måndag 29 augusti 2011

Aaron Tveit

Jag kan inte släppa det! Men jag är så imponerad av musikalartisten Aaron Tveit. Jag har alltid imponerats av aktörer som kan visa sina känslor genom sitt kroppspråk utan att öppna munnen. Och det är precis vad Aaron gör. Han jobbar otroligt fysiskt och det bara bubblar i honom vad han vill utrycka för känslor vilken gör hans agerade otroligt äkta! Han är en artist som gör musikteatern till när den är som bäst! 



I förra klippet finns också ett smakprov på Aarons begåvning i låten "I am the one". Där fadern Dan försöker övertala sin fru till att han vet vad hon går igenom och att han är den som finns där för henne och alltid har funnits där. Men hon är inte helt säker... Gabe är närvarande och försöker övertala sin far om att han fortfarande existerar och finns där för sin mor! Alice Ripley som spelar modern Diana är även hon grym! Hon tilldelades en Tony Award för bästa kvinnliga huvudroll för hennes rolltolkning i denna musikalen.

Tjingeling!

söndag 28 augusti 2011

Next to Normal

Gud, denna veckan har jag helt hakat upp mig på musikalen Next to Normal! En fantastisk historia om en familj med en tragisk sorg i bagaget som inte är bearbetad. En mamma som är manodeprisiv och som pratar med sin döde son, en pappa som vägrar sörja för han är upptagen med att ta hand om sin fru. En dotter som kämpar med att få uppmärksamheten från sina föräldrar och framför allt sin mor. Och en son som inte släppt taget om sina föräldrar utan vill att dom ska sörja honom innan han kan vila i frid!
Historien är så bra skriven och texterna verkligen berör!


Allt började i veckan med att jag satt och youtubade Aaron Tveit, en amerikansk musikalartist som spelar huvudrollen i Catch me if You can på Broadway. En musikal som jag gärna sett, men tyvärr slutar den spela innan vi hinner dit! Av alla klipp jag hittade på Aaron så var många  ifrån en musikal som hette Next to Normal. Jag började googla den, lästa manuset, lyssna på musiken och nu i kväll har jag sett hela föreställningen då den ligger på Youtube! Och jag är helt hooked! Det var otroligt längesedan jag fick en sånn kick av en bra modern musikal! Måste vart RENT senast...!


I alla fall så har denna veckan gått otroligt fort! I onsdags började basket igen! Otroligt kul att vara igång! Hoppas matcherna börjar snart också! Och i torsdags sprang jag och kollegorna, Birka Brudarna Bellmanstafetten! En väldigt trevlig kväll! Lag anda!


Veckans träning:

Måndag: Bodypump 1h
Tisdag: Jogga 5km
Onsdag; Basket 1h 30min
Torsdag: Jogga 5km (Bellmanstafetten)
Fredag: Vila
Lördag, Vila
Söndag; Jogga 5km

Igår var jag ute med bästis Carro och det blev nog för mkt vin... Haha! Så idag lördag har allt gått i slowmotion! Åt en brakfrukost, sov lite till och sedan tog jag mig in till stan för att fira att dom baltiska länderna varit fria i 20år! Vi bildade en mänskligkedja längst Strandvägen! Otroligt coolt! Tack Dagny för initsiativet!


Imorgon blir det lugnt! Ska ut och jogga och sedan bara vara hemma! Fortsätta gräva ner mig i Next to Normal och njuta av me, myself and I!


NATALIE
"Superboy and the Invisible Girl
Son of Steel and Daughter of Air
He's a hero, a lover, a prince
She's not there

Superboy and the Invisible Girl
Everything a kid oughtta be
He's immortal, forever alive
Then there's me

I wish I could fly
And magically appear and disappear
I wish I could fly
I'd fly far away from here

Superboy and the Invisible Girl
He's the one you wish would appear
He's your hero, your savior, your son
He's not here
I am here

DIANA
You know that's not true
You're our little pride and joy, our perfect plan
You know I love you
I love you as much as I can

NATALIE
Take a look at the Invisible Girl
Here she is, clear as the day
Please look closely and find her before she fades away

NATALIE and GABE
Superboy and the Invisible Girl
Son of Steel and Daughter of Air
He's a hero, a lover, a prince
She's not there
She's not there
She's not there
She's not there"

God natt!


söndag 21 augusti 2011

-1kg! Framsteg!

OK! -1kg på vågen i tisdags! Framsteg! 4kg kvar till där vi var innan sommaren tog vid och 11kg kvar till målet! Kom igen nu kööööör vi!!!!!

Denna vecka:

Måndag: 40 min promenad, BodyPump 1h
TIsdag: Crosstraning 1h
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: 40min promenad, cykel 1h
Lördag: Vila
Söndag: Jogga 5km
Under hösten ska jag träna 5ggr i veckan, med variation! Längatar över att vara igång! Ska sätta mig ner i veckan och göra en mat plan också! Då har jag lagt en plan och struktur att gå efter för kommande veckor=). 

I veckan som gått har jag kryssat, sista kryssen i rollen som nöjesansvarig på Birka... Känns lite vemodigt! Jag kollade på showskolan som finaste Sandra och Mathias håller i. Dom är verkligen grymma och är ån stor inspiration för barnen, ja för alla! Grymt jobb! 


När jag kom hem i torsdags var tanken att gå ut och springa 5km men jag somnade redan kl 19 och vaknade mitt i natten.. Så dumt! Men under fredagen sen blev det en powerwalk på 40min samt 2x30min cykel fram och tillbaka från Nacka. Hade nämligen fredagsmys med Annika och Jamie=). Vi åt god middag med lax och sallad och sen festade vi på popcorn, läsk och spelade kort! Super mysigt Jamie har också börjat åta mat nu så jag fick äran att mata grabben! Mums så gott han tyckte det var! Det var puré över hela armarna och ansiktet=). Haha

Hemvägen från Nacka var dock inte lika mysig, det spöregnade nämligen..! OCh inte nog med det så bestämde en taxibil sig för att inte visa lite hänsyn och saktade inte ner när han körde förbi världens största vattenpöl! Så jag fick en hel våg av vatten över mig...! Verkligen super trevligt! Men jag var ju redan våt så varför inte bli ännu våtare! Väl hemma blev det ett varmt bad och sängen! 


Sov inget bra i natt... Vaknade av att jag hade jätte ont i magen, kände mig uttorkade och ont i huvudet...! Nej, jag får inte bli sjuk! Gick upp runt kl 11, och tvingade i mig lite yoghurt innan jag la mig ner i sängen igen och tittade på The O.C. vilket jag gjort hela dagen! Haha. Älskar den serien!!!! Är inne på 4:e säsongen nu! 

Planen var att springa idag, men det har ju bara vräkt ner regn hela dagen. Och när det är sånt väder så får man faktiskt unna sig en inne dag! Så förutom lite nytta som att passa på att tvätta så har jag bara vilat, tittat på O.C., "Gäster med gester",  "Sommarkrysset" och "Mothman". Fick ryck att baka nya knäckebröd kl 23! Haha! Bäst att ladda upp för veckan som kommer=).


Nästa vecka börjar basketen! Wieeeeee! Blir onsdags kvällar denna säsongen i Källängshallen (vet inte riktigt vart det ligger ännu...). Kommer bli skit kul! Har saknat det under sommaren! Så nu ska vi in i rutiner igen med träning och bra mat! Snart ska det tränas med Jill också!


Åh, glömde ju säga att bästa Birka kollegorna Stefan, Jacob och Bengan dansade ballongdansen för hela kontoret på fredags eftermiddagen! Gissa om det var en hit!?! Haha!!

Kram!

torsdag 11 augusti 2011

Semester

Hej!

Nu är semestern slut för denna sommaren. Den har varit intensiv men mycket trevlig!
Hela semestern började med att jag blev upphämtat av Jörgen utanför jobbet och färden gick direkt mot Ystad och Lovisas 30års fest. Ca 7h bilfärd. Vi var framme runt kl 23.30 så det var inte så farligt. Det blev lite vin på det och en god natt sömn.


På lördagen, själva fest dagen, så tog vi oss en liten tur i Ystad och fönstershoppade lite innan vi gick hem till stugan igen och gjorde i ordning oss för kvällens fest. Temat var black and white så det blev en svart klänning från Monki och pumps.


Jag hade en en mkt trevlig bordskavaljer, som var väldigt bra på att fylla på mitt glas med rosévin... Men vi hade väldigt trevligt! Under kvällen blev det dans och en massa annat bus=). Jag har lite ångest för min handväska....! Ber så mkt om ursäkt! Haha.


 På natten tog vi oss alla ett ordentligt nattbad... Kan inte varit mer än 14grader! Brrrrr!


Ser så fram emot min och Lovisas resa i höst! Kommer bli helt grymt!!!!

Efter Ystad så blev det några dagar i Göteborg och det fick vi ju faktiskt med i förra inlägget=). Sista delen av semestern bestod av en intensiv med grym vecka i Elgå och årets Trekkespillsfestival. Turen upp gick mycket smidigt, jag och Carro hade väldigt trevligt i baksätet=). Jag skickade en liten mms hälsning till fina Elliot i England som blev väldigt förtjust i denna dalahäst när vi gjorde West Side Story i Dalhalla! Haha.


Väl uppe i Elgå så blev det en lugn kväll, men på onsdag morgon drog allt igång, vi hade därefter fullt upp med att förbereda campingkuvert, festivalband, skyltar och spelschema för lördagens utomhus konsert. VI fick en kul idé att skriva om texten till Värsta Schlagern och kalla den Femundsfestivalen istället. Den blev otroligt rolig efter lite spånande!


I år gick saker lite smidigare än i fjol, så det är en ständig förbättring! Lördagen var den mest intensiva dagen. 20min vila på 16h! Haha. Men man överlever det efter som man har oroligt roligt! Ännu gladare blir man av Happy Skvett som ger en sån otrollig energi!


Jörgen försökte på trsdagskvällen lära mig grundstegen i alla sällskapsdanserna. Kan inte direkt kalla mig dansare... Men den dansens om jag verkligen inte fick till var polkan...! Shit va svårt!!! Nästa år då jäklar! Haha.


Det som är så mysigt med denna festivalen är glädjen till musiken! Redan på eftermiddagen sitter delar av olika band tillsammans ute på terassen och jammar loss ihop. Jag och Carro tog oss en avslutande dans på lördagskvällen. Efteråt fick vi frågan vilken stil vi körde! Hm...! Får nog öva lite på det!

På söndagen så åkte Carro och Sondre hem till Stockholm och jag och Jörgen tog oss ner till Oslo. På måndagen gick jag en tur på stan och åt lunch med bästa Kristina och Rasmus. Efteråt gick jag och Rasmus ner till Stortinget och kollade på blomhavet som täckte nästan hela torget. Så vackert! Bli helt berörd! Efteråt så gick vi en tur runt hela regeringkvarteret för att kolla på förödelesen. Helt sjukt det som  hänt! Massa utblåsta fönster som i väntan på lagning fått ett temporärt playwood fönster. Fönster högre upp på byggnader har fortfarande öppna hål... Galet.


På kvällen var jag otroligt sliten, det blev en mysig oh nyttig middag med Jörgen och sen slappande framför tvn. På tisdagen så blev det först lite solande på altanen, en liten tur in till stan och en god lunch med Rasmus. När han drog hem för att packa och hämta bilen så åkte jag hem och tog mig en löprunda runt Sonsvann innan Rasmus kom och hämtade mig och färden gick mot Stockholm.

Nu var det dax för PRIDEEEEE!!!! Och.... pride=fest! När vi kom fram till Stockholm blev det en kort tur ut till Naglo för att starta upp lugnt, eller jag startade lugnt iallafall=).

På onsdagen myste jag med Carro i solen på Smedisbadet och senare på kvällen kom Erik och Ineke. På kvällen åkte vi in till parken och mötte upp Carro och Sondre. Sen gick vi till Kolingsborg. Det var en seg kväll... Alla var trötta! Så jag och Ineke gick hem vid två. Torsdagen var Schlagerdagen!!!! Wieee. Jag och Erik åkte in tidigt för att vara garanterade att komma in i parken. Där njöt vi av en god hamburgelunch från Torgets stånd. Sen umgicks vi med Carro och hennes systrar, Sondre och bästa Annika hela kvällen. Efter konserten så gick Erik och Sondre vidare till Patricia men jag stannade kvar i parken. Vi hade super trevlig och jag stod en lång stund och pratade med Gregor och Mathias Holmgren.


Fredagen var min stora festdag! Haha! Under dagen så lapade jag och Ineke sol i Smedisbadet. Sen gick vi hem och åt en brakmiddag med grillad kyckling, keso, ägg och massa sallad! Mums! Jag var tvungen att sova en stund efteråt... Haha! Rasmus skulle ut med SOndre och Erik skulle på Svensexa så det var myskväll för oss två! Vi delade en flaska rosé och tittade på "Den där Mary". Mys! Sen gick vi ut till Kolingsborg och där mötte vi allt för mkt bekanta ansikten. Robin Olsson var på G och körde shotrace... Jag avslutade denna kvällen med en öl och en fishshot... Typ det dummaste man kan tänka sig!!!!!


Men jag måste ändå berömma mig själv för att inte varit på McDonalds en enda gång under hela veckan! Wieee.  Under lördagen så såg vi en del av paraden (vi var lite sent ute) men, det kommer fler år. Innan vi startade vår förfest tog vi oss en sväng förbi Robins. Gud så fint dom hade ordnat! Vår fest var dock också väligt trevlig. Väldigt lugn jämfört med tidigare år, men otroligt trevlig! Vi tog senare med oss sällskapet för ännu ett besök på Kolingsborg. Väl där kände jag hur trött jag var... Nu var det slutfestat för mig! Skön känsla!

Så söndagen blev lugn. Jag hjälpte Ineke med att få in alla hennes grejer i Rasmus bil och vinkade iväg dom mot Oslo. Sen tog jag, Erik och Sondre oss och gjorde en supergod middag hemma hos Sondre. Grabbarna gick vidare till Patricia sen. Jag dock, tackade för mig och gick hem och kramade kudden! Så nöjd med det beslutet! Haha.

Under veckan som varit har jag varit en zombie på jobbet under måndag och tisdag. När jag kommit hem har jag gått och lagt mig. Först idag torsdag känner jag mig hel igen! Jag är ikapp! Dock inte i att ha skrivbordet rent... Haha!


Så idag var första riktiga träningspasset efter semestern. Jag har efter slar gått upp hela 5kg! Morr... Dessa ska dock fort av. Jag ska vara super disciplinerad dom kommande veckorna! Inget godis, alkohol eller skräpmat! Go go go!

Kram!