hittat dit utan dig! Hann mindre än jag räknat med men som tur är har jag världens bästa pandang som är grym på att göra upp system. Så Damien lovade att börja bygga ett system efter att jag flyttat allt till respektive platser.

Äntligen var jag tillbaka i gymmet igen! Kändes så skönt efter 3 veckors frånvaro!!!!


Sista kvällen ombord hade vi 10,2m vågor...! Vi fick då säkra allt bakom scenen så att det inte skulle falla omkull och förstöras under natten! Lyckligtvis fick vi stormen under natten och inte under show!


Sen var det sax att åka hem! Skönt efter 3 veckor och 3 dagar ombord! Hem till Ellies dop och sex dagars välförtjänt vila!

Kram

tisdag 29 januari 2013

Premiär


Så i förra veckan var det premiär på årets nya shower! Eftersom vi har två shower så har vi också två premiär dagar.

Första dagen var det genrep och sista filningarna på Piratshowrn som gällde. Vi, gröna teamet var först ut. Några små tekniska problem Nnars gick allt strålande!

Pga av sjukdom så tvingades en tjej i andra teamet att gå av..! Och även en av grabbarna fick hålla sig kvar i sängen för första dagen...! Krya!

Jörgen var på för en tur! Så mysigt! Skönt att ha någon ombord som vet hur det är och tar hand om sig själv! Haha.

Efter första premiären skålades det i champagne och vi gratulerades av Bosse mfl. En väldigt trevlig kväll!


Dag två var det samma visa igen. Vi var gäng nr 2 ut idag för vårt genrep.
Allt gick som det skulle och nerverna var under kontroll inför kvällen. Denna showen är för mig lättare tekniskt en gårdagens. Men desto fler props och klädombyen!


Allt gick strålande och lyckan var stor på kvällens premiär fest! Det bjöds på buffé, vin och inte minst härliga tal från Kaptenen, Mattias, kontoret, casten mfl! En underbar kväll!!!! Det här kommer bli ett fantastiskt år!!!!

Kram



söndag 27 januari 2013

Rep period och nya shower

Hej!

Januari bara gick av farten i år! Gick ombord den 7 januari för en 22 dagars tur med repetitioner för dom nya showerna! Det var en helt galen period med fullt ös varje dag.


Men jag måste säga att det är den mest positiva repperioden jag någonsin varit med om! Även om det var varit blod svett och tårar så har det hela tiden övervägs med positiv energi och skratt!


Mattias Carlsson som regisserat är ju bara så underbar så att man blir glad av att bara se honom!


Under tiden vi repade så var Wallmans ombord och körde show på eget i två veckor. Ett härligt gäng dom också!

Showerna tog dag för dag form och till slut innan vi visste ordet av det så hade vi två helt fantastiska föreställningar; Pirates of Skagerack och Fantasia!

Klem


torsdag 3 januari 2013

Så var mitt 2012!


För ett bra år jag haft! Tänkte försöka summera det hela!


JANUARI:


Premiär på showerna ombord på Fantasy. På ny mark, med nya kollegor och en helt ny miljö att jobba i. Älskar det från första stund!




FEBRUARI:

Börjar med en trip till Malmö och hälsar på min underbara vän Lovisa. Vi shoppar, tränar, äter gods middagar och ser Les Miserables på Malmö Opera & Musikteater.


Bästa Reidun tävlar i MGP! Vi hejar på henne!


Umgås med några av dom bästa vännerna man kan ha!


Downer! Får reda på att jag har fått vattenläcka i lägenheten...! Dom måste riva och bygga upp en vägg! Tack för bra helförsäkring!!!!!! 


Har det underbart på jobbet! Bästa är morgnarna i gymmet med Fritz och Karin!


Vi bokar försommar resa till Frankrike! I maj blir det mys med Karin & Cissi!



MARS:


Går på bio med pappa! Mys! 


Går förbi min gamla lågstadieskola och finner bollploanket vi fick måla i 4 klass! 


Branschkväll på Wallmans i Oslo! Fantastisk kväll med många underbara vänner och kollegor!




APRIL:

Barnvakt åt fina Jamie då mamma och pappa gick på ultraljud!



Påskmys! Jon Torger kom på Sthlm besök! Blev en härlig helg med god mat, lite fest och massa skratt!


Allra bästa vännen Carro fyllde 30år!!! Det firades med dunder och brak!!!





MAJ:

Min lägenhet är klar renoverad! Bonus, fick nylagt golv med bättre kvalité än mitt förra!!! Wieeee

2E fyller 25år! Det firas med stor fest i Gbg.



Vi firar 17 maj ombord! Jon är väldigt stolt i sin älgdräkt!


Sommaren är här! Vi drar till Frankrike för en veckas soool! Massa bad, god mat och lite Hollywood glam på Cannefestivalen=)





JUNI:


Vi firar Sveriges nationaldag på norskt vis!


Får besök på Lycke! Mys!!!


Midsommar! Sondre, Erik och Madde kommer och festar! Bästa på hela sommaren=).


Downer, blir sjuk lagom till middagen...! Kämpar mig igenom kvällen och dagen där på! Sitter i hela veckan...! Men som traditionen lyder måste ett besök på Liseberg inträffa!


Bröllop i England! Möter upp Micke i London, fikar och hämtar Raymond på flygplatsen där vi gemensamt åker till hotellet i Essex. Fantastiskt bröllop! Tack för att jag fick närvara!!! 


Har en dag helt själv i London! Underbart! Fortfarande inte helt frisk men njuter av shopping, cafer och musikalen Ghost! Tack Damien för biljetterna!!!


JULI:

Lovisa kommer på besök på båten! Mys!!! 



Även mamma och moster var på besök=). 



Karin har sin sista period innan hon går vidare och gör Chess i Gbg. Vi njuter av sista dagarna!


En veckas lat semester på Lycke! Bad, promenader, mat och lite fest! 


En roadtrip med Ellinor och Karin till Falkenberg för att se Emmie och pappa i buskis!





AUGUSTI:

Utmanar mig själv och deltar i fitnessfighten! En månad med träning varje drag och strikt kost! Får bra resultat! -9cm i midjan och 3kg! 



Njuter av sista dagarna på sommaren med en tur till stranden i Kiel=)


Familjen återförenas med gudfar Thorsten! Så kul att se att han mår bra! 


Hälsar Tricia välkommen ombord!!!! 





SEPTEMBER:

Besöker Karin i GBG och ser Chess! Fantastisk föreställning!!!



Går på Skansen med momsen och papsen! Helt underbart mysigt! 


Karin kommer till Sthlm på audition, vi lunchar och planerar projekt!

Ser next to normal på stadsteatern och blir helt frälst!!!! Gud vilken fantastisk föreställning!!!!!!!!!






OKTOBER:

Fyller år och blir firad ombord! Tack alla!!!!



Basketsäsongem startar! Vi får en riktigt bra start!!!


USA! Vad ska jag säga!!! Allt var fantastiskt!!! Vi har verkligen fått två vänner för livet där borta!





NOVEMBER:

Halloween wam up=).



Åker till Ikea med ellen och planerar mitt kök! Kommer bli grymt! Planerad renovering i mars!


Går bra med basketen! Vi vann mot laget som leder serien=).


Umgås massa med Ellen! Fika, bio och Ikea besök. Så mys!!!! 2013 ska jag också hinna umgås mer med mina fina gudbarn!!!!! Har sett dom alldeles för lite under 2012!


Köper min snygga vinterjacka från Moods Of Norway! Sjukt nöjd!




Träffar Stephen Brandt Hansen! Vilken fantastisk person och sångare! Tack för att du kom och gästade oss ombord och för Tt jag fick lära känna dig=).







DECEMBER:

Njuter av att bara vara i Sthlm! Försöker komma i julstämning!




Repar för Ellies dop=). Tack JT för all hjälp!!!



Firar Ellen som fyller 30 med middag på Faraos! Så mysigt! 



Får också äntligen tid att träffa Ineke och lille Theodor! Så söt!


Julen firades ombord! Helt fantastisk dag med äventyrsbad, god mat, dans och bästa sällskapet!



Året avslutas med dom bästa!!! Hemma fest med god middag hos Jörgen och Sondre med Madde och Carro. Kunde inte blivit bättre!



Tack till 2012 och välkommen 2013!


Kram!