tisdag 6 december 2011

New York igen=)

I fredags gick vi ner Broadway och upp 5th Avenue och handlade dom beställningar som vi båda lovat att köpa hem för vänner. På eftermiddagen så var vi och fikade med Lars Holte Berge. Vi träffades när Jörgen gjorde Les MIserables i Bergen för 3år sedan och har sporadiskt haft lite kontakt sedan dess. För 2år sedan gjorde Lars en spontan audition till Juliard i New York och kom in! Så för tillfället studerar han andra året på dramalinjen. Så coolt! Dock så har han otroligt mycket att göra, nästan varje dag består av 16h dagar... Men vem klagar på det när man får möjligheten till att gå på en av dom bästa skolorna i världen!?!

Efter fikan gick vi ner till TIme Square, testade lotteriet på Book of Mormons igen utan lycka. Så det blev istället biljetter till How to Succed in Buissnes med självaste Harry Potter (Daniel Radcliffe) i huvudrollen. Oboy va den var bra!!!! Helt klart den bästa föreställningen! Daniel var fenomenal och resten av ensemblen lika så. 


I lördags gick vi upp tidigt och åkte ut till Harlem. Där blev det brunch på Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster. Otroligt gott! Helt klart värt ett besök om man ska till New York! Sen promenerade vi tillbaka genom Central Park. Så vackert! Mitt i parken hittade vi en staty av kungen av Polen.. Hm. Vi blev så nyfikna på varför han stod mitt i Central Park och smsade därför vår kunskapsbank Roger som ringede upp och gav oss föklaringen. Nämligen så att Polen gav den i gåva till USA efter första världskriget. Statyn är en rekreation på den staty som står i Polen. Men denna är gjort på gevärskulor som hittades efter krigets slut, smältsned och blivit gjutna till den staty som vi idag såg. Coolt!


Sen strosade vi upp längst 5th Avenue bort mot oss. Vi var inne på NikeStore och köpte skor till Jill (min Pt) och så hittade jag lite nya träningskläder. Ikväll var sista kvällen för en musikal och valet gick på Memphis. Otroligt bra! Helt nyskriven. Memphis fick Tony Award för bästa musikal 2010. Historien utspelar sig i Memphis på sent 50tal och handlar om hur den svarta rockmusiken slog igenom. Grymt grymt bra! Det coola med det hela var att det var Adam Pascal som spelade den maliga huvurollen som radioprofilen som drev hårt på att spela svartas musik i dom vitas radiokanal! Ett bra avslut på en fantastisk vecka i New york!


Efter föreställningen mötte vi upp Lovisas gamla gymnasiekompis Viveca och hennes pojkvän John på en bar några kvarter från oss. VI tog några öl, lyssnade på liveband och njut. Sen gick vi hem och packade ner allt... Oj oj va mycket det blivit! Som tur var hade Lovisa en resväska hon skulle slänga så jag tog den istället för min bag. Supert!


Sista dagen tog vi tunnelbanan ut till Battery Park, strosade runt i lugnet, kollade på frihetsgudinan. Vi promenerade sackta upp mot Broadway och gjorde dom sista inköpen av Converse skor (som inte var lätta att hitta...) innan vi tog oss mot hotellet igen. Jag passade faktiskt på att köpa noterna till Catch me if you can! Tänkte att det kan vara bra att ha=). Man vet ju aldrig! Musikalen har ju sån fantastisk musik!!!!! 


Sen åt vi en sen lunch på Satrbucks innan vi tog taxin till JFK och planet på Island. Den super söta damen i incheckningen fixade så att vi fick sitta bredvid varandra fast det var fullt och hon satte då mig också på ett fönster! Wieeee. I Reyjkavik skildes våra vägar åt. Här åkte jag till Stockholm och Lovisa till Köpenhamn. Tack fina vännen för denna otroliga resan!!!! Kommer aldrig glömma den! Snart snart snart är vi på väg igen!!!!!!!!!!!! Back to California! WIeeeeeee. 

KRAM.

lördag 3 december 2011

New York!

Så i söndags kväll lämnade vi våra älskade grabbar på flygplatsen i San Diego! Saknaden är redan stor=). På måndags morgonen landade på JFK airport i New York! Wieeee. Trötta och slitna efter en nattsömn som inte riktigt existerat tog vi en taxi in mot vårt hotell Ameritania som ligger på hörnet av Broadway och 54th gatan! Alltså rent ut sagt mitt på Broadway!!!!! Nedanför vårt fönster har vi teatern där man spelar in David Lettermans show! 

Taxin in mot stan tog FOR EVER....! Men trötta och glada checkade vi in och gick direkt upp och sov i 4h! Haha. Rummet är riktigt hippt, hela hotellet är hippt! Snyggt och modernt inrätt. Vi är nöjda helt enkelt! Måndags eftermiddagen började med en sen frukost på Starbucks och sedan en promenad längst med Time Square. Vi stannade vid Tkts och köpte billiga biljetter till Rock of Ages. Vi passade också på att köpa biljetter till Spiderman och The Addams Family. 

Rock of Ages överraskade mig faktiskt. Jag hade inga direkt förväntningar mer än att jag visste att det var rock/metallic musik... Men det var gamla klassiker som alla gillar och handlingen var cheezy men söt! OCh det faller ju jag för! Efter applådtacket så berättade en av skådespelarna att en organiastion som heter Broadway Cares varje år samlar in pengar för forskningen för AIDS och bröstcancer. Och eftersom det på torsdag är World Aids Day så kommer skådespelarna stå i foajen med röda hinkar där man kan lägga sitt bidrag. Vi gav fem dollar!


Efter föreställningen satte vi oss på Time Square och använde Wifi-nätet innan vi gick hem och la oss! 


I tisdags hyrde vi bil och  åkte ut till Woodbury Commun, en outlet mall 1h utanför NY och shoppade! Första 2h hittade jag ingenting medan Lovisa gick loss på allt...! Men sen, efter lunch var det min tur! Wieee. Fick lite nya träningskläder, skor och byxor! Trötta och nöjda kom vi tillbaka till hotellet, satte på tvn och somnade! Haha.


Onsdagen var dagen då julgranen skulle tändas på Rockerfeller Center. Detta skulle göras av president Obama och flickidolen Justin Beiber... Följt av detta var det en stor konsert! Vi som inte orkade med stora folkmassor och inte alls drabbats av Beiber febern gick istället på matinén på The Addams Family och köpte innan det biljetter till Sisters Act för kvällen! Dessa biljetter fick vi för endast 26dollar styck och vi satt längst fram på parkett! Woho! Tack Obama och Beiber för det!

Vi som inte kan hålla tassarna i styr han ju också med att shoppa lite på Victoria Secret och på skobutiken Steve Madden! Köpte ett par grymt snygga stövlar!!!!!

Addams family var bra men också väldigt konstig...! Scenografin, kostym och mask imonerade. Men manuset och musiken var lite väl skruvat! Kan hända att vi missade lite pga av språket men en del scener hade väldigt lång startsträcka till poängen. Dock kommer man helt klart ihåg ledmoteviet, vilket ger den pluspoäng! Även denna föreställning samla den ensemblen in pengar till Broadway Cares och vi gav vår donation genom att köpa alla Broadway teaterarnas gemensamma julskiva. En skiva där alla uppsättningar gör en låt var! Ska bli kul att lyssna på i jul!

Innan Sisters Act gjorde vi ett försök att delta i lotteriet för utsålda Book of Mormons. Men eftersom varken jag eller Lovisa har tur i spel så blev inte våra namn dragna... Gör ett nytt försök till helgen! Så på kvällen blev det Sisters Act, en musikal som jag tyckte var grym!!!! Snygga kostymer, riktigt bra musik och bra artister som seglade i mål med flaggad i topp!!!! Ledmotivet sitter fortfarande långt fram på läpparna och nynnas då och då.

I torsdags tog vi tunnelbanan ner till Brooklyn för att gå över den berömda Brooklyn Bridge, vackert! Sen promenerade vi upp till Empire State Buildning och vidare upp till 5th Avenue och 36th Street där vi gick på salong och fick massage, ansiktsbehandling och manikyr! Lite lyx ska man väl unna sig! Lovisa fikade även med en gammal klasskamrat undertiden hon väntade på att jag skulle bli klar! 


VI gick också förbi byggnaden som man kallar strykjärnet! Cool byggnad!


På torsdagskvällen såg vi Spiderman, vilken scenografi och sceneffekter!!!! Helt galet! Det var så otroligt snygga scenografiska lösningar och man utnyttjade verkligen hela scenrummet. Det flögs i publiken och fightades över våra huvuden, det sköts spindelnät från alla möjliga håll. Grymt! Dock var han som spelade Peter Parker inte helt övertygande och höll inte sångmässigt...! Synd! Men i övrigt! Grymt! En mycket inspirerande föreställningen! Men som vi sa, man skulle inte vilja vara scentekniker på den showen. Tänk om något skulle gå fel....! Gah!

Kram!